Zara n Family @ Blogger Gathering 2010

Us @ Blogger's Famili Day 2010..=D


Hehe..sepatutnye nak buat entry lain pasl akt ujung minggu dulu..tp pikir2 kang tulis lambat2 psl gathering blogger ni cerita dh basi plak kan..lagipon most of the bloggers yg gi gathering tu sume dh stori kat blog memasing so tknakla ketinggalan..sementara mood bergathering itu masih ade kan. Mari stori cepat2..hehehe

So, mcm yg mama inform..akhirnye mama amik keputusan utk menjoinkan diri ke gathering blogger di taman tasik perdana hari ahad lepas..lagipon papa dh agree nak temankan mama..yekla, mama mmg tk biasa jalan KL..klu gi sndiri, kompem tk smpai ke taman tasik tuh..konsep gathering ni ialah pot luck, which kena bwk makanan masing2..seperti biasa, mama yg sangatla ‘rajin’ memasak ni main order jek makanan ngan budak opis..mama order roti hotdog 50 biji..alhamdulillah, last mama cek tgk sume roti hampir habis dimakan..=)

Kitorng smpaia sana kol 9am ++..sesat2 jugak nak gi tmpat ni..pastu dpt parking yg sgtlaa jauhnye dr tapak gathering..yg paling sadis, Zara smpai2 tuh dh melalak2 tak hengat..sbbnye die baru bangun tido, pastu smpai2 die nmpak playground..tp takkanla nak singgah main kan so mama tarik jek die ke tpt gathering..hamik ko, siap meliuk lentuk, guling2 sume..klu tk caya cube tanye ita aka cute virus..(awk nmpak kan Zara yg tgh mengamuk2 pagi tuh..hehehe)

Nway, time smpai ke tapak gathering tgk ramai jugak dh melepak2..masing2 sibuk berkipas sbb cuaca n udara yg agak panas..Zara mula2 quite cranky gak..asyik nk ikut mama jek..lama2 tu baru die warm up n sibuk main lari sana sini smpai habis lencun ngan peluh..mama plak just tegur2 ala kadar ngan blogger2 yg mama kenal dr blog..ye kawan2..mama bukanla seorang yg sombong..tp sebenarnya PEMALU yg amat!! Rase segan sgt nak tegur blogger2 yg mama tk kenal tu..huhu..apepon, harap pasni kite dpt bertegur sapa dlm blog n fb yek..so nxt time klu ade rezki jumpe lagi tkdela mama segan sgt nk dtg borak2..=p

Jom layan gmbar yg tak berapa nk banyak ni..mklumla, kate pemalu..maka nk ajak2 org amik gmbar pon malu jugak..huhu


Baru smpai mase nih..nasib sgt2 dpt kipas tangan dr pihak penganjur..sungguh sesuai doorgift tu di kala cuaca panas mcm skang nih

Ngan mama Tisya..blogger pertama yg ajak mama bergmbar..sgt peramah n sporting..=)


Mama ngan Zety aka mama Umar n Maryam..Zety ni satu skool ngan papa Zara dulu..



Dari kiri- Zety, mama, ibu Damia, mama Tisya n Nana


Mama ngan Nia n Ayu


Mama n Zara ngan Eliza...syg Riri n Eiymann tkde plak dlm gmbar..


Bergmbar bersama teman2 baru..antaranya Alycia, Zh-ena, Laila n sorang lagi mama belum smpat cam..huhu


Mama tgh terima pemberian dari Oli..smpat bergmbar kat cni jek tp tk smpat borak2 pon lps tuh..=p


Penerima hadiah mama yang tak seberapa..Watie aka mama Yaeesh..


Sesi bergmbar beramai2...byk sgt kamera so sume org pon pndang begitu byk tpt..


Fokus sket kat mama..tp Zara pndang tpt lain plak..sbnrnya die tak tahan silau matahari tu


Mr Clown pon ada tau kat gathering ni..seronokla budak2 dpt belon comel..



