Outing with nenek..2 hari before puasa

Gambar minggu lepas time mama n anak2 balik kampung...hari Isnin sebelum puasa tu smpat temankan nenek aka mak mama turun bandar..hajatnye nak ke Pusat Zakat..pastu nak beli kain langsir sket..so mama sukacite lah jadik driver kan..hehehe...nway, pas settle beli langsir kat area bus stand Batu Pahat tu nenek ajak makan..mula2 nenek nk belanja makan KFC sbb tau budak2 suka kan..tp sbb kat sblh kedai langsir tu ada Marrybrown, terus tukar plak..lepak Marrybrown jekla..lameeeeee sgt tak pi Marrybrown Batu Pahat ni..dah makin besar n cantik plak..paling best ada playland utk budak2..so senanglah nk mengawal diorang kan..=)


Time nenek beli langsir, teman budak2 main bendalah ni kat dpn Marrybrown..jenuh mama korek syiling 50 sen tau..entah berapa round diorang lenjan..=p


 Muka happy sokmo



Mama n anak2

Nenek n cucu-cucu plak

 Tak puas naik moto, die nak naik benda kuning ni jugak..=p 

After nenek siap membeli, baru masuk Marrybrown..anak2 brtukar port main kat cnilah pulak




Zara with nenek

 Beli dua set kongsi sama2..=)..nyum2x..



Org sibuk makan, budak ni sibuk main..pilih meja yg betul2 tepi dgn tpt main ni so senang nk monitor


Pas makan, kitorng gerak gi Square One mall plak..smpat nenek shopping  beg tangan baru kat sana..mama plak smpat membeli sandal baru, n suar raya si Zareef..gmbar langsung tk dan nk snap sbb sibuk mengawal anak2..hehehehe...apepon, seronok sgt sesekali dpt kuar ngan nenek..raya nnti cuti sekejappppp sgt mesti tk puas jumpe nenek dah..wuwuwuwuwu


p/s: Gmbar kat atas ni sume amik gune nset Nokia nenek..time ni kamera nset mama biol lagi..now mujur dah ok..kamera semipro pon dh antar kedai utk claim warranty..harap smpat siap before raya..takde bajet nk beli kamera baru..kekekekeke

6 comments:

Nad MamaZN said...

Senang nak makan bila ada playland camni :)
Kasi jek dorg main hehe

Adlin Mohamad said...

wahh beli langsir baru eyh nenek hehehe

wawa:mama faheem said...

lily, teringat mase lepas spm, kita celebrate bday ko kt cini.. yg aku bg ko adiah blue hippo tu kn..

Deq's Qienz said...

wahhh smngat la nk raya kalo smua serba baru..hihii..

psttt akk jum join 1st cntest blog sy ;)

mama lieyna said...

Happy la anak2 tu..
Ada port tuk main..:-)

~MommyAida~ said...

Hihihi..henpon nenek pon canggih tuu..boleh snap gambar lagi..hihihi..aida pon lama dah tak mkn marry Brown..sesekali makan pon ape salahnya kan..Nasib baik ade playland kat situ..besar plk tu..mmg puaslah Zareef main ..hihihi

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016