Bile papa tak balik, kami dating ngan sape??

Hehe..wlupon papa tak balik, jangan harapla mama n Zara nak duduk berdiam diri kat rumah yek..panas muntot kitorng nanti..=p. Syukur sgt2 sbb kebetulan kawan baik mama, cik Nina ade dtg KL hujung minggu aritu..so few days before mmg dah set awal2 nak dating ngan die ari Sabtu..mmg eksited sbb last jumpe die mase gathering kat skolah bulan 12 last yr. Lagipon bile dh ade laki nih, mmg susah nak kuar ngan kawan2 kan..masa2 mcm nila (bile papa takde) mama amik kesempatan meronggeng ngan kwn2 lama..

So sabtu tu cik Nina amik kitrong kat umah..pas teman die gi byr maintanance rumah die kat ara damansara (best btol kwn mama ni sbb dh beli umah sndiri tp disewakanla..mama beli umah tp kongsi ngan papa..hehe) tros kitorng gerak ke Subang Parade. Niat di hati nak makan2 isik perut smbil2 melepak n bergosip2..kitorng pilih utk makan kat Manhattan Fish Market..hehe..yaaa..cik Nina ni antara yg terpengaruh ngan seafood platter mama yg mama cerita dlm entry INI..=p.

Apepon, hajat kitorng utk melepak lama2 tak kesampaian sbbnya cik Zara mama dh ngamuk2 ajak kuar plak..die dok berebut ngan bebudak lain main ‘ikan laser’ yg ada kat lantai MFM tuh . pastu mungkin tpt makan kat sane mcm agak smpit so anak dara ni dh rimas semacam..so, last2 terpaksa tapau jek makanan tu sbb mama tk smpat nk habiskan pon..huhu..sadis..after kuar, just jalan2 gi carik kasut utk cik Zara n cik Nina..

Mama n Zara dlm keta..Zara tgh breakfast ngan apollo layer cake..haha..sian tak..mama bangun lewat pagi tu tak dan nak wt sarapan..=p
Zara yg sgt tertarik ngan 'ikan-ikan laser' kat atas lntai Manhattan Fish Market nih..mmg unik pon..
Our seafood platter..ade sape2 tak terliur buat kali kedua..hehe..syg sgt tak habis..tapau jekla bwk balik..

My bff, cik Nina..
Mama n Zara..tp Zara lagi tertarik tgk ikan laser dr tgk kamera..huhu
Zara isik perut dulu b4 smbung main n finally mengamuk sbb dok berebut main ikan laser tu ngan bebudak lain..huu


Time ni jalan2 survey fish spa..mahal!!

Zara tunjuk monyet..=D





Lps berpusing2 seketika, still lagi tk jumpe kasut yg diingini..so, kitorng decide nak gi tpt lain plak..mama ajak cik Nina gi jj bukit raja jek sbb hari pon dh ptg.malas nak gi jauh2..smpai2 sana, bukan gi carik kasut tros, tp melencong gi urut kaki kat Arokaya Health Centre..hehehe..act tpt ni antara tpt yg mama n papa selalu gi dulu. Tp semenjak mama dah ade mesin urut kaki OSIM, jarangla menjenguk ke kedai urut tuh..so ptg tuh mama just amik pakej reflexology 1jam, n cik Nina amik pakej reflexology+body workout utk 1.5hr. nasib baikla si Zara tk buat hal sementara tunggu mama berurut tuh..=p

Sbb mama siap berurut dulu, mama decide nak tros cari kasut utk Zara..kasut crocs die dh smpit dh..cpt jek kaki besar tk smpai 6 bulan pakai dh tak muat..huhu..so aritu just cari kasut biasa2 jekla..asal boleh pakai wat jalan..cik Nina plak lps berurut tros teruskan misi carik kasut die. Masa ni kitorng dh ‘berpisah’ seketika sbb si Zara ternampak tmpat main budak2 kat tingkat bwh..so apalagi, kenala mama temankan die main dlm tuh smpai puas..hehe


Inila tpt urut kami..Arokaya Health Centre



Sementara tgu cik Nina punye session habis, mama smpat tukarkan baju Zara yg dh comot n belikan kasut baru

Saje fokus kat kasut Zara..design dh lame sbnrnya nih..harga sgt murah but very the cute rupe bentuknya..siap kuar lampu bile dipijak..hehe



Zara masih eksited dgn kasut barunye..=D

Tgh usha playground kat tingkat bwh..