Baca kat blog org, masing2 seronok bwk balik hadiah yek..mama n family jek yg balik tgn kosong..hehehe..yekla, nk masuk sukaneka malas..pastu lucky draw pon mcm biasa mmg tk pernah bertuah..utk sesi tukar hadiah ngan blogger plak, mama dapat wang tunai sbb Oli dilanda kebizian utk membeli hadiah..ni duitnye ada lagi..lom decide nak beli ape..tk tau nak beli brg utk mama ker, utk Zara..hehehe.nway, nasib ade jugak doorgift dr pihak penganjur kan..klu tk sungguh2 balik lenggang kangkung..=p (coklat home made tu sedaplaa..siape yg buat ek..)..
klaa..ade lagi gmbar nak kena layan ni..letak gmbar mama n Zara plak la yek..hehehe


Mula2 smpai Zara tkde mood..masih mengantuk + kelaparan kot..hehe


Mama n Zara..Spt biasa, Zara takkan boleh berpisah ngan bantal n putingnya..huhu


Zara cas bateri minum susu satu btol..sian kena baring atas alas kain n bwh payung jek..hee


Million thanx to papa Zara yg sudi melayan n menaikkan mood Zara di pagi yg hangat itu..=p


Zara dpt belon flower kaler pink..


Mama n laling Zara..


Sape yg bwk coklat bola ni yek..Zara makan tk berhenti2..asyik suruh mama bukak yg baru jek..=p


After dpt susu n makan coklat yg begitu byk, my Zara tross jadi sgt energetik..main n lari sana sini smpai lencun ngan peluh


Main cium2 ngan mama..mase ni mood Zara sudah sangaattttt baik..hehe


View kat taman tasik..cantik tp cuaca sgt panas..



Satu2nye gmbar kami sefamily yg ditangkap oleh abg DJ Epoi..tp slack sbb mama muka tk ready..hehe
.
Ni masa nak balik dah ni..on the way ke parking, Zara leh terpegun lak tgk playground yg besar kat sana..tros mama decide tunggu papa amik keta kat situ je..tk larat dh nak menapak..hehe


Zara leka main sementara tgu papa amik keta


Budak yg tak reti penat..tp masuk dlm kereta, mintak air tros pengsan..=p


So, kesimpulannya..mama dapatla new experience n new friends selepas balik dr gathering ni..insyaAllah, klu ade org organize lagi nak jugak menjoinkan diri..mungkin mase tu mama kena praktis utk lebih bersosial ngan kawan2 baru..apepon, thanx bebanyak utk pihak penganjur yg bertungkus lumus menjayakan gathering ni k..utk new frens yg lain, mama masih berusaha utk mencari blog masing2 n meninggalkan jejak..nice knowing u all..=D
.
.
p/s: nama2 yg belum ade link tu mksudnye mama masih blom dpt menjejak blog mereka..kena teruskan usaha nih..utk mengeratkan ikatan silaturrahim..hehehe

20 comments:

mama tisya said...

akhirnya update jua dr lily...mmg byk citer nk update tp kena hold dlu la...utamakn citer gathering dlu kn...hehehehe....

oo kita ke yg 1st blogger ajk berposing...:-)kita mmg suka tegur & ajk posing...tu pn ada yg tk sempt tegur gk

biskut salut coklat tu sedap kn...tkpe tk dpt adiah lucky draw,atleast ada gk adiah tukar2 antara blogger tu

mama tisya said...

yg gmbr rmi2 ada sorg tu lily tktau nama die CHUGIE

nadnye said...

sana sini citer bloggers family day
...seronoknya bergathering...
mode : jeles :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah...tgk dr gambar pon betapa meriahnyer..bestnyer dpt jumpa kwn2 di alam maya nih..time ni lah masa utk berkenalan dgn lebih dekatkan..Tgk cuaca pon mmg lah panas teriknya..Zara pon berpeluh sakan.. :)

lily azliyana @ mama zara said...

