Sesi 'memburu' udang galah di Kuala Rompin..^_^

Salam semua..esok puasa kan..selamat berpuasa utk semua k..sebelum tuh, meh tepek gmbar jalan2 cari makan kitorng kat Kuala Rompin ni..hehehehe..sibuk nak merasa udang galah sbb bile surfing internet baru tau Kuala Rompin ni femes ngan udang galah ni..tp on the way tuh kitorng tersesat jugaklah sbb tak perasan mane portnya..rupe2nye port udang galah ni hanyalah di Kampung Leban Chondong, few km jauhnye sebelum smpai ke bndar Kuala Rompin (ni arah dari Kuantanlah ye)..tp takdelah sesat jauh pon, smpat tgk2 balik info kat blog orang then patah balik..terus jumpe..hehehehe

Nway, smpat merasa sejenis masakan je utk udang galah tu..amik yg ready masak..klu nk order masakan lain pon boleh tp takut lmbat kan..total makan dua ekor udang + nasi + lauk lain + air..rm73...hahahha..lunch mahal kan..sesekali takpelah asalkan hajat lepas dah nk merasa udang galah kat sini..=p


Dua beradik sebelum gerak ke Kuala Rompin..happy jek muka nk berjalan kan


On the way..mama n adik

Inilah port lunch kami arituh..Gerai Makan Mak Ngah ..smpai kedai ni dalam kol 2pm..just nice jekla kan


Udang galah masak sambal..sedappppppp..sekor pon dh cukup buat lauk..

Papa melayan anak bujang makan

Mama n anak dara..rmbut serabai baru bgun tido..hehehe

Papa ready nak membaham..=p..smpai kepala2 tu licin die sedut..kalau mama tak reti..makan isi udang jekla..

Sedap die makan sndiri..tak macam kakak yg manjang nk disuap..>_<..nway, adik n kakak makan lauk ayam goreng jek..hehe

Budak comot

Sebelum balik, smpat amik gmbar kat mercu tanda udang galah ni..tpt ni nama die R&R Leban Chondong..dekat jek dgn area simpang Muadzam Syah-Kuala Rompin


After makan, meneruskan perjalanan ke resort yg ditempah..dlm kol 3pm lah smpai resort tu..smbung citer kat entry lain nnti k..=)

9 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

udang galah.. menyelerakan!!!
seb bek tak start pose lagi..
hehehhe

Nad MamaZN said...

Besau2 udangnya tu
Puas makan! :)

~MommyAida~ said...

Bestnya dapat makan udang galah..udang pon besar..kalau aida pon ska sedut otak udang..sebab lemak..sedapnyaa..hihih

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sedappppnye udang tu..sungguh menyelerakan...nyum2..

Salam Ramadhan & selamat berpuasa buat lily sekeluarga..~

NzA said...

terliurnya tgk udang galah.....dulu masa tinggal kt mersing slalu gak dtg sini....

mama lieyna said...

Tak pernah masuk pahang, huu.. en suami lak jns mls nak redah klu jln dia taktau..huu..

Udang galah tu, besar.. puas makan :-)

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah sedapnya udang galah...2 ekor pun puas mkn kan :)

Tien Firdaus said...

To be true,sya baru siap makan kat gerai ni kelmarin...
secara kesimpulannya,gerai tersebut adalah hanya penggerai yg cekik darah dan kaki ketok org...
5 ekor ikan yg rasanya xsmpi sekilo pun,RM110?!?!?!
Sya sgt2 xdk berpuas hati dgn apa yg telah sya bayar,sgt2 cekik darah dan xdk berbaloi...
sekadar utk perkongsian...
jika tauke kedai tu dpt menghubungi sya,sya akan berbincang pasal hal ni.
sekian,terima kasih admin...
sharing is caring...

Tien Firdaus said...

To be true,sya baru siap makan kat gerai ni kelmarin...
secara kesimpulannya,gerai tersebut adalah hanya penggerai yg cekik darah dan kaki ketok org...
5 ekor ikan yg rasanya xsmpi sekilo pun,RM110?!?!?!
Sya sgt2 xdk berpuas hati dgn apa yg telah sya bayar,sgt2 cekik darah dan xdk berbaloi...
sekadar utk perkongsian...
jika tauke kedai tu dpt menghubungi sya,sya akan berbincang pasal hal ni.
sekian,terima kasih admin...
sharing is caring...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016