Menjaga cik Zara yg ke'demam'an...

Ye..hari ni mama bercuti sebenarnya..amik EL sbb malam tadi tetiba Zara diserang demam panas..bukan setakat demam tapi sekali ngan batuk yg ala2 nk semput tuh..so dlm kol 9pm bwk Zara ke SALAM amik ubat..mcm biasa, bile dh ada nafas2 mcm smput tu konpemla kena nebulizer kan..tp alhamdulillah, ni 1st time Zara tak nangis wktu masuk gas..slalu meronta cam ape..hehe..mungkin die dh paham benda tu dibuat pon utk kebaikan die..=)

Nway, mlm td masa tidur mama perasan badan Zara panas lain mcm. mcm menggigil2..so pagi tadi tk smpai hatila nak tingglkan die gi kerja..slalu klu demam biasa mama antar gak ke nuseri n pesan kat pengasuh utk makankan ubat..but for today, mama terasa nak monitor die sndiri..after makan ubat sume tgk demam die dh agak kebah. badan pon aktif n nak main..so legala mama..klu esok ade demam n batuk lagi, at least dh senang hati sket nk antar ke nuseri pon kan..

Ni gmbar2 budak yg tgh demam..Zara every mth nak bertukar bulan kebiasaannye mmg akan demam..kesian jugak tp nasib baik demam die jenis yg cepat kebah..harap2 kali ni pon Zara akan cpat sihat k..


Gmbar kat klinik mlm tadi, gigih menunggu no giliran..ramai gak budak2 yg tgh demam skang nih


Zara mase kena nab..act amik gmbar ni ngan nset tp tkleh nk transfer ke lappy. so amik semula guna kamera plak..sbb tu tk clear..=p


Gambar pagi nih..Wlu demam, masih ade hati bergaya ngan tudung birunye..=p



Zara still aktif nak bermain..kire syukur sgt2 dpd demam terlantar tak larat kan..


Menu org demam..mi sup (kentang + ayam)


Wktu entry ni ditulis..Zara seda lena tidur..smoga cpt sembuh syg..=)



Klaa..mama nk rehat2 gak dulu..alang2 dh cuti kenalah amik kesempatan merehatkan diri..sat lagi Zara bangun kena smbung layan die plak..=)..daaa...

16 comments:

mama tisya said...

smoga zara cpt baik ye

Nieza Ishak said...

siannya

makan ubat yerk zara,
nanti cepat sembuh ,,,

ninieZUERYANNIE said...

sian zara.. get well soon... tp skang mmg ramai budak sakit.. musim laa..

nza said...

kesian zara.....moga cpt sembuh ok.....

FyZa said...

moga cpt smbuh..=)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sian tgk Zara..skrg ni mmg musim demam..Hope Zara cepat sembuh yer!!!

Sidratul Muntaha said...

sian zara
mmg tgh musim demamlah lily
aqil pun baru baik selsema teruk dia
siap naik ekzema dia satu badan
adei..
jenuh jugak berjaga malam nak sapu zic kat dada dia dgn gigih memaksa dia mkn ubat selsema dia tu
adei..

lily azliyana @ mama zara said...

Terima kasih aunty2 sbb doakan Zara cpt sihat yek..=D

Ummi Eisya said...

sian zara..skrg memang musim demam..dah la H1N1 tu ade semula..memang kena jaga-jaga elok2 kesihatan..moga zara cepat sembuh ye..tapi demam pun leh jadi muslimah cute lagi..hihii

mizzyN said...

get well soon ms zara!

Qistina's Mama n Abah said...

Cepat sihat Zara ye..sian mama..risau

~Zetty84~ said...

moga cepat sembuh ya cayunk..!!!
skang ni mmg musim demam laa...
musim panas kan...
mkn ubt taw..!!! ;p

M@L@ said...

ala kesiannyer demam yer syg... mmg skrg ni musim demam lah lily anak2 buah saya ramai yg cuti sek. sebb demam..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

zara dah sihat ker??? danish demam plak lily..batuk smpi munta2..risau saya. dah bw gi klinik..jap ok..jap x ok..pening tul saya dibuatnya..

** atie + farid + aisyah ** said...

smoga zara cpt baik ye... aisyah pun demam.. dah 2 ari...risau la skang musim penyakit..

norly saliana @ mamazahra said...

siannya zara.hope skang dah ok la ye.skang ni bahaya...denggi la, H1N1 la..mintak jauhlah...
zara mmg ada asthma ke?seksanya kena nab.norly yg besar gajah ni pun, rasa seksa kalo kena nab.tp, dah mmg berketurunan sakit asthma, redha je la.huhuhu

p/s:sowi, lately xdpt nk blogwalking ke bg komen ke, sbb susah nk surf kt opis, kt umah plak berebut ngn papazahra.heee :D

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016