Gadis bertudung biru..

Kalau kumpulan Wali ade lagu/cerita psl gadis bertudung merah, kat blog mama ni nak cerita pasl gadis bertudung biru plak..hehehehe..sape lagi gadis bertuah tersebut klu bukan anak dara mama si Zara..=p
.
Alkisahnye mama baru jek beli tudung terbaru dr opismate minggu lepas..tudung awning biasa jek harga rm18..tp yg sedihnye, belum pon smpat mama rasmikan tudung tu, si Zara dh buat harta plak (bukan stakat lom rasmikan, hutang pon tk byr lagi kat opismate ni..ekeke). entah kenapa die dok berkenan sgt ngan tudung biru mama tu padahal die ade jek tudung kecik sndiri.. .
Yg kagumnya, selalu die mintak tudung sbb saje2 nak pakai kat umah..tp ari Sabtu lepas, die leh mintak tudung tu utk dipakai berjalan plak..act mama yg tgh bersiap2 nak pakai tudung tu, tp bile die nmpak die leh nangis2 mintak..so mama yg ‘lembut hati’ ni terpaksalah mengalah ngan anak sndiri kan..kebetulan si kecik tu pon tgh pakai t-shirt kaler biru so sesuai sgtla. Cume tudung tu mmg sgt besar utk die so terpakselah dibrooch n dililit2 bagi nmpak comel..hehe
.
Meh layan gmbar2 ‘gadis bertudung biru’ ni yek..lame jugak die pakai tudung tu..satu pencapaian yg baik sbb selama nih die mmg tk suka pakai benda2 kat kepala..pakai tudung pon paling lame 10minit kot sebelum nih..=p


Muka puas hati dpt ‘cilok’ tudung baru mama..huhu..



Tk sbr2 nak keluar ngan 'tudung baru'



Ni kat jusco bkt raja..mmg 1st time Zara keluar ngan tudung kat kepala..very the good girl kan..



Makan kat food court..ni tgh beratur nak bayar ngan papa


Smbil tunggu makanan smbil main sudu



Makan time..



Sapa lagi cun..’wanita bertudung hitam’ ke, ‘gadis bertudung biru’..ekekekeke


Play time!!! Sibuk nk main stereng n gear kat game kereta nih..layankan jekla..


Main kat playground..mama yg bukakkan tudung die sbb dh rimas tgk rmbut terkeluar2..tkpe, nxt time mama belikan tudung byk2 tuk Zara k..=D




Ok..ade pic tambahan lagi..gmbar dlm kereta ni act mama amik mase hari mama beli tudung tu..Zara guling2 nangis dlm kereta sbb mama tk bagi die pakai..last2 layankan ajela baru die senyap..see..kan mama kate mama mmg tk smpat rasmikan tudung baru tuh..hari pertama beli dh jadi hak milik Zara dah..huhuhu..’



My ‘notti’ princess..heheh..ops..bj yg Zara pakai ni baju rasmi taska die kena bwk setiap khamis..cumel kan kaler ijau..=p

14 comments:

Mama_Aqish said...

sungguh tomei gadis bertudung biru tu....ala2 perempuan melayu terakhir...kalo pakai baju kurung mesti lagi cute gitu

Nana said...

heheh bagusnye zara minta pakai tudung ek senang nk didik kekekek
damia bole la pakai kejap je xsmpai 5mnt dia buka dah

shila ariff said...

kecik-kecik dah pandai pakai tudung..besar nnti kena pakai tudung gak tau...hehehe..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- yelaa..lame dh Zara tk pakai bj kurung..wktu raya jekla aritu pakai..hehe

nana- Zara pon dl cam damia..sejak akhir2 ni baru start suka pakai tudung..dengki ngan tudung2 mama die kot..=p

Shila- InsyaAllah aunty..nnti Zara praktis pakai tudung selalu k..=D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alalala...comelnyer si gadis bertudung Biru itew..Baguslah latih dr kecik pakai tudung..mcm Qis..klu kuar ayah dia yg nk Qis bertudung.. Lily ikutkan jer..tp elok juga lah kan.. :)

M@L@ said...

hehehe..comei zara pkai tudung... spai kuar umah pon still pkai gak good2 gurl...

norly saliana @ mamazahra said...

bagusnya zara!!!good girl.
tahan dia eyh...bagus3!!
kalo si Zahra, menangis meraung takmo pakai tudung, kalo kena paksa br nk pakai, tp tahan 5 minit je la, abes ditariknya.padahal, dari baby norly dah try pakaikan, tp mmg dia takmo.harap2 besar nnt, nak lah dia pakai.huhu

YatieJay said...

Alhamdulillah, harap2 dah besar nanti jangan lak liat pakai tudung tau Zara! (Mcmlah aunty ni pakai tudung dari kecik....dah tu bangka baru terbukak hati nak pakai)

p/s : gadis bertudung hitam tu pun lawa gak...heeee...

mama_umar said...

alalalaaa solehahnye zara..lame tu die tahan pki tudung

Syuhada Kamal said...

bagusnye suka pakai tudung..comel je tengok..:)

Syuhada Kamal said...

bagusnye suka pakai tudung..comel je tengok..:)

~Zetty84~ said...

oppsss..
gadis bertudung biru sgt cun dari mama nyer...
hehe...amboi, dah nmpk besar zara erk...
bagusnyer ank dara nih...
pandai nk bergaya cam mama dia erk... ;p

Diamilikku said...

bertuahnya.....alesha nak pakai seminit pun susah...huhuhuu...tapi sangat cute kan tgk budak2 kecik pakai tudung comel2....geram sungguh...

nza said...

wah tahan pulak pakai tudung tu....bagusx3....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016