Ramadhan tahun ini..

 .
.
.
Alhamdulillah..Ramadhan tahun ini pertama kali nak mengajar kakak Zara berpuasa..tapi mama taknaklah strict sangat,.mana yg die termampu jekla nnti kan..tp still bernekad nak kejutkan die bersahur setiap hari..insyaAllah..apepon, sahur pagi tadi agak mencabar gakla nk mengejut die sbbnye malam tu die tido lewat..kan mama smbut puasa kat kampung..so abang mama n anak2 ada sekali..Zara bile dah jumpe kazen2 die mulalah main tak ingat..tk tau kol bp die tido malam tadi tp mmg lewatlah..so pagi tadi menangis2 gak die bangun..hehehehe..mama smpat suap die makan nasi lauk sup ayam 4 suap..pastu buatkan susu sebotol..nnti tgk smpai kol berapa die tahan..skang ni die tido pas penat main ngan sepupu2 die..=p


Gambar after sahur pagi tadi..pas makan n minum susu baru muka segar balik..=)



Ramdhan ni jugak nmpaknye Nuffnang sungguh bermurah hati..tgk ramai kawan2 pon update benda yg sama..dpt banyak BE dari Nuffnang kan..blog suam2 kuku mama ni ada 5BE tgh running..hahahaha..kagum gak..harap bertahan lamelah leh kumpul wat duit raya..kekekeke


BE di blog mama..amount cam biasa sume ciput2 belaka..=p

Balik kampung ni baru receive cek Nuffnang mama utk cashout yg terakhir harituh..mama guna add kampung..amount pon ciput jek haa tk smpai rm100 tp okla kan..rezeki gak..hihi



Hmmm..jap lagi nak call papa..tk konfirm lagi bile die nak dtg amik mama ni..tp by Jumaat mmg kena balik gakla sbb jumaat malam tu mama keja..first time mama nak puasa dgn waktu kerja shift hours..harap oklah..tk lame jek lagi keja shift ni dlm 2 bulan pastu insyaAllah kembali kerja normal hrs..=)


5 comments:

~MommyAida~ said...

Selamat berpuasa kakak Zara.. Semoga Kakak Zara dapat berpuasa penuh tahun ni..tak penuh pun puasa setengah hari hari-hari pn dah ok kan mama?hihihi..Tahniah kak Lily..dapat BE menari-nari gitu..aida pon sama dapat 4 BE lagi..Alhamdulillah..cek nuffnang Aida tak dapat lagi..Adehh..kikik..lambatnya depa nak bayar ..hukhukhuk..

Zaila Mohamad said...

anak-anak Zaila dah selamat berbuka dahpon..Husna pukul 1 & Haziq pukul 3, mencabar betul nak pujuk diorang supaya bertahan tapi apakan daya kecundang juga..hihi

esok2 boleh cuba lagi..hihi

NzA said...

Selamat berpuasa kak zara....insyaallah, nnti lelama zara dpt jalani ibadah puasa....
Bestkan dpt smbut puasa di kg....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Selamat berpuasa lily...takpe latih slow2..lama2 nanti Zara akan biasa & dapat jalani ibadah puasa...Qis plak tak yah kejutkan..automatik bangun sendiri bila tengok mamanya takde kat sebelah...sahur gak sama dengan ktorang tapi puasa tak..hehe...

Banyak BE tengah menari2 tu...Tahniah...3 BE kita sama...^^

Syima ~Mama Kyra~ said...

Slmt berpusa lily. Pelan2 latih. Kyra pun 1st time berpuasa. Tp mmg x kejutkn dia sahur. Tgu 6y baru latih bsahur..kekeke. kita x pnh skali pun cash out..nk tgu RM50 pun dkt 5y. Apa silap pun tatau la..ari2 update. Selang sehari..huhu

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016