Jamu mata dengan lampu di I-CITY

Jumaat malam yg lepas, tercapailah hasrat mama untuk menjejakkan kaki ke I-City. Act selama ni mama tk tau pon I-city tu ade pameran lampu2 yg pelbagai kaler tu. Tp sejak 2 menjak ni ramai pulak dok bercerita psl I-city. Dari budak opis, smpaila beberapa org kwn kat blog. So, dgn eksitednye mama pon ajak papa ke sana sbb bukan jauh sgt dr umah pon kan..tk payah bayar tol pon nak datang..ekekeke

Nway, mase kitorng smpai dlm 9pm++ tu hujan tgh renyai2 sbnrnya. Pastu kereta mak aiiii..berderet nak masuk I-city tu.ala2 jammed gakla. So last2 papa parking kat simpang bwh tu jek. Dgn bwk payung, plus dukung Zara yg tgh tido, kitorng pon meredah hujan yg renyai2 tuh dgn berjalan kaki..dh alang2 smpai kan, malas nk ulang alik kemudian hari plak nnti. Lagipon, mcm dok tk sabar nak tgk ape yg ade kat I-city tu smpai berderet2 org nak dtg jenguk..=D

Overall, tak menyesalla kitorng dtg ke I-city malam tu. Banyak lampu2 dgn pelbagai bentuk yg menarik dipamerkan kat sana. Takde bayaran ape pon nak masuk..Zara dr tgh tdo, tros terjaga n nmpak sgt eksited tgk lampu2 yg banyak tuh..smpai nak balik pon kena paksa..hehe

Layan jekla gmbar2 kitorng ni yek..


Sebelum gi I-city, isik perut dulu kat KFC..=D



Tpt pertama berposing..pokok2 pine dihiasi lampu2 yg berwarna warni..cantikkkkk



Belakng tu ala2 chrismas theme mcm tuh..ade rusa berlampu..then ade pony jugak. mase ni Zara br terjaga dr tido







Kat cni plak ade swan n ade katak jugak




Kami bertiga di I-City..=)



Mama n Zara berlatarbelakngkan lampu berbentuk kuda



Sementara tgu hujan reda, lepak2 kat bwh bangunan ni dulu..deretan bangunan kedai sbnrnya tp sume pon tk bukak lagi..





Kat sini pon ala2 christmas..sumeee lampu putih..cantik sgt2..








Zara tk mau didukung..sibuk nak lari sana sini



Ni kawasan indoor. Lampu2 dihias dgn suasana ala musim sejuk (salji)..dlm ni packed sgt ngan org..nk amik gmbar pon susah sbb org tak putus2 lalu lalang…=p















‘Penguin’ yg cumei..sukenye Zara dpt jumpe penguin tipu nih..=p





Sbelah kawasn ‘salji’, ada kawasan ni plak..banyak ‘pokok2 limau + squirrel’. Zara mcm seronok sgt kat dalam ni..dok lari2 smpai tknak keluar..hehe











On the way balik..bergmbar plak kat depan lampu berbentuk burung merak..cantik sgt2







Ni kat kawasan pokok pine berlampu lagi..mase dtg tadi Zara tgh tido..ni die dh jaga punyela smgt nak jalan2 kat situ..







Last pose fr Zara..muka seronok n puas hati dpt jamu mata ngan lampu2 cantik..=D




p/s: harap sume tak muntah darah tgk gmbar2 kat atas tadi..giler banyak kan..sume pon nak masukkan dlm blog..ekekeke

23 comments:

@>--ummi zahra--<@ said...

cantik-cantik nyer lily..kalo my zahra tgk pun, mesti exciteg giler..

ita cutevirus said...

lily,

ita pon tak pernah sampai I-city tu.. huhuhuhu.. asek dok baca kat dalam blog orang je... nanti nak ajak jugak la encik some pegi. hangkut skali izzah & iyyad..

mama tisya said...

cantik tul tmptnye..mmg nk p gk tp tk tercapi lg..hujan2 pn sanggup berposing ye..

nza said...

wah cantikkkknyaaa..(dgn mulut trlopong ala2 jakun gitu). Bkn zara je xmo blk, kalu aunty g sama pn rasanya xmo blk gak..

