Percutian 2H1M di Rompin Beach Resort, Kuala Rompin

Heee..orang lain sibuk update kisah puasa, mama update benda lain plak la ye..nak habiskan kisah cuti-cuti sebelum puasa arituh..So entry ni just nk tepek few pics kami di Rompin Beach Resort..Resort ni dekat jek dgn area pkan Kuala Rompin tuh..kira kalau malam tu senanglah nk kuar jalan2 beli barang or cari makan..jumpe resort ni pas survey2 kat internet..nmpak mcm sesuai utk kitorng sbb kalau mcm Sommerset n Lanjut Beach Resort tu diorang kata lebih  private n sunyi sket if bukan musim puncak..Kat RBR (Rompin Beach Resort) ni ada dua pilihan penginapan either chalet or bilik hotel..tak tau nape kali ni mama nk try dok chalet plak..sbb tgk review dari org mcm ok..harga rm175 per night including breakfast...ok sangat2 lah kan..chalet lengkap jugakla kiranye ada katil queen size sebiji, tv, meja solek, almari, fridge kecik, coffee n tea aminities, hot shower. Mmg simple, tp oklah..kira selesa bg kitorng..=)


Papan tanda RBR di pintu masuk..erkkk abaikan dashboard keta mama yg  bersepah tu ye..siap ada buku nota n mask..hahahaha

Waktu smpai ari sabtu tu takde amik gmbar kat lobi..dah tak sabar nk masuk bilik kot..hahaha..so inilah chalet kami..nmpak ada budak baju pink n ijau di kejauhan tuh..=p

Dpt chalet yg kurang strategik sket sbb depan laluan org ramai..bukak pintu kena berhati2 tkt ada org ternmpak apa yg tak patut kat dlm kan..hehe

Dua beradik di dpan chalet

Kakak Zara pose lagi 

Ni sebelah dalam chalet..ada katil queen sebiji..sblh malam mama n papa jek konker katil ni..adik ngan kakak tido atas toto jek..hehehehe..kejam tak

Mama n papa..=)

Dari cni nmpak kan meja solek, tv n fridge kecik tuh..ooo..tv tu pon slack sikit..leh plak cume tv1 jek yg dpt..potong mood sket nk stay up memalam sbb tk leh layan tgk channel lain..=(

Ada kerusi n meja kecik ni jugak..

Mineral water + coffee n tea aminities..paling penting kettle tu kena ada ye sbb nk bancuh susu anak..=p

Toilet simple jek..takde bath tub segala yek..hehehe..sesuailah harga die yg sederhana tu kan..

Ni plak pool di resort nih..salah satu sbb gak mama pilih nk stay cni sbb pool agak menarik utk budak2..wlupon ada sebijik slide tuh jadilahhhhhh...hahahahaha

Time ni dua2 dah tak sabar nk mandi..adik kalau boleh nk terjun terus..jenuh pujuk soh tukar baju dlm bilik dulu..kekkekeke

Mama n adik..sebelah belakang pool tu bilik hotel

Yang ni plak jalan menuju ke tepian pantai..tak jauh pon kena berjalan..act ingat leh dpt chalet yg hadap pantai ni tp takde plak

Nmpak ke laut nun di sana tuh..


Citer ttg aktiviti mandi kolam n main tepi pantai mama masuk kat entry lainlah ye..kang banyak sgt gmbar dlm entry ni..hehehehe..


p/s: Hmmm..bencilah bila takde kamera ni..gbar sume blur n tak cantek kn..sbb nye guna nset papa jek..tapi tak perasan papa set pixel kecik..T_T..tp bolehlah..adalah jugak gmbar kenangan dari takde langsung..wuwu


5 comments:

Nad MamaZN said...

Best gak
Rase cam tenang jek kan
Beza sungguh dgn yg kt cherating aritu kan?;)

~MommyAida~ said...

wahh bestnya resort ni..walaupun Chalet, still nampak bersih n moden!!aida sukee!!hihihi..s/pool dia pn besar mesti Double Z puas main air kan..next entry nk tgk diorang main pool plk..kikiki

mama lieyna said...

Beli la camera baru :-)

Syoknyee bercuti..anak pun dok mintak nak tido hotel lagi..alahai,,, :-)

NzA said...

bestnya cuti2 sblm puasa.....

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..nampak bersih & cantik resort ni...pool pun cantik..puaslah double Z mandi.. :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016