Jalan2x..main2x..makan2x..

Kisah hari Sabtu lepas..pagi2 dh kuar umah sbb nak amik roti hotdog yg diorder dari budak opis utk dibawa ke blogger gathering tu..after amik roti, tros gi breakfast..pastu mama ingat nk ajak papa gi jalan jusco jek sbb nak beli baju biru utk gathering..ye..mama sorang je sibuk nk shopping baju sbb tkde stok baju biru yg best kat umah..Zara ngan papa dh ade baju utk dipakai..(papa kate 1st time mama pentingkan diri sndiri..slalu sibuk belikan Zara baju baru..hee)..

After kekonfiusan nak gi jusco mane satu, last2 papa cadangkan gi jusco sunway pyramid ..byk sket tpt nak jalan2 kan..so mama pon on jek sbb mmg dh lama tak ke sunway pyramid..harap jek dekat ngan umah tp jarang pergi..asyikla dok mengulang ke jj bukit tinggi ngan bukit raja..hehe


Budak yg tk sabar2 nak kuar jalan..
Posing tepi tembok..haha
Tepi tembok lagi??..=p
Ceria berlari2 di jusco sunway piramid

Minah kecik ni dok berkenan ngan meja ABC yg cumei nih..=p

Zara n papa..tk tau Zara buat muka 'geram' kat sape tuh..hee

Lepak rehat2 smbil makan mister potato
Tak dan nak layan mama yg ajak bergmbar..makan jajan lagi sedap..huhuh

Papa Zara sgt suka 'cuci mata' kat sni..kitrong baru sekali jek main ice skating ni..itupon FAIL!!hehehe


Lepas settle jalan2 kat jusco n dpt baju yg dicari, barula pusing2 bwk Zara jalan..terjumpe lak tempat arked permainan (act tak tau the exact word nak panggil tpt tu)..tp bestla..ade bumper car, merry go round, train kecik, mini ferris wheel dll..mama just bwk Zara main merry go round ngan ferris wheel jek..itupon dh habis rm20..tp kelakar sbb time naik ferris wheel tu Zara leh plak nangis2 mintak turun..tk taula sbb die takut ke ape..so masuk round yg ke berapa ntah papa jerit kat org yg conduct tu utk turunkan kitorng..=p

Mama n Zara berangan jadik Cinderella jap..

Kitorng main ni 2 round br si Zara puas hati..

Belakang tu ialah mini Ferris Wheel


Gmbar sebelum Zara mengamuk2 mintak kuar dr ferris wheel ni..hehe


Lepas penat main n jalan2, tros menuju tmpat makan utk lunch..kali ni kitorng try makan kat Manhattan Fish Market..ni 1st time tau makan kat sana..hahaha..jakun tak..slalu mane2 pon carik tpt ade ‘ayam’ jek..mklumla, mama n Zara kn penggemar ayam tegar..so saje2 la nak ubah selera..tp time nk order kelam kabut gak sbb tak tau mane yg best..last2 decide order ‘Seafood platter for two’..huu..puas hatilah..sedap n yg penting mengenyangkan perut..Seronok berkongsi makan 3 beranak..=p


My two angels..=D
Choc milk shake yg best..
Sabar menunggu order smpai..

Our Seafood Platter..ade fish n chips, garlic rice, udang n sotong
Yummy!!
Seronoknye makan2 kongsi 3 orang..hehe

Pas makan, kitorng pon tros bergerak balik..malam tu just rehat2 kat umah jek n packing2 barang utk dibawa ke gathering blogger esok harinya..=)
.
Oh..utk entry kali ni ade pic tambahan jugak..kan ade gmbar Zara posing atas meja kecik kat atas tu kan..kitorng decide belikan meja tu utk Zara..kebtulan Zara pon lom ade meja yg btol2 proper utk die..so, nilaa aksi pertama Zara ‘belajar’ atas meja sndiri..die suka meja tu sbb kalerful n banyak gmbar animals..nnti dh besar sket lehla Zara belajar ABC ngan kira 123 guna meja tu k..buat mase skang kerja die belek2 gmbar atas meja tu jek..hahaha
.
.
Zara yg syiok dpt meja baru..=D

14 comments:

Dokter faRyn said...

tak sabarnye nak belikan aina meja jugak.


hehehe :)

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..Zara dah dekat 2 tahun br dpt meja..sblum ni just guna bangku kecik tu jek utk meja die..=p

~Zetty84~ said...

wah..gigih sgguh ank dara ni study erk..
erm..act, zati pun x penah lagik try mkn kat ctu..
hihi..kita sama2 jakun la akak....huhu

wawa:mama faheem said...

lily,mhl x.seafood platter tu.ape lg side dish yg ko mkn. kt jusco tebrau ni ade gk.nk try...

Nana said...

kita penah skali je main ice skating kat sunway pyramid time tu tgh couple2 lagi heheh...asik2 jatuh je...basah lencun suar, skang xbrani nk try lagi pasal tkt badan xbole balance hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- haha..ingt akak sorang jek tk pernah makan kat situ..=p

wawa- makan seafood platter tu pon dh kenyang gile dh..mahal gak satu set lebuh kurang rm49. cmpur ngan ice lemon tea + choc milk shake + service n govt tax, dekat rm70 jugakla..huu (pada aku mahalla, pade org lain tk tau..=p )

Nana- samela..try dl mase lom kahwin..dok meniti kat tepi dinding tu jek..itupon tergolek2 gak berapa kali..siksa jek nak habiskan satu round tuh..hubby kite terer sketla..hehehheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mmg best jenjalan kat Sunway Piramid nih...dpt gak cuci mata tgk org main ice skating... :)

** atie + farid + aisyah ** said...

wah... syok nye zara jenjalan ye.... sedap nye mknn tu...

nza said...

best jejln kt SP tu....yg lagi best tgk tang makanan tu....mengancam betul.

Qistina's Mama n Abah said...

betul la..dah banyak kali tgk meja ABC nih tapi tina sik panjat jek..malas belikan..api sangat berkenan okeh nak beli!

mcm besh jek makanan tuh..isy..mahal gak la..

Zaidah said...

bestnyer...jejalan...terliur plak zai tengok makanan tu....

E.L.I.Z.A said...

adoiii meleleh air liur tgk foods heheh dh la belum mkn lg heh

wahhh dpt meja abc yg comel itew..best best

YatieJay said...

Akak pun tengah survey meja utk Naufal. Tapi banayk yg tak berkenan, nampak tak kukuh. Maklumlah, kena fikirkan gak kalau Naufal nak memanjat atas meja tu. Buatnya terbalik, naya aje....

Tapi yg kukuh, harganya sangat kukuh la pulak! Heheeee..

maya amir said...

food die mengancam betul..lapo dah nih.. suke aa zara dpt meja:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016