Mama_Aqish said...

wah bestnyer...tantek gambo...kiter dah lama tak ronda2...hu...hu...klik2 iklan nuff untuk mama zara

lily azliyana @ mama zara said...

ummiZahra- budak2 mmg suka tgk lampu2 warna warni mcm ni kan..hehe

Ita- tula..dhla dekat kan umah ngan i-city tu. bile sume org dh pergi,r ase cam dengki plak. tu yg beria ajak en hubby dtg sana..=D

mamaTisya- hahaha..mestiiii..alang2 dh smapi kenala 'paksa diri' posing..lagipon, mak kena hujan tkpe, asalkan Zara safe n sound bwh payung..=p

KakNza- bukan ape kak nza..dh malam sgt tu makin ramai org dtg..takut dok lari2 karang si Zara tersesat tk nampak mak ayah die plak..pack sungguh tpt tuh..hee

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAqish- takpe..tunggu papa Aqish sihat bolehla jalan2 lagi kan..tpt ni mmg cntik..klu ade kamera mahal amik gmbar, mesti lagi bestttt...hehe

Nana said...

beznye ramai blogger tepek gambo kt icity ni ish tingin lak nk pegi

YatieJay said...

Sib baik jauh...kalau tak harus akak ajak encik nazir pegi jugak. Memang free ye, takde entrance fee?

Cinda... said...

canteknye.. kat KL eh..kat area mane?

lily azliyana @ mama zara said...

Nana- tulaa..baru2 ni br glemer kot i-city ni..masing2 sibuk nak pergi..hehe

kak yatie- mmg free kak..dtg jek cuci mata tgk lampu2 tuh..=p

cinda- i-city ni kat area shah alam sbnrnya..dekat2 seksyen 7 tuh..=D

~Zetty84~ said...

wow......
bestnyer tgk byk lampu2 cantek...
nanti kalu zati g sana, leh la akak bw weolls erk...hihi ;p
amboi, suka tgk gmbr bertiga di bwh payung tuh... ;p

psst...akak dah rembat shirt gap tuh..?? zati baru dok hegeh2 nk order kat ank dara zati nih...hehe ;p

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- boleh3x..nxt time Zati dtg akak bwk jalan cni + singgah umah akak skali..dkt jek umah akak ngan i-city nih..hehe

t-shirt gap tu akak rembat 2 helai.lagi satu kaler biru muda.geram sgt tgk sume design comel2x..=D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

jelesnyer..kwn2 lily yg lain pon citer gak ttg I-CITY nih..
Ramai dh yg p sana..
ktorg ni..x tau lah bila blh smpi sana.. :(

lily azliyana @ mama zara said...

lily- tulaa..tetibe i-city ni jadik tpt glemer utk jalan2 plak..sblum ni kite pon mcm tak aware sgt ngan tpt nih..hehe..nway, kitorng alang2 dh duduk dekat bolehla pegi..mcm lily, kenala explore tpt2 menarik kat jb tu pulak,,=D

Qistina's Mama n Abah said...

cantiknya I-city tu... wah..bila la nak sampai agaknya...

Merak tu dlm gambar pon cantik..live mesti lg cantik kan!

Qistina's Mama n Abah said...

cantiknya I-city tu... wah..bila la nak sampai agaknya...

Merak tu dlm gambar pon cantik..live mesti lg cantik kan!

E.L.I.Z.A said...

wah cantiknyeeeeee! speechless hehhe

lily azliyana @ mama zara said...

Sha- hehe..mmg sume cantik2x..=p

Eli- mehla dtg wat photography session kat sane plak..=D

mama_umar said...

suke lampu putih2 tu..suke yg pokok2 tuh..suke sumelah..cantek ek icity nih..penah nmpk signbod die je..tah bile nk smpii..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lol.. chanteknyer..
mcm kat obc lak..
kat aner i-city tu?
kalo dekat², bleh pi jugak..
teruja tgk lampu yg liplap tu..
meriah!!!

lily azliyana @ mama zara said...

mamaUmar- lampu putih2 tu nmpak suci murni jek kan..hehe

leily- i-city tu dekat2 sek 7 shah alam. sebelh jek ngan federal hway.byk signboard tjk tpt tu nanti..=)

Diamilikku said...

kat mana i-city tu...wahh cantik sangat2...rasa2 dulu masa jadi reporter ada buat story pasal i city..tapi masa tu tak siap lagi..nih ke hasilnya......sangat kagum okkkkk

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016