Treat diri sndiri di Secret Recipe..=D

Rata2 kawan blog masih lagi bercerita ttg 'Gelombang biru' gathering aritu...lebih2 lagi semalm muka sume org masuk paper plak kan..lagilaa hangat ceritanye..hehehe..mama tkde ape lagi dh nak share..kate pemalu kan, gmbar pon sket2 jek yg ada..=p
.
So, nk smbung cerita psl akt weekend aritu (kire reverse balik punye cerita la ni)..ari Khamis minggu lepas tetibe rase nak bwk Zara makan best2 sket..klu sesiapa perasan, sejak bulan Feb lepas mama selalu mention yg mama agak kebizian n tension ngan kerja kan..so antara yg paling 'menekan' mama ialah presentation bulanan dept..sgt tak best sbb result yg nak dipresent tu mcm tk berapa berjaya..so lepas jek presentation ari khamis tu rase cam lepas satu bebanan atas bahu..kebetulan gaji pon masuk hari yg sama, tu yg terasa2 nk treat diri sndiri kat tmpat best..so, last2 decide nak makan kat secret recipe ngan Zara jekla..
.
Meh layan menu kami berdua di SR..klu dh makan kat SR ni, tk sahla kalu tk makan yg 'berlemak2' kan..hehehe
.
.
Menu yg tk berfungsi...sebabnye setiap kali ke SR pon akan order benda yg sama..hehe

Smbil tunggu order smbil posing ngan anak dara mama..Sayaaaanngggg Zara sbb selalu jadi peneman setia mama ke mana2..=D
Jom lyn ape yg kami makan..Ni adalah cake choc cheeze yg sgtttt sedappp..sweet jek rs die mmg leh mencairkan tension di otak..hehe


Mushroop soup yg sedapp utk anak dara mama..


Meat bolognaise spagheti mama kongsi ngan Zara
Choc milk shake..pon kongsi ngan Zara


Saje nak tayang lagi sekali cake yg sedap nih..nmpak menyelerakan tak (slack sbb gmbar tk cukup clear..ekekeke)
Smbil makan smbil usha lampu kat SR yg cun nih..

Zara tgh mamam...

Mase ni dh tkleh duduk diam..smbil makan, smbil nak main..kenala mama tolong suapkan..=)

.

After memuaskan nafsu makan kat SR, smpatla singgah giant sek 18 tu utk beli barang2 dapur sket..act mama tetibe rase teringiinnnnn sgt nak masak utk papa..sejak mama asyik tension ni mmg dh lama giler dh tak masuk dapur..pastu kebetulan minggu sebelumnye kan papa dh kepenatan ulang alik kuantan-s alam semata2 nk amik mama n Zara kan, so minggu ni turn mama la plak buat baik ye tak..mmg dh niat ari Jumaat cuti maulidur rasul esoknya tu nak bagi papa rehat kat umah jek, tk yah kuar memana..=)

.

Barang2 dapur yg berjaya dibeli..

.

Nak tau ke ape yg mama masak utk papa..hahaha..bg org lain dh selalu buat kot..tp mama baru nilaa 1st time masakkan menu ni utk papa..menjadikla jugak rase die kan..=)..

*

*

*

*

*

*

Jeng3x..masak nasi ayam utk hubby tersayang..papa pon terkejut tgk tetibe mama rajin masuk dapur ari jumaat tuh..hehehe

.

Klaa..sebelum mengakhiri entry yg tak seberapa ni, nak letak satu lagi gmbar Zara..gmbar ni tkde kaitan ngan tajuk di atas, tp mama amik ari Jumaat mase cuti maulud nabi tulaa..slpas umur Zara dekat 2 tahun br sibuk nak lipat balik babycot die..hehehe..so terjumpala tilam cumei Zara ni mase baby..mama bentang bagi die baring2 smbil tgk cd kat laptop..adoiii..trosss teringat2 n rindu ngan Zara wktu die bby dulu..=D

.

Rindunya nak ada baby kecik kat umah!!! hehehe

15 comments:

ibu 2AZ said...

i ari tuh pun beli ciskek SR, tingin punyer psl..hehe
zara dah big gal je tgk die..1st try dah menjadi nasik ayam tuh..dah kira puas hati kan..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

ibu 2AZ- ciskek SR sedap kan..ade byk jenis smpai tk tau nk pilih mane..hehe..nway, nasi ayam tu nasib baik menjadi..dhla mintak recipe kat mak thru phone jek..=p

M@L@ said...

dah lama tak g mkn kat SR... sebb nyer husband x berminat kang kiter jer yg mkn...husband dok teman x sedap lah pulok..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Makanan kat SR mmg sedap..apa lg cake dia tu...mmg mebeles!!! Teringin plak nk p SR nih.. :)

Nana said...

wah nampak sedap nasi ayam tu baru je lunch td mkn ns aym hehe

norly saliana @ mamazahra said...

kalo norly gi SR, makanan wajib adalah cordon blu.sedap sbb very cheezy.yg berlemak itulah yg sedap, tul x?hehehe

norly dah lama gile x masak.dapur kt umah tu dah lama x berasap, asek berasap kat kedai je.hehehe

terror lily masak n.ayam, norly dah lama x buat.dah x reti rasanya.hehe

haaa...dah ready nak ada baby kecik ke??eloklah zara pun dah besar

nza said...

trgugat iman melihat makanan tu sume...hu...Bila zara nk blanje aunty mkn kt SR nie???
Wah ni lh isteri mithali...

mamazana said...

dah bole ada adik utk zara dah lily wei.... hihihi

Mrs. Adz said...

rindu ye..pe lagi,bg la zara adik..hihii

Syuhada Kamal said...

menggodanya menu2 kat SR tu...lapar perut akak tengok..hehe..ok gak sekali sekala manjakan diri...takde tensen memanjang kan...:)

zara nk adik baru ke..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

Mala-dulu husbnd pon tk minat sgt SR nih..tp mase datibg slalu paksa die makan lama2 ok jek tekak die..hehehe

lily- sdap kan kek die..skali skala pekena mmg besh..=D

Nana- bolehlah tahan utk 1st timer msk nasi ayam..hee

norly- tulaa...lame giler tk masak..nasib baik hubby2 kit tk kisah makan air tangan org lain kan..ekekeke

lily azliyana @ mama zara said...

kak Nza- ade rezki lehla jumpe2 smbil mkn kek SR kat muar kan..=)

mamaZana-hehe..insyaAllah..sedang dlm pertimbangan..=p

MrsAdz- haha..ckp mcm senang jek nk dpt adik kan..tp tgk si Zara tu cm lom sedia jek nak jadik kakak..=p

Kak Syuhada- btol2x..skala skala makan mcm ni oklaa..klu selalu sgt, boleh jadik obesiti..hehe

YatieJay said...

Akak pun sama mcm Lily, kalau tension suka "terapi makan" (selain dari "terapi shopping")

~Zetty84~ said...

wah...rajinnyer dier....
siap wat nasi aym lagik...
zati pun dah lama rasanya x masak..
baru semlm je wat marble cheese cake...
zati pun suka gak SR cake..
Choc. Indulgence...erm..yummy..!!!

(",)

Qistina's Mama n Abah said...

Lily..tak terliur pun sbb sha tak makan cheez cake ekekeke...

sedapnya nasi ayam!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016