Rambut raya

Minggu lepas time kat kampung Zareef ikut papa pi gunting rambut..ikutkan nak ditingalkan kat umah jek tp si anak bujang dah melalak guling2 nak ikut..so sedar2 dah diangkut sekali..masa papa pergi tu mama tgh sibuk mandi n bersiap nak balik ke umah mertua..so tk sedar papa dok whatsapp gmbar kat kedai gunting...

1st time anak teruna potong rambut kat kedai!!

Zareef so well behave time rmbut dipotong..agak kagum jugak sebenarnya..hahahaha


Papa kata time die tgh potong rmbut, adik asyik pndang tak lepas2..muka teringin gak..tu yg papa decide trim rmbut adik sekali..terkejut gak mama balik2 tgk rmbut budak kecik ni dah kena caras dah..TAPI kan..tapi..tapi..mama tak berapa sukelahhhhhh Zareef rmbut pendek..wuwuwuwu..mama suka rmbut die yg lama..pnjang ada ekor2 sket kat belakang..curly2 sket kat depan..nmpak manja n cute jek muka die..bile rambut dah pendek mcm dah matang plak..muka tak manja dah...terus salahkan papa kenapa potong rmbut anak tk bgtau mama dulu...heheheheh


Rambut raya Zareef..pendek sangat!!..mintak2 time raya smpat pjg sket..>_<

Papa kata beru nmpak cam anak askar....grrrrrrr

Rmbut pendek wat muka nmpak makin notti..

Bersabar tgu rmbut die pjg sket lg..time kecik2 nilah leh simpan rambut pjg kan..nnti dah sekolah kena potong pendek cam ni kan..=p

Pandangan belakang..habis dah ilang rmbut curly2 die..hehehehe


Untuk si kakak plak, awal2 dah mention taknak potong rambut..nk rmbut panjang katenye...ni pon 1st time mama tak trim rmbut depan die..tak pernah sebelum ni rmbut depan lebih smpai mata..kali ni berjaya simpan..dah besar kot so die tak rimas dah time rmbut mula2 kena mata tuh..=p


Suka sgt die nak rmbut pjg belah depan..=p

9 comments:

Rizziela said...

baiknya dia... kalau anak2 saya... meraung mcm kena rotan

Syima ~Mama Kyra~ said...

betul la rmbt zareef dah pndk nmpk cam notti..hehe..samala cam kyra masa kecik2 papanya suka trim rambut dpn dia..ni dah makin besar kyra tak bg lak trim rmbt smpi skrg di biarkn pjg kt dpn tu..huhu

Adlin Mohamad said...

hensem dah hehehhe rambut raya yea kemas

Diamilikku said...

lamanya tak singgah..hehehehhe...lama betul tinggalkan blog .... btw kak su pun baru lepas gunting rambut aisy..kasi pendek macam zhareef n rambut alesha sama macam zara x leh disentuh..nak rambut panjang pengaruh barbie n princess...haish laa...tapi sempat trim belakang bagi sama dan potong rambut depan.. :)

Selamat Berpuasa ya....

Nad MamaZN said...

Suka zareef rambut pendek nampak kemas
Haha!

~MommyAida~ said...

Comelnya mask tukang gunting tu..siap ade doraemon lagi..hihih..dah potong kasi smart lah mama..nak raya kan..hiihi..Tapi aida pon sama cam akak..tak suka rambut Aqil dipotong..suka dengan rambut curly dia..kalau dah potong terus nampak cam ganas plk..hihihi

NzA said...

akak pn suka tgk ank2 lelaki masa kecik2 simpan rmbut pjg sikit..nmpk cute + comel sgt..nmpk kemajaan mrk di situ...bila dh sk trpaksa potong pendek......

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Comel & nampak lebih kemas...^^

zety said...

alolo..demi nk encem ye dek :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016