Berpoya-poya di hari Selasa..

Ohhh...tgk tajuk jek pon dh tau ini adalah entry yg sgt backdated kan..few days lepas agak kebizian so tak dpt nak update blog..hari minggu ni digagahkan jugak utk upload pic sume demi tak nak tgk blog ni menyepi terlalu lama..hehehe

Berbalik pade tajuk di atas, sememangnya mama telah pergi berpoya2 pada hari selasa yg lepas. sbnrnya papa cuti ari selasa tu, so mama rase cm sayang plak nak gi kerja sbb bukan slalu papa ade on weekdays kan. so ngan selambanye mama amik EL. mula2 ingat nak dating berdua ngan papa, tp mcm biasalah papa takkan snggup tinggalkan Zara..so kitorng ngan sukaria gi berpoya2 bertiga kat jusco bukit tinggi..=D

Nway, tpt pertama yg diterjah kat jjbt tu ialah Sony Centre..nak hantar Vaio Pink kesayangan mama yg entah nape dh mula tunjuk simptom2 tak sihat. tk smpai setahun beli dh mcam2 mslh. skrin bergegar + hardisk yg berbunyi. agaknye model tu mmg tk berapa bagus ke...or tangan mama ni yg ganazzz sgt handle laptop..huhu. nway, di akhir rancangan tk hantar pon laptop kat sana sbb diorang saran kitorang hantar sndiri ke service centre vaio kat midvalley. lagi cepat urusan klu hantar sndiri kat sana.


Sony Centre kat JJBT.
Sementara tgu papa berurusan kat dalam, mama layan Zara makan fries kat luar..



Lepas kuar dr sony centre, saja jalan2 kat aea TGV. mama mmg tk plan nak tgk wayang sbb ingat nk window shopping cari brang2 Zara..tetibe, ade orang tuh ajak tgk wayang pulak..ohhh..bukan papa yek tapinya...

*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
.
*
yee..budak inilah yg dah 'ajak' kami tgk wayang..hehehehe..dok asyik berkenan tgk poster 'jumbo gajah biru' tuh..=p


Spt biasa, papa mmg suka melayan anak dara die. so bile Zara dok ralit tgk poster gajah tuh, die pon trosss pi beli tiket wayang nak masuk. ngan harapan Zara akan seronokla tgh cerita gajah kan (Zara mmg sejak azali sukakan animals nih)..Mula2 mama mcm was2x nak masuk sbb terbayangkan cerita ni tak best. tp rupenye, not bad at all. bagi pelayan kartun mcm kitorng cerita ni mmg best. ade kelakarnye, romantiknye, sedih, aksi sume ada. paling sweet ialah lagu nyanyian mila kat awal cerita tu..syahdu n merdu jek suara die..nway, satu jek slack cerita ni ialah kebanyakan suara utk watak2 kartun tu mcm tk berapa sesuai (utk mkluman, cerita ni ialah cerita thailand n dialih suara ke bahasa melayu). esp utk suara gajah2 askar tuh. muka cm ganaz, tp suara tkde perasaan or tk cukup ganazz..hehe


Poster penuh movie 'Jumbo Gajah Biru'
.
Family gajah yg sgt2 la sweet. Jumbo n isteri serta anak2nya
.
Watak2 sampingan..anak2 gajah pelbagai kaler yg sgt comel..Zara suke btoll tgk gajah2 ni...dok sebut 'gajah..gajah..' tak habis2x..hehe


Yg bestnye..hari Selasa tuh cume ade 6 org jek dlm satu panggung menonton jumbo gajah biru. kitorng bertiga + satu family yg jugak bwk anak kecik dtg tgk. tak pasti wayang tkde org sbb hari tu hari selasa, or mmg sbb org tak berminat tgk cerita gajah ni. sbb sebelum ni mama pon tk terpikir nak gi tgk kan..bile dh tgk, baru tau citer ni best..hehe


Kami bertiga..amik couple seat n duduk tgh2..syok giler..rase cam tgh tgk home theatre kat umah plak sbb takde org.=p
.
2 beranak yg sdg syok layan movie..
.
Bukti kekosongan panggung wayang..mase nih satu lagi family tu lom masuk..hehe
.
Gmbar selingan..donut yg dibeli sementara nk tunggu masa masuk wayang..nyummy..hihi




Kuar dr panggung wayang, jalan2 window shopping n tros gi lunch. lunch kat kenny rogers tp sadisnye tk dpt concentrate makan sbb Zara dh mula buat hal. nak makan, tp taknak duduk diam. tarik2 mama nak gi jenjalan..sudahnye, makan cpt2 sbb Zara dh wat aksi2 kuak lentang atas lantai kenny rogers tuh..huhu. lepas round sekali lagi (btol2 window shopping sbb tk beli apa2..hehe) trosla kitorng balik..


