Cuti-cuti panjang minggu depan..tak sabarnya..^_^

=) =) =) =) =)

Senyum banyak2 tanda senang hati..hehehehe..malam ni kerja malam sehari...pastu esok bermulalah cuti panjang mama..ehhh..takdelah panjang mane..seminggu jek..heheheh..paling bestnye, papa pon dapat apply cuti sekali..selepas few weeks bizi memanjang..dgn kena duty komandernye lah..exercise tudmlah..macam2..hukhukhuk..

Nway, rasa tak sabar nk cuti pjg kali ni sbb nak melepaskan penat lelah bekerja jugak..plus nk celebrate sbb mama dah lepas second audit utk qualification as Analytical Assoc Eng. Kat tpt kerja baru ni susah payah sket nk qualified..tk mcm tpt kerja lama..hehehehe..so walaupon baru lepas second audit (ada yg ketiga nnti ) kenalah celebrate gak kan..sbb lain eksited nk bercuti adalah:

1- Nak balik kampung sambut puasa!!! raya nnti tk dpt cuti pjg..huhu..so plan celebrate puasa kat kmpung lah,,lagipon, sejak mak mama balik umrah ziarah awal Jun arituh, mama tak berkesempatan lagi nk balik melawat..dahlah mak mama tak berapa sihat mase baru2 balik arituh..mujur abang n kakak mama ada balik tgk2 kan mak..rasa berdosa sgt2 tk balik awal2 lgi tp tulah..mama mmg tk berani nk balik kampung sensorang..tu yg tgu papa dpt cuti gak..dah nasib ujung2 bulan 6 baru papa free..huhuhu..nway, sbb cuti lama dalam 4-5 malam gak, dpt lah nnti gilir2 bermalam n puasa kat umah mertua sekali..=)

2- Alang2 balik kampung kami plan nak cuti2 Malaysia sekali sebelum puasa ni..plan nak balik kampung lalu Pekan-Endau-Rompin-Mersing-Kluang-Batu Pahat kali ni..so tpt terbaik utk menjadi persinggahan insyaAllah di Kuala Rompin..ada gak servey few resort kat area Rompin tuh mcm Summerset Collonial, Lanjut Golden Beach Resort n Rompin Beach Resort..tp tak sure lagi naks stay mane..yg Lanjut Golden BEach tu nak buat online reservation tp dah full..hukhuk..now tgh tunggu reply utk Rompin BEach Resort tuh..harap2 ada lah kosong sbb last minit booking kan..wuwuwu..klu tak kena main redah jekla..yg penting, sume resort area Kuala Rompin dekat dgn pantai kot..so harap dpt rehatkan badan n minda kat sane di samping happykan anak2 jugak..=)


Mode berangan..tk konfirm lagi dpt stay kat mane tp tepek jugaklah pic kat Rompin BEach Resort nih..wuwu




3- Dah kata nak sambut Ramadhan kan, maka plan jalan2 cari makan haruslah ada..dgr kata kat area Rompin ni femes dgn hidangan udang galah..dkt area R&R Leban Condong..so dah inform papa awal2 kena try datang cari nnti supaya tak kempunan..kekekeke..


Antara gerai makan femes kat sana..

Antara masakan udang galah yg dihidangkan..nmpak tempting kan..lain2 menu kena tgk sndiri lah nnti kot..=p


Wahhh..nmpak sgt dh tak menyabar kan mama ni nak pi cuti2 n berjalan..apepon, semoga perancangan kami menjadi kenyataan..yekla, kadang lain kite plan, lain yg jadik kan..wwuwu..yg penting, part balik kg lah..tk sabar nak balik rumah...hihi



p/s: sedap jek papa n mama dok apply cuti kan..lupe plak anak dah sekolah..hahaha..tak pasal2 next week kakak kena ponteng sekolah seminggu...>_<


6 comments:

mama lieyna said...

Waah baik punya plan tu... harap2 menjadi ye..amin... bestnye tempat2 tu.. :-)

Menarik.. :-)

Nad MamaZN said...

Plan best tu
Lama dh kan lily n famili x berholiday?
Best best! :)

NzA said...

waaaaaaaa....bestnya dpt cuti diawal ramadhan...moga segala perancangan brjln lancar....hepi holiday.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

bestnye cuti panjang...lagi2 dapat balik kampungkan... :)

Deq's Qienz said...

wahh nmpk besnya..udg tu besonya

~MommyAida~ said...

wah bestnya cutii seminggu..mesti heaven sangat kan kak..selamat bercuti!!nanti update lagi ye kak..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016