mamaTisya- thanx mama tisya for the info..nnti sy carik2 blog chugie tuh..=p..nway, biskut salut coklat tu mmg sdp sgt..kot2 nxt time ade majlis lehla nk tmpah..hehe

nadyne- biasela..sume org masih dlm mode bergathering lagi..masing2 berlumba kuarkan crita n publish gmbar2..hehe..nxt time klu ade lagi jomla join sesama..=)

mummyQis- tulaa..mmg panas sgt..dhla tkde angin..nasib ade kipas tgn free urusetia bagi..=p

E.L.I.Z.A said...

wah rmai jgk lily dpt bergambar ngan blogger..eli jgk la yg plg sikit heheh

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ala gambar kita berdua takde ye lily...sempat bertegur sapa tapi terlupa nak bergamba...isk

Qistina's Mama n Abah said...

bestnya...hmmm..

ita cutevirus said...

walaupun lily orang pertama yg ita jumpe, tp kite takde gambor bersama kan???

adess sedeynyer....

nampak gak zara ngamuk... ingta zara ngamuk sebab nak kat papa die... rupe² sebab ngantuk...

baru la ita tau...

ita cutevirus said...

walaupun lily orang pertama yg ita jumpe, tp kite takde gambor bersama kan???

adess sedeynyer....

nampak gak zara ngamuk... ingta zara ngamuk sebab nak kat papa die... rupe² sebab ngantuk...

baru la ita tau...

Mama_Aqish said...

wah bestnyer...sedey sangat2 tak leh join

nza said...

Meriahnya!!!kalu dok dekat2 nk gak join...hu.hu.hu....

[-suziey-] said...

thanks for joining yek..hehe..mmg meriah gelombang biru kan:)

Mrs. Adz said...

dah tak tahu nak komen pe..sana sini cerita ni..yang pasti tgk sangat meriah..tahniah untk AJK dan puan pengetua..

Sidratul Muntaha said...

yeahh..
sudah publish!!
ekke..
gelombang biru makin menjadi - jadi.
coklat tu kena tnye momguess..
masa dia betuang aritu pun order dari org yg sama.
mekasih ler dtg Lily
mana terkurang tu mintak maaflah yerk..
lagi satu..
tgk si zara masa memula tu pun mood tadak.

Nana said...

sian zara ngamuk2 panas kan...hehe kita nampak zara ngamuk2,peluh2 abis basah rambut.

lupe plak nk amik gambo sama2 kan asik nyelit amik gambo kamera kwn2 aje hehehe

maya amir said...

bestnye gi gathering!... alaaa nak join gak next time tapi saya jarang bloghopping..heheh..malu laa!;)

Diamilikku said...

wahh bestnya....ada masa nak bergathering2...huhuhu..kak su nih sangat lah bz...dah dua minggu rasanya tak masuk blog langsung..blog sendiri dan juga blog kengkawan..banyak nak kena khatam nih..huhuhuhu....tensennya...banyak keje sungguh2...anak2 pun terabai...sian kat kak su kan..(heheheh..ala2 nak mintak simpati)....hahahahahah.....syok kan gathering tambah kengkawan blog..bagus sungguhh...kalau kak su duk KL mesti nak cari masa jugak join..nih duk kat utara jauh sungguh rasanya nak bersama2 kengkawan blog.....momma tisya pun kak su duk singgah baca blog dia jer lah....

Diamilikku said...

wahh bestnya....ada masa nak bergathering2...huhuhu..kak su nih sangat lah bz...dah dua minggu rasanya tak masuk blog langsung..blog sendiri dan juga blog kengkawan..banyak nak kena khatam nih..huhuhuhu....tensennya...banyak keje sungguh2...anak2 pun terabai...sian kat kak su kan..(heheheh..ala2 nak mintak simpati)....hahahahahah.....syok kan gathering tambah kengkawan blog..bagus sungguhh...kalau kak su duk KL mesti nak cari masa jugak join..nih duk kat utara jauh sungguh rasanya nak bersama2 kengkawan blog.....momma tisya pun kak su duk singgah baca blog dia jer lah....

mama_umar said...

yeahh,akhirnye dpt gak kite jmpe kan lily..tp tulah,xpuas borak,panas+layan anak..mayb next time kite blh borak pjg lg =)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016