Hujan oh hujan..

Dalam tempoh seminggu yg lepas, nmpaknye hujan dh mula turun semula di shah alam. kebiasaannya petang kol 6pm ke atas konpem akan ujan. mama pon dh lama tk bwk Zara ke playground sbb playground 'basah' petang2..selalu kebiasaan mama 2/3 kali seminggu mesti bwk Zara main playground after amik die dr taska..
.

so, hari jumaat semalam mcm yg dijangkakan hujan turun selebat2nye masa mama nak amik Zara tuh..mama ni ada peel pelik sket.klu time hujan lebat mencurah2, mama malas nak balik umah terus..sbbnye, nak elakkan basah lencun..hahahha..yekla,,wlupon berpayung tp bile terhegeh2 nak bukak pintu pagar umah sume tuh..mmg basah jugakla..nxt time klu dah duduk rumah sndiri mama dh plan nak pow papa pintu pagar automatik..sng sket tekan remote tros terbukak kan..ekekekeke

.
ok..berbalik pd kisah ari jumaat..time ujan tu mama bwk Zara gi makan kat restoren dekat2 umah. nasib ade parking kosong dekat2 kedai so tkdelah kena bersusah payah sgt kat. tk lama duduk kat situ, ujan jadik bertmbah lebat smpai tempias masuk dlm kedai..pintu kedai tu pon diorang kena tarik ke bawah sbb nak elak sume meja kerusi dari basah..

layan jekla gmbar mama ngan Zara menjamu selera ni k.=p

.
.

Hujan tgh lebat kat luar mase nih..


Mama n Zara dinner berdua..


Layan gmbar mama n Zara lg..tak sah tak amik gmbar klu makan kat kedai..hehe


Teh tarik utk mama n sirap bndung utk Zara..selalu fevret die sirap bndung tp aritu mama belikan yg suam dia tak berapa nak minum plak..bungkus jek bwk blk..=p


Aksi Zara tgh tunggu menu smpai..ntah ape yg suka sgt tuh..=)


Menu mama n Zara- nasi putih+ayam goreng kunyit kongsi berdua. mak ngan anak dua2 'kaki' makan ayam..


Sup sayur sbg penambah selera di wktu cuaca sejuk mcm nih..hehe
.
.
p/s: selebat2 hujan kat luar mase tuh, hati mama pon tgh ber'hujan' jugak sbbnye papa Zara tk balik ke shah alam ujung minggu nih..die kena kerja kat butterworthla pulak..huhu
.
p/s2: sbnrnya takde citer penting pon psl tajuk hujan ni..just nak isi masa lapang kat umah ni ngan berblog..slalu ujung minggu bizi melayan papa n Zara..hehe

10 comments:

nza said...

hujan2 mmg perut lapar la...lg sedap kalu dpt singgah mkn2 cam tu......

ibu emy efy eqy said...

memang masa hujan perut mesti berkeroncong...

Syuhada Kamal said...

sedapnye layan makanan panas2 time hujan...segar je rasa..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg sedap melayan makan time hujan..lebih2 mknan panas..

p/s : Byk kan sabar..jgn sedih2x.. :)

DYLA said...

pandainya zara minum sirap bandung....

habis ke zara makan nasi tu?

lily azliyana @ mama zara said...

kak nza..mmg bestt dpt makan benda panas2 ms ujan..hehe

kak wa-betul3x..=D

kak syuhada- benda panas yg tinggal diorder jel..lagila best..tk pyh penat2 masak..ekekke

lily- betul tuh..smbil makan, smbil tgk hujan turun..damai jek rasa..

shila- skang ujan dh mula turun kan..alhamdulillah..sejuk sket tanah..

dyla- skang gi kedai mmg akan order sirap bndung utk die..si Zara suka sesangat2.nasi tu pulak kongsi berdua ngan mama..so habis jugakla..hehe

mariaariffbaby said...

uit..sedapnya menu tuh...siap ada sup tuh.
tapi sekarang kita tak leh tgk ayam and daging langsung...
lain skit pregnant kali ni..huhuhuhu

=)

YatieJay said...

Alhamdulillah....syukur hujan dah mula turun setelah sekian lama cuaca panas dan kering, kan?

ninieZUERYANNIE said...

ooo gambo beg kesukaan pon ade..

@>--ummi zahra--<@ said...

seronok nyer dating berdua dgn zara..tak sabar nak tunggu my zahra besar..boleh wat kawan since abah dier pun slalu duty 24 jam..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016