Kami masuk kem..

Ni stori hari Sabtu lepas yek..Siang tu mmg tak kuar rumah langsung, smpaikan kunci mangga kat pintu grill pon tak berbukak menunjukkan ahli rumah dok berkurung jek kat dalam..hehe. Act malam tu papa ade jemputan kahwin kawan die kat Sungai Besi, tu yg malas jek nak kuar siangnya kan..

So, malam tu bergerakla kitorng ke Kem Sungai Besi. Kawan papa ni actually senior die masa kat ATMA dulu..mama pon tk paham kenapa majlis dibuat kat sg besi sbb kawan papa kerja kat tudm butterworth..majlis dibuat kat salah satu dewan dalam kem tu (tk ingat dewan ape)..nmpak meriah sgt sbb dewan tu dideco ngan sangat cantik..suke3x..=D. sayangnya, kitorng smpai sedikit terlewat so tk dapat nak tgk sword barrel pengantin..

Nway, agak malang malam tu sbb si Zara leh wat perangai plak. Langsung tak mahu duduk n nak berdukung. Mama smpai dh naik segan sbb kitorng duduk dekat ngan bos papa (Ketua Cawangan Kejuruteraan TUDM base Kuantan). Mesti die dok pelik tgk perangai anak dara papa tuh..di akhir rancangan, mama cume berjaya makan separuh pinggan jek (teringat2 kat ayam masak merah yg sedap tu..huhu). lps tu tros angkut Zara masuk dlm keta sementara tunggu papa jumpe pengantin n kawan2 die yg wat sword barrel.

Sbb Zara meragam, tk banyak pon amik gmbar. Gmbar pengantin pon sume main zoom2 jek..dh tak dan nak bergerak sana sini ngan cik Zara yg cranky..


Zara b4 bergerak ke majlis kenduri..ingat mood die terus akan ok malam tuh.. huhu


Mama n Zara..segan gile dok pakai baju sempoi sbb sume org pakai baju cun melecun..mama lupela ni majlis rasmi dlm dewan..hehe

Pelamin pengantin yg cantek..

Pengantin of the day..Kapt Azrul yg merupakan senior papa

Gmbar potong kek..mama mmg suka part ni sbb potong kek pon abg2 askar escort. cume syg gelapla plak papa snap pic nih..



Suka tgk wedding TUDM ni sbb teringat2 wedding kitorng dulu..teringin lagi nak jalan bawah pedang macam dulu, boleh ke???ekekekeke…

Oklaa..tutup cerita psl wedding tuh..pas balik dr kem sungai besi, kitorng bergerak plak ke kem Kementah kt jalan semarak (MINDEF)..act malam tu nak tido umah kakak mama sbb hari ahad esoknye kitorng ade program bersama2x. so dekat2 kol 11pm jugakla baru smpai umah diorang..nasib baikla ada ‘hasil’ kat umah kakak mama tu so dptla mangisi perut yg tak cukup kenyang sebelumnya..hihihi

Zara plak spt biasa sgt sgt seronok dpt jumpe kakak2 sepupunye..ralit sgt die main..yekla, slalu ngan mama tk dpt main beria mcm tu..klu ngan mama setakat teman tengok cd bolehla..=p



Penginapan satu malam kami di Kem Kementah..=p

Smpai2 tros join kak Firah main lego..

Inilah hasil 'binaan' Zara. die baru pndai nak smbung2 lego tu one by one jek..hehe

Syok kuarters ni ade byk bilik..so budak2 pon dpt bilik mainan khas kat sini
Smbung main lompat2 katil dlm bilik plak

Naik tolocar smbil tgk dvd..lewat betol Zara tdo malam tu gara2 melayan dvd kartun ni..




Esoknya hari Ahad kitorng teman kakak n abg ipar utk satu program di cyberjaya..tunggu next entryla yek baru mama citer..=D

9 comments:

Nana said...

lily dok kat transit ke?kat mindef tu?dekat dah ngan umah kita

ita cutevirus said...

lily,
cara zara duduk sebijik cam izzah & iyyad duduk.. bile ajar diorang duduk bersila, nnt terlentang ke belakang... huhuhuhuhu....

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

cantik apa picas lily & zara (yg ddk ber2)..nmpk ayu jer..baju pun ok jer..xada apa2 yg x kena ker.. hehe..:)

suka tgk picas tu..nice!!!

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- Kakak kite yg duduk kat mindef..husbnd die tldm..=D. kite duduk kat shah alam..hehe

Ita- agaknye bebudak mmg suka duduk mcm tu kot. selesa..=p

mamaDanish- hehe..tq..segan sbb sume org dok bergaya sakan mcm gi dinner mlm tu. sy plak pakai bj kurung biasa mcm gi kenduri kahwin siang hari..=)

Ain said...

meriah kan warga tudm kalau kawin....

siap ngan pedang lagik...hehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

ain- mmg meriah..unik pon ye jugak bile kahwin ngan berpedang bagai..hehe

YatieJay said...

Dulu2 masa zaman anak dara, akak ada pasang angan2 nak kawin bawah pedang gak. Tapi apakan daya, tak dapat tackle pegawai tentera mcm Lily (lalu bawah pedang hanya kalau kawin pegawai kan?)

mama_umar said...

dulukan lily,zt igt blh je suke2 nk mntk ade tentera dtg pastu bwk pedang jln bwh tu..rupe2nye kene kawen dgn tentera dulu baru blh merase,keh3

lily azliyana @ mama zara said...

Kak yatie- sy plak tkde angan2 langsung nk kahwin bwh pedang. tp ntah mcm mane ade plak budak askar tu yg dok tekel sy..ekekekkee.nway, sword barrel ni mmg utk pegawai2 jek klu tk silap..

mamaUmar- hahaha..klakar lak Zety leh pk mcm tu..tp klu ade, besh jugak kan.byr upah, then abg2 askar dtg serbu rumah..=p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016