Aktiviti di RBR | Mandi kolam!!

Klaaa..arini just nak tepek gmbar anak2 mama mandi kolam kat Rompin Beach Resort ni..mmg cuti2 santai jek kan so awal2 dah readykan tenaga nak melayan anak2 berendam..hehehe..kat swimming pool sini ada sebijik slide besar..mula2 both Zara Zareef takut nak naik..tapi sekali diorang try, dah tkleh berhenti plak..kekekeke..Zareef budak paling kecik naik slide ni..so mmg kena smbut kat sblh bawah slide sbb kolam bwh tu sikit dalam utk die..so mama n papa bergilir2 lah menjaga..sorang jaga kat belah tangga..sorang jaga kat bahagian bwh slide..wlupon nak anak2 happy, keselamatan diorang kena diutamakan ye..for kakak Zara, mula2 mintak papa or mama smbut jugak sbb die takut tenggelam..tapi dah lama2 tu dah terer dah..die slide sndiri jek..^_^


Anak bujang yg happy main air..sblh kanan tu kolam cetek jek so Zareef leh berendam sndiri dlm tuh




Zara with papa ..sblh belakang yg air nmpak ijau sket tu kolam dewasa..mmg dalam sungguhlah

Jalan2 dalam kolam..=p



Kakak yg suka berendam

 Pose depan slide..kolam kat slide tu dlm sikitlah utk si Zareef ni


Aksi kakak Zara..sibuk suruh mama amik gmbar die tgh 'menyelam' beberapa saat..hehehehe ..org baru belajar tahan nafas dlm air..kekekekeke
..

Gmbar anak2 tgh slide plak..utk amik gmbar ni, saja soh papa naik slide sekali sbb nak bagi budak2 tu slow motion time turun kan bile papa ada kat dpn..kalau tak diorang turun slide laju sokmo..=p

Kakak smpat berhenti pose sekejap


Dua beradik slide sesama


Papa with the kids..mcm nak join sekali tp mama takut slide roboh dek berat badan mama ni..agagagagaga


Budak kecik yg eksited main slide air..non stop ok..ntah berapa round die naik nih.. 

Ni mama amik gmbar dari sblh tangga slide plak..berani die naik tangga n turun slide sensorang..^_^


Laju jek turun..tk pandang mama langsung..wuwu

Kakak plak nk naik.. 


Lame jugakla melayan diorang ni mandi kolam..sambil2 tu smpat gakla mama n papa berendam dlm adults pool sekali..sambil layan anak2, smbil enjoykan diri sndiri kan..barulah dpt percutian berkualiti..hihihi


p/s: Yeay..cuti kat kampung ni smpat online shopping belikan si Zareef baju mandi baru..baju mandi dlm gmbar ni nmpak dh pendek n sendat sgt dah..beli time umur die 6 bulan dulu..bile pakai jek lepas mandi mesti tangan n kaki berbelang sbb sun burn..hehehee..harap2 muatlah baju mandi baru tu nanti kan..leh pakai if ada rezki bercuti kat tpt lain plak nnti..=p


7 comments:

Syima ~Mama Kyra~ said...

Wah syokla bdk 2 org ni ye. Sakan main air. Cantik jgk tmpt ni ye. Klu bwk kyra ke sini sure dia pun suka nak2 main slide tu dok ulang2 beratus kali..kekeke

Adlin Mohamad said...

kyra nampak pool suka tp masuk pool terjerit jerit takut hahaha

Nad MamaZN said...

Jangan la kata roboh lily
Kite pun terasa gak hahaha
Kite naik slide yg kat golkos morib tu
Tp klakar sbb tak leh gerak
Terpaksa ngesot guna kaki
Bengang jek budak2 kecik yg tgh beratur
Sbb lambat
Hahahah

~MommyAida~ said...

Bestnyaa tengok double Z mandi..si adik pon happy sangat nampak..kakak pon sama..bercuti sebelum puasa kan kak..memang heaven sangat lah rasanya..hihihi

NzA said...

bestnya 2Z berendam dalam air.....

mama lieyna said...

Syoook tuuu..
Enjoy tengok anak2 happy :-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah sonoknye tengok double Z mandi pool.. :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016