Kuar dr wayang, papa sibuk ukur tinggi, cek tekanan darah n tahap kolestrol kat machine nih.canggih btol sume skang dh boleh cek guna mesin..hehe

Budak bosan tgu papa 'berurusan'..

Sibuk ajak papa gi sumwhere..

Haih..rupanya tk puas2x lagi tgk gajah budak ni..

Ni wktu lunch di Kenny Rogers kegemaranku..tk leh makan selalu sbb dh obesiti kan..hehe

Minah kecik yg potong stim mama n papa nak rehat2 smbil makan..



Malam tu papa balik tp menuju ke butterworth sbb ada meeting kat sana..mama plak, puas hati dpt kuar bersuka ria satu family wlupon terpaksa 'ponteng' kerja..ekekeke..


Gmbar Zara yg bersiap sedia nak antar papa ke bus stand malam tu..=)



p/s: kpd kawan2, jgnla memandang serong pd mama yg suka EL ni yek. act mama punye keja just buat internal study. so sbb tu bos tak kisah jek klu mama EL pon. sbbnye die tahu keja mama akan siap dlm tempoh masa yg mama janjikan.. lainla klu deal ngan customer kan, konpem kena 'kejar' sepanjang masa..=p

15 comments:

shila ariff said...

terliur tgk kenny rogers tuh..huhuhu..anyway...tak salah le ambik EL...huhuhu..aku jap gi ambik half day...huhuhu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Maybe citer kartun..tu yg x ramai org nnton kan..
Best gak lah..x ramai org..
Dpt Njoy...
Kenny Roger..
Mmg yummy!!

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- rasenya kaum ibu2 yg suka amik EL ni..kite ni lagilah. anak sakit EL, suami balik EL, rase tkde mood keja EL..sukati jek nasib baik tk kena amrah ngan bos..ekekeke

lily- yekla..tp bile tkde org sound system jadi cam kuat sgt. so ade few times Zara mcm terkejut sbb suara kuat sgt..hihu

maya amir said...

kelaparan tgk makanan iteww...heheh

Qistina's Mama n Abah said...

ala lily.. sume org pun slalu wat camtu..EL sebab nak bersukaria dgn anak & suami.. sha dulu pun ada gak wat masa keje..hehehe...

Ponteng pun ponteng la..asalkan hati bahagia hehehe...

ninieZUERYANNIE said...

lily, sweetnye zara..

Diamilikku said...

ooowhh tak baik tau ponteng keje...hehehhehehe..tapi takpe sekali sekala..untuk keluarga..untuk bercenta....hahahahhaha

mariaariffbaby said...

zara behave jek tgk wayang kan..
kami belum berani nak ajak ecah ni tgk wayang.

karang dia buat hal, ish...
maybe one fine day nak try gak la..
=D

DYLA said...

ish ni yang nak bawak inas gi gak ni......

best ye citer ni? nanti nak pujuk babah inas gi gak la..

mama_umar said...

waaaa,bestnye!! mmg ade plan nk tgk jumbo biru ni bwk umar sbb xpenah bwk die g tgk wayang lagik,maryam kene tgal japlah ..hehe xper,kasik abg umar manje dgn kitorg kejap

M@L@ said...

oooo foya2 yer...hehehe..
seronok zara dpt tgk cite jumbo biru..

Nana said...

lily..situasi kita sama kan hehe
ayah damia pun klw balik sure xmau tinggal damia tau nk bawa juga
ye la kdg2 tu kita nk tgk wayang elok la tgl damia kt tok wan dia kan?jgn arap la..ayah dia mau tinggalkan
ye la..diorang kan jrg jumpe anak..stiap masa yg ada tu harus la digunakan sebaik mungkin kan..

nza said...

aduzzzz, tiap kali masuk blog lily ada je mknan yg best2 tu....xthn la....

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

uiks tak de orang tu...wah selalu pi makan kat luar ek...terliur kiter

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

kenny rogers..feveret mu hubby tu..hihi..:) cedapnya..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016