Aktiviti malam hari..

Sebenarnya mama tkde stori menarik nk citer, so kire aci jekla masukkan gmbar2 kami 2beranak beberapa malam yg lepas yek..hehehe. biaselah, tkleh tgk blog ni tak berhadpet..kesian nnti penuh ngan 'sawang' plak..=p
.
Mula2 layan gmbar Zara tgh main dlm bilik. ni mama amik ari selasa malam kot. kat taska ade orng celebrate bday n bahagi2kan goodies beg..kebetulan ade plak bagi belon dlm tuh..mama pon dok tiup utk Zara..bukan main suka lagi minah ni dpt belon besar sebijik..



Zara n belon besarnya..

Org tamak..dh ade belon, nak jugak kelek ball dia..=p

Huuu..sian belon tu jadik tpt duduk si Zara..mujur tak pecah..hehehe


Sila fokus pada Zara dan belonnye shj okeh...abaikanla latarbelakang yg 'indah' itu..=p

Pas main belon, rehat baca buku plak..nmpak beria2 tak Zara membaca padahal buku komik Conan yg die pegang tuh..hahahhaa..

Inila gaya Zara bile disuruh senyumm..sape ntah ajar die jelir lidah tuh..huhu




Then esoknye, malam Rabu mama bwk Zara gi JJBR..nak carik barang yg ala2 agak penting n urgent.so tk dan nak tunggu gi cari ngan papa ujung minggu. lagipon mama mmg dh biasa keluar berdua ngan Zara, so anytime leh angkut jek die ke mana mama nak pergi..hehe..so ptg rabu tu mama balik kerja salin baju, baru gi amik Zara kat taska. bwkkan baju jalan utk die siap2, then tros gerak ke bukit raja. after dpt barang yg mama carik, bwkla Zara gi dinner sekali..makan kat foodcourt jusco jek..


Dinner yg dikongsi berdua..mee ladna yg boleh tahan sedappppp..


Tak sabar2 mintak mama suapkan mee tuh..lapar sgt dahla tuh..hee


Zara n air sirap bandungnya..=p


Anak dara mama..sudah kekenyangan masa nih..=)


Sebelum balik, smpat melayan Zara main benda ni..4 round jgak mama masukkan duit..nasib baik 50sen jek..hehehehe






p/s: perasan sumthing tak..kat atas tadi mama kata nak letak gmbar 2 beranak..pas dh siap upload baru sedar muka mama takde langsung rupenye..hehehehe..asyik tayang muka anak dara ni jek kan..=p

14 comments:

nza said...

melayan anak mmg hilang semua tension n stress....brtuah zara dpt mama yg rajin melayan bawa dia jln2....

lily azliyana @ mama zara said...

kak nza- hehehe..sbb mama Zara ni spesis kaki jalan..tk boleh duduk diam kat umah.klu nak beli brg, dan2 tu jugak nak beli tk leh tunggu2..nasib baik dh biasa kuar berdua..=p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zara duduk belon..nasib x pecah..hehehe..

Comel Zara jelir lidah..
Sape ajar tuh?? :D

Nana said...

kul bape g dinner tu lily?kosong je food court blakang tu heheh

mizzyN said...

anak ko memang pandai bergamba dah sekarang.

zety said...

sukenye tgk gamba zara jelir lidah tu,chicky sgt ;)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

zara & danish ada perangai yg sm gak ni..dua2 tak tkt ngan belon..hihi..:)

Ain said...

beraninya zara duk atas belon tue...

nasib tak meletop...

lily azliyana @ mama zara said...

Lily- ntah sape yg ajar die jelir lidah..suka sgt wat aksi mcm tu skang..=p

Nana- teettt..ekekeke..kantoi dinner wktu maghrib. sbb tu tk ramai org lagi..haha

mizzyN- huu..pndai ke bergmbar..susahla sbnrnya nak bagi die fokus kat kamera aku n senyummmm..

Zety- mmg cheeky n notti..selaluuuu buat mama gerammmm..hehe

mamaDanish- minah ni mmg suka belon..leh kwn baik ngan danish..=D

lily azliyana @ mama zara said...

Ain- hahaha..btol tu..nasib tk meletop. tp tergolek2 gak die mase tu sbb belon tu kan licin..=p

YatieJay said...

Seronok tengok zara berselera makan. Bukan mcm Naufal....susah betul nak tengok dia makan secara sukarela.


p/s : suka tengok rambut zara...

lily azliyana @ mama zara said...

Kak yatie- Zara ni suka makan kalau kite pndai tackle selera die..slalu klu kuar berdua, mmg akan order mane2 menu yg die pon suka..=)..psl rmbut Zara, akak dok berkenan tang mane..sbb rmbut die lurus hitam ek..hehehe..itu pon susah bebenor nak pjg..umur dh 2 taun br pjg paras tu jek..=p

~Zetty84~ said...

amboi..besarnye balloon zara..!!!
aunty nk catu..!!!!
sengeh cenggitu lak ye..??? hihi ;p
sedapnye tgk mee ladna tuh..
bestnyer mkn panas2.. ;p

mariaariffbaby said...

yeah..untung zara senang bawak berjalan..

if my ecah...mmg tak larat la nak kejar dia..

yeah..tgk zara selera jek makan. my ecah..dok ngan french fries and nugget..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016