Iftar nasi arab @ Al-Dallah Kuantan

Salam 20 Ramadhan semua..ermmmm...lameeeee dah sangat tak makan nasi arab ni sebenanrnya..sebelum ni cuma pernah makan dua kali je kat Zam-Zam Shah Alam...=)..alhamdulillah, kali ni ada rezeki berbuka ramai2 dengan kawan2 tempat kerja kat Restoren Al-Dallah Kuantan plak..kedai nih berdekatan ngan area Eact Coast Mall ..nway, time berbuka ni kawan mama yg tolong order so mama mmg fail bab name menu sume..tapi kitorng amik family setlah..each set consits of nasi arab sedulang + kambing 3 jenis + ayam 3 jenis (nama masakan sume tk ingat..hehe)..then dpt roti arab tu jugak n air dua jenis. Overall, oklah not bad tempat nih..papa komen sedap..mama average sbb dari dulu tk berapa reti makan nasi arab sbb die tak berkuah kan..perefer nasi beriani lagi kot..hihihi


Kakak Zara smpat pose sblm kuar umah

Mama n Zareef on the way ke Bdr Kuantan
Seterusnya, gambar di Al-Dallah..sebelum berbuka, posing ramai2 dulu..tak sume pon labmates ada nih sbb separuh kena kerja kan..yg ada ni just 8 org jek..3 org bwk suami n family masing2..

Ramai gak berbuka kat cni..tpt kat dalam pon full house so dok area luar jek

Masa untuk makan..nmpak byk sgt kan lauk die..tapi mcm biasa, mama makan ayam jek sbb tak reti makan kambing

Kakak Zara yg kelaparan..byk gak makan petang tuh,,^_^

Ok..kenyang sudah..muka masing2 pon byk senang hati...=p






After sudah makan, masing2 bergerak ke East Coast Mall dengan agenda tersendiri..kitorng pon sama..after Maghrib kat sana, jalan2 cuci mata smbil beli sikit barang kat Aeon Big..apepon, seronok gak sesekali berbuka ramai2 mcm nih..ada geng2 lain tak nak ajak kami buka sama2  pasni..hehehehehe


4 comments:

NzA said...

wah bestnya..menu pun terbaiklh..kambing!!!!!feveret akak skluarga.

Adlin Mohamad said...

happening tu ..kita opis ni melayu 4org je hahhaha

Syima ~Mama Kyra~ said...

Bestnya..kita zmn bujang je berbuka dgn kwn2. dah kawin ni adalah 4,5x kot dpt berbuka dgn kwn2 tu pun sbb supplier/vendor TM sponsor..kekekek..
ohhh..my fav n.arab ni :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye berbuka ramai2 macam ni...meriah..Samalah kita tak makan kambing..pernah cuba makan tapi tekak tak leh terima... :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016