Peplum for Zara- Pt II

Hee..mama tgh eksited belikan Zara peplum lagi.padahal dah lama kan peplum ni baru hegeh2 nk terjebak..nway, kali ni mama teringin plak nak tgk zara dgn kurung peplum..konon nak wat baju raya lah kan..servey2 internet, aduhaiii..either dah last minit takde org nk amik tempahan dah..or kalau ada yg ready made tu harga mahal leh tahan.peplum kurung size zara area rm90-130 mcm tuh..bagi mama agak pricey lah jugak (ke mama yg kedekut.heheh)..so sbb tak puas hati, malas Isnin lepas kot gigih kuar bandar Kuantan dok seryvey baju Zara ni.last2 dapatlah jugak peplum set 2 pasang dgn harga sangat murahh..kekekeke

Layan jekla gmbar Zara ngan baju baru ni ye..actualy baju simple jek sbb tu murah kot tk mcm yg kat internet.yg mama beli ni jenis kain lycra jek.pastu bukan set kurung yg sebenar pon, tapi blouse peplum + skirt  sebenarnya..bile dah pakai, nmpaklah cam baju kurung peplum.hihihi..


Abaikan latar belakang yg bersepah k.hehehe..peplum+skirt kaler hijau..kaler sebiji sama so nmpaklah cam baju kurung sedondon ye tak.=p..

Bunga hitam tu aditional aksesori jek.baju kosong simple but oklah kot utk pakai sekejap..

Zara posing2 dgn muka serebeh..kena paksa dgn mama nih.haha

Nmpak si kakak posing, adik pon nak menyibuk sama..siap mintak baju baru jugak so pakaikan kemeja yg papa belikan fr India.,kaler ijau gak

Satu lagi set peplum..yg ni padankan dgn skirt ala duyung plak.zara yg berkenan sgt nak skirt ni..=p

Kantoi perut muncit lah kakak..hehehehe

Set kurung peplum tak berapa jadik sbb kaler tak berapa nk sama..>_<

Adik nak menyibuk lg..pasni cari baju baru utk adik kaler pepel gak k.


Utk baju2 kat atas ni, sepasang baju+skirt cuma rm30++ jek..murah tak..hehehehe..design tak canteklah mcm kat internet yg smpai ratus2 sepasang tuh, tp bolehlah kan utk budak2 mcm Zara ni pakai..=)..tapi kan, papa komen baju ni nmpak cam oldies giler.dia kate cam baju mak2 zaman 60-an..hahahahaha

9 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bdk2 klu pakai peplum mmg cantik kan..x kisah la mahal ke murah yg penting cantik..bju raya kyra pun lum beli lagi..plan nk cari peplum jgk..tgh survey2 nk cari yg murah jgk :D :)

Nad MamaZN said...

Murahnya! Dh la zara pun jenis suka melaram
Elok sgt la tu
Bergaya zara raya nnt ;)
Nak nmpk meriah, nnt bleh tambah aksesori lain cam lace @ manik kt baju
Kalau mamanya rajin la :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Ok lah tu..nampak cantik..sesuai jer ngan zara..^^

inazamri said...

sangat cantik zara pakai peplum.rasanya raya thn ni ramai berpeplum kan

jaja_NorLiza said...

ohh..kamu memang cantik la zara! berpeplum pulak tu! wahhh..bertambahlah seri nya.. ;)

NzA said...

alolo...ayunya kak zara...pandai posing lak tuh....jeles aunti tgk.

norly a.k.a mamaDZ said...

nak kirim bleh x lily??? teringin nk belikn Zahra tp kt area sini mahal kemain. sama harga ngan baju amma dia....

~MommyAida~ said...

alahai sweetnya Zara in Peplum..serious cantik tau kak Lily..Tapi kalo dah RM100 n above tu bg aida pon mahai..tak mampu mak!!hihihi

Deq's Qienz said...

aloloo kiutnya..anty pon xder baju gini..hehee

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016