Merayap lagi di hari Ahad yg hening..=p

Hari Ahad tu, mama n Zara dua2 bangun selewat2 yg boleh..kebetulan mama tgh ‘bendera merah’..so tido tak hengat punye..Zara plak mmg spesis bangun lmbat. tgkla die tidur pon kol bp kan..skang ni kalau belum jejak 12am, jgn harapla die nak tdo..huhu..so siang ahad tu pas bangun tros mandikan Zara n pakai baju siap2. malas nak masak sbb dlm freezer pon tkde stok yg menarik..so alang2 kuar tu, ingat nak restore sekalilah barang2 dlm peti ais..hehe..

Tpt pertama dituju mestilah tpt makan..bwk Zara gi makan nasik ayam kat chicken rice shop sek18.kat plaza ole2 tuh..minah ni mmg suka sgtla makan nasi ayam. Slalu mama akan beli single chicken set tu kongsi ngan Zara..

After makan, just pusing2 plaza ole2 tu skjap. Tkde benda yg menarik hati pon, so pastu tros balik n singgah minimarket beli bahan2 basah, roti n telur utk stok kat umah. Kuar minimarket, singgah playground skjap sbb si Zara dh tereksited bile nmpak taman n nak main buaian..layankan jeklaa..


Antara fevret food Zara, nasi ayam..

Masa makan pon nk main..dok buat muka pelik2 ni kat mama..hehe

Tak semenggah kan anak dara nih..habis berterabur nasik dor nganga2 mulut macam tuh..ish3x..

Masa utk menghirup sup..fevret die ni..klu makan kan cni Zara la tolong perabihkan sup mama..

Zara dok berkenan sgt ngan horse nih tp bile mama nak naikkan die tk mau plak..apelaa..

Zara & the horse..

Layan Zara main buai sekejap..

Cuaca tgh panas sgt mase nih..nasib kat bahagian buai tu dilindungi ngan daun kelapa sawit..so redupla anak dara mama berbuai..=p

My laling Zara


Act skjap jek kitorng kuar tu pon.dlm 3 jam mcm tu kot..balik tu mcm biasela dok mengurung diri kat bilik layan internet ngan Zara..bile Zara dh tidur, baru mama amik kesempatan kemas2 umah, cuci toilet sume..lps setel, mandi n masak utk makan malam plak..buat lauk yg simple, but sudah pasti fevret kami berdua –sup telur+kentang n ayam goreng..hehehe..mak n anak sama jek selera..=p


Gmbar kat rumah..tgh main kipas berbunga yg smpat dipow dr mama kat plaza ole2 tu



Nway, minggu ni gi kerja ngan bersemangat..sbbnya, tk sbr nak habiskan seminggu ni utk jumpe papa Zara on weekend..hehe..boleh gitu..?

10 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wah Zara kemain lg posing..
Dia dh tau Mama nk amik gmbr..
Dh biasa dh ngan "MamaRazzi"... :)

Ummi Eisya said...

syoknya dia makan..hihii..rajin tul mama zara ngan zara keuar jalan berdua..dah leh jadi memberkan..hujung minggu tak lama je lagi..sabar ye..hihii

Nana said...

hahah ayat yang last tu tak tahan kekeke
sama la kita dpt jumpe en.somi hjg minggu ni

lily azliyana @ mama zara said...

lily- huu..susah sbnrnya nak amik gmbar die nih..asyik nak bergerak jek..satu pose kena amik 2,3 kali br nmpak ok sbnrnya..=p

ummi eisya- tulaa..kitorng ni bukan stakat mak n anak tp dh macam bestfren dah..sana sini berkepit berdua..hehe

lily azliyana @ mama zara said...

nana- betul3x..part laki balik ujung minggu yg paling best sekali..hahahaha

shila ariff said...

boleh...bila kita dok pikir pasal keje je..rasa masa mcm cepat berlalu je..so, sedar2 dah nak wkend...huhuhuhu...

Cinda... said...

wah.. hebat2x.. sebab cukup tegar berjauhan ngan laki.. huhu :)

lily azliyana @ mama zara said...

Shila- nasib baik mgu ni tk berapa bz..boleh menenanglan diri smbil2 berangan nk jumpe en hubby..ekekeke

Cinda- kalau dh terpaksa tuh, nak tak nak kenalah bertahan jugak..hehe..

nza said...

best gak ada anak tu...bolehlh wat kwn mamanya yg sdg rindukn papa.....

~Zetty84~ said...

Hehe..suka tgk picas zara yg no. 2 tuh..!!!
sengeh yg agak nakal...hihi...
bestnyer, kuar berdua jerk...
kalu zati...erm...
nk kena kendong dua badik tu laa...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016