Aktiviti di RBR | Di tepian pantai + Checking out!

Salam Ramadhan ke 6 kawan-kawan..arini last entry ttg percutian singkat ke Rompin Beach Resort minggu lepas..selain layan anak2 mandi kolam, smpat gak ambil angin dan release tension di tepian pantai..mama paling suka kalau dok resort yg tepi pantai ni sbb biasanya pntai die pntai persendirian kan so tak ramai sgt orang..leh feeling2 lebih gitu..kekekekeke..so kitorng kali ni takdelah sakan mandi laut macam time gi Little Bali Cherating arituh..just amik angin n layan anak2 main air kat gigi pantai jek..smpat gak ajar kakak Zara menulis atas pasir..punye eksited tak jumpe ranting, die sanggup tulis guna jari pon boleh..^_^


Mama n papa..pas berkubang kat swimming pool, kitorng bergerak ke pantai plak..

Air tgh surut petang tuh..nmpak tenang jek kawasan ni sbb tak ramai org

Mama keciciran kat belakang..anak2 n papa dh tak sabar2 terjah air dah tuh..=p

Kids and papa seronok main tepi pantai







Mama pon join sama..

Mama n papa..alahai papa..senyumlah sikit klu amik gmbar tuh..^_^


First experience kakak Zara..menulis di atas tepian pasir..

Agak2 kakak tulis ape tuh kan

Leh baca ker tulisan Zara..hehehehe

PAPA MAMA ZARA ZAREEF..=)

Ok..die smbung main lari2 ngan adik n papa

My heroes..


Tak ingat berapa lama spend masa kat tepi pantai nih..tp alhamdulillah..dpt lah jugak release tension sket..mama paling suka klu dpt berbaring tepi gigi air..smbil badan dilanggar air n mata pejam menghayati bunyi ombak tuh..perghhhh rasa taknak balik..hahahahaha...

Nway, sebelah malam tu kitorang kuar jugak jalan2 kat pekan Rompin..budak2 leh plak tertido dlm keta  penat lah gamaknye kan..so papa tapau kfc then kuar minum smbil layan bola JDT vs Selangor kat kedai..mase nih dok cari tpt duduk yg dekat dgn parking so biar budak2 tido jek..hehee...nway, layan bola smpai 1st half jek then gerak semula balik resort..dah balik nih, budak2 kembali segar plak..smbung main dlm bilik..=p


Two little angels..Mickey Zareef n Minnie Zara...hehehehe

Cayang anak mama..sweet jek klu sama2 tak gaduh..klu dah bergaduh tu mama pon pening nak oiiii

ehhh..lupe..siang tu time makan udang galah Kuala Rompin smpat gak tapau nasi n udang galah masak lemak cili api ni..yg ni kecik2 udangnye so harga murah sikit..saja tapau tkt teringin makan udang lg..apepon, mmg super sedap..nyum2x..



Esoknye hari ahad dah nak check-out dah..tapi kan..catat rekod betul percutian kali ni..pertama kali mama n papa terlajak tido smpai kol 10am!! leh plak kakak Zara yg kejut kitorng itupon sbb die sibuk ajak nk mandi kolam lagi..wuwuuwuwu..entah cmner pas subuh tu leh smbung tido sedap betul..rugi jek kan dok resort tp tido plak..hehehehe..nway, nasib baik leh lagi brekafast kat cafe..ingat breakfast tutup kol 10am..smpatlah makan isi perut then smbung layan budak2 mandi kolam..kol 12.15 mcm tu baru kitorng check out..=)


Zara Zareef bersarapan..kakak layan mee hoon goreng n adik makan bubur

Mood tgh baik masing2 suap makan sndiri

Mama n Zara..mama layan nasi lemak n cornflakes

Dah siap2 sarung baju mandi tk sabar nk terjun kolam lg..=p


Gmbar mandi kolam ahad tu tk amik dah..ni amik gmbar time check-ot kat lobi jek..wat kenang2an anak beranak..=)








Apepon, enjoy jek cuti2 singkat kali ni..first time melawat Kuala Rompin betul2..dulu2 pernah lalu jek tp tak tau pon byk resort kat kawasan nih..=p..next percutian insyaAllah ke Gold Coast Morib plak..itupon tak tau lg bile..kupon dah lam ada ni tp tak de masa nak redeem..dah dok Kuantan ni rase jauh sangatlah plak Morib tu kan..wuwuwuwu...

6 comments:

Nad MamaZN said...

Mmg percutian yg santai tenang anak2 hepi kita pun release tension kan? Best best
Bleh repeat lagi :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Seronoknye Zara & Zareef mandi pantai...senang hati bila tengok anak2 happy...dah lama tak bawa Qis mandi pantai...balik kg nantilah baru boleh bawa dia mandi puas2 kat pantai.. :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

sonok betul 2 badik tu main panrai kan..klu kyra tak suka mandi pantai dia kata air masin..kyra lg suka mandi kt swimmign pool..berjam2 pun xpe..huhu

Adlin Mohamad said...

kyra penakut dia kata nape air laut hitam hahahha ...

~MommyAida~ said...

Perghh!!kalau aida pon suka camtu..baring atas pasir tu n pejam mata..mmg best!!tp time gadis dulu la..sekarang ni mak gadis, dah tak berpeluang lah kot..hihihi..anyway pantai dia nampak bersih je kak..still terpelihara kan...Budak2 pn hepi!!

Diamilikku said...

kalau kita jumpa sure seronok anak2 kan..alesha kawan ngan zara...aisy kawan ngan zhareef

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016