Sony Vaio mama..

Hee..act nak story psl lain (gathering ngn kwn2 mama) tp sbb dh ade yg tanye psl laptop baru, mama publish citer laptop dulula..
.

So, nilaa laptop baru mama. Sony Vaio kaler pink. opss..jgn ingat mama ni peminat pink. act mama based pade barang jugakla. klu kebetulan barang tu cantik ber'kaler' pink di mata mama, mmg mama belila (sebelum ni kamera digital olympus mama pon pink kaler jugak..=p ). Act dah lame gak mama aim nak beli Vaio ni. tp sebab mama pon dh ade laptop + Vaio ni mahal sket hargenye, so mmg tak terbeli2la. Then aritu kebetulan plak laptop mama rosak n takde harapan nak dibaiki kan, so baru dpt peluang membeli laptop baru ni..
.
Tereng2x..sukenyee mama dpt jugak Vaio nih..=)

.

Sgt sweet n smart yek Vaio kaler pink ni (kat mata mama la..=p)

.

Budak Zara mcm biasela. eksited semacam bile nmpak laptop. tp kali ni zara tk dptla nk tarik2 button kat laptop ni sbb Vaio nye button mcm susah sket nk tercabut..hehe

.
Bag laptop pon smart. Papa dh sibuk usha nak pau bag mama nih..

.

Ni wktu kat kedai aritu. Minah ni ngan papa die smpat melepak tgv tv smbil tgu org sony centre tu setup laptop mama..

.

Act mama beli laptop ni mase balik kg aritu. kitorng pi jb sbb nk jumpe ngan kwn2 mama. so kebetulan kat jj bukit indah tu ade sony centre kan,trosla beli kat sane. sebelum nih dh survey kt jj bkt tinggi tp vaio kaler pink ni sume tpt dh abeh stok. laku la tu gamaknye..=p

.

Nway, mama stil bermasalah nk guna laptop ni. sbbnye die guna vista home premium kan. sebelum ni mama guna xp jek. so dh brape hari try install samsung pc studio mama tak boleh2. tu yg mama tk dpt nak berinternet kat rumah (selama ni mama guna nset as modem so bile tk dpt install cd, nset tu tklehla nk diguna lagi..huhu). act microsoft punye application pon tk install lg. tgk ade trial 60 days, so biarla dulu.

.

p/s: Papa dh sibuk pesan kat mama suruh jaga laptop bebaik. die takut lg 2 tahun kena beli satu lagi laptop la tu..huhu..(papa, laptop compaq tu bukan mama sengaja rosakkan tau. org kedai tu kate graphic card die yg bermasalh ape..)

.


8 comments:

mama auni firdina said...

ye yeyy..da dpt laptop baru..sweet la laptop ni..kale pinkishhh..zara pon cm syok je ngn lappy baru mama die..hehehhehe jg elok2 k..(ikut pesan papa zara)=p

mama mya said...

waaa cantiknye laptop leh pinjam x? hihihi

re = thumbnail facebook ada kat profile then create profile badge

azzul said...

alamak eh pink kaler tu my peberet kaler ni yg jeles ni..selamat berintenet dgn lappy baru yek

nooreen.rahman said...

wahh... bestnye!!! dlu pun aku ske vaio. tp skang ni nk aim macbook air and macbook pro. :) tp tggu lah dlu... he he he mahal sngt! :P

~mamazahra~ said...

ee...jelesnya..
lappy ngan kaler pink...
sgt bley buat mamazahra jeles...hikhik
mamazahra pun tgh survey laptop..
bape eyh harge vaio tuh??
cam bekenan jek =)

lily azliyana @ mama zara said...

mamaAuni-hehe..mmg sweet jek laptop ni. sy sukeeeee...=p

mamaMya- adus..tak berjaya jugak nk amik profile bagde tu. tak reti2..

azzul n mamaZahra- yee..sila2 jeles yek kwn2. pasni lehla gi survey smbar satu utk diri sndiri plak..hehe..

nooreen- macbook tu mahalla. then mcm canggih sgt. nnti aku tak reti guna..=p

kakyong said...

amboi, lawo mengelip lappy baru.. pasni bleh jado blogger tegar... ;)

Ahmad said...

fuyo laptop baru tu.....

p/s kalu trn jb sms lah kitaorg
no baru 0123456934

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016