Layankan jekla..harga mahal giler..ade ke patut sorang budak kena cas rm8..iskkkk..

Main slide plak..

Ececeh..siap main berpasangan..but sorila kpd mak budak ni..mama nk amik gmbar Zara sbnrnya tp budak lelaki ni yg lebih2 pndang kamera..=p
1st time Zara nk main panjat2 kat sini..

Tp anak mama agak penakut yek..smpat stgh jalan jek die berjaya panjat..hehehe







Akhirnya, kol 6pm++ baru kitorng bergerak balik..thanx to cik Nina yg dah mengisi masa mama utk hari itu..sorila terpaksa sama2 melayan bile kena part2 Zara meragam tuh=D

14 comments:

Nana said...

hehe..sama la naseb kita en.somi xbalik gak minggu ni, mayb minggu depan.slalu klw dia xde mmg selalu la ajk2 membe2 berpoya2 kekekek........

Ummi Eisya said...

tanteknya kasut dia..warna pink lagi..

best gak sekali skala kuar dating mcm ni..hihii

shila ariff said...

mmm...best le dpt kuar dating ngn mmber sekolah..mmmm...rasanya mmg dah lama tak jumpa kwn2 sekolah..sbb semuanya dah berkeluarga...mmm...

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- tulaa psl..nasib baik ade gak kawan2 yg duduk area dekat2 umah ni..sng nak 'paksa' meronggeng..hehehe

ummiEisya- mmg best sesekali kuar ngan kawan2 kan..tp rase rindu ngan en hubby tu tetap ada..=D

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- kwn2 skolah n satu course ada lagi yg tak kahwin..diorang la selalu rajin teman kite jalan2 bile hubby tak balik..=p

mama tisya said...

lama tk mkn kt fish manhattan...suka yg platter for one ada flaming...best2

pernh mkn yg large mcm lily mkn ni..mkn 3 org pn tk abis

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg terliurlah tgk seafood platter tu.. :)

Mmg unik lah kan-ikan laser kat lantai tu..kat sini x pernah tgk..ker lily yg x tau.. :D

mama_umar said...

best tuh klu kdg2 kite blh dating dgn bff tanpa suami,nk borak dan gosip smpi pening pon xperkan,hahaha

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

lily..

lamanya tk mkn kat fish manhattan..mmg sedappp tp pyh nk hbs..mkn skt dah kenyang..hehe.. tgk n3 lily, trs terliur...abg laparrr!!!

ita cutevirus said...

bestnyer dating.. ita pon da lame tak dating ngan kengkawan...

nza said...

sronok gak sskali wat xtvt outdoor dgn kekwn smbil brfoya2....melayan lak sang tuan puteri tu.....

norly saliana @ mamazahra said...

sedapnya fish platter tu, kalo gi ngn en.hubby je sure x abes sbb en.hubby mkn sikit,xpasal norly plak kena perabihkan.hehehe..

next time kte gather2 kuar plak eyh??

Diamilikku said...

nampak mcm besar je kasut zara dengan kakinya...tapi takpe..tetap nampak cantik di kaki zara yang cute mute...hehehheh...
bestnya dapat spent time ngan BFF...kak su pun rindu sangat2 nak spent time ngan bff...tapi tak dapek nak cari masa yang sesuai...huhuhu

@>--ummi zahra--<@ said...

best dapat kuar dating ngan member..dah lame x jenjalan dgn kengjkawan..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016