Tak ada tema utk raya tahun ini

Wahhh...sedih jek tajuk..hahahaha..tapi itulah hakikatnye..tahun ni memang mood raya mama ke lautttttttt..sebab utamanye, mama tak dapat cuti panjang..wuwuwuwu..pertama kali dlm idup dapat raya dua hari jek kat kampung nanti..mklumlah, tahun ni buat pertama kalinya (harap2 yg terakhir jugak) mama jadik pekerja shift kn..so mmg cuti raya kena gilir2..so raya kedua malam dah kena kerja..sobsobsob..so mama amik cuti awal..means balik 3,4 ari sebelum raya..n raya kedua dah balik Kuantan..disebabkan fator ini, maka mama rasa mcm tak perlu jek nak beli baju raya banyak2 kan..tempah just sehelai baju kurung jek..yg lain mcm nk recycle baju tahun lepas yg mmg ada 2 helai baru pakai sekali jek time raya last year..=p

Nway, tahun ni tahun ketiga raya bersama Zareef..papa mcm biasa nk sedondon ngan anak bujang die..die nak pakai baju biru terqoise tahun ni (sbb baju dah ada)..mama plak baju yg ditempah kaler purple brown mcm tuh, tempah sepasang ngan zara...so nmpak gayanye mmg takde temalah kan raya tahun ni..caca merba...mama sama ngan kakak, papa sama ngan adik..huhuhuhu..ntah cmane rupe kitorng raya nanti..


Raya pertama wth Zareef..semangat nk raya lengkap berempat time ni semua baju dah beli kain n tempah siap2..hihi

Raya tahun lepas..purple theme..time ni mama jek tempah baju..lain2 semua beli siap tu nmpak kaler mcm2 tone ada



Ehhh..tetibe risau plak..baju yg mama tempah tu pon entah siap ke tak..tempah seminggi sebelum puasa arituh..klu tk siap..nangis tak berlagulah takde baju raya baru..Zara nk beli baju siap last minit oklah..byk choice..tp mama ni dahlah size XXXL..susahhhhhh ok ak beli baju siap...T_T..nway, korang tahun ni tema ape..?? mehlah share ngan mama..hihihi

9 comments:

::NureeN:: said...

sobsob, sedihnya...
nureen plak cuti raya mmg 4 ari jerr, nureen tambah semgu lg hehe... bleh lepak lama2 kat kg :)

NzA said...

sedihkan ttp nk buat mcm ama, sabar ye lily...akak xpernah pakai baju raya ikut tema warna ttp kami ikut tema fesyen...thn ni baju sulam manik dr vietman n sulam benang dr bandung brtema plain ttp brlainan warna...gitulh seriap thn...

Nad MamaZN said...

Kitorg pun cuti 4 ari jek
Papazakwan dh kene keje, xdpt cuti huhu

mama lieyna said...

Hukhuk..sedeynye.. samalah kita, mood nk raya non adoo..seb baik bju buat sndiri, so sedondon la jugak... huu

Dzil Khadeeja said...

sama la..sya pun xde cuti, cuti dah tinggal saki baki je.huhu..so, kena la guna secukupnya cuti free tu hehe...

Rizziela said...

Kami setakat ni pakai biru turquoise...daddynya aja blm ada baju melayu lg

~MommyAida~ said...

heii tahun lepas kita sama tema la kak!..gambar dua tahun tu sweet sgt!!jgn sedih2 tau kak..InsyaAllah tahun depan raya sakan k..Aida tahunni kaler pink blue.. **Tak sabar!!hahaha

Syima ~Mama Kyra~ said...

Sedihnya..xpe lily..mybe thn ni kerja shift...thn dpn kot2 dpt normal hours bole sakan raya kan! :) kami dpt cuti raya 3 hari je tp kami tmbh cuti awal 5,6 ogos. So dpt smggu raya. Cantik tema merah tuh ;)

naney said...

Aku lagi sedih liliy..laki maybe xblk raya..yg sedihnye baju dh siap dh..tema pink belacan la konon...nmpk gaya raya dgn anak2 jela

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016