11-12 May 2013| Hujung minggu di Little Bali Chalet, Cherating

Salam Jumaat semua..harini nak update backdated story..punyelah malas nk edit resize gambar bagai kan tu yg dua minggu semua asyik entry pendek2 jek..so arini entry mama entry penuh dgn gambar pulak ya..>_<

So ni citer masa birthday,anniversary n hari ibu aritu..ikutkan asalnye, memang tak dapat nak celebrate sekali dengan papa sbb papa tgh kursus kat Alor Setar..tup2 ari Jumaat 10hb tu papa msg kata dah on the way balik Kuantan sbb tetibe dapat pelepasan plak..berbunga2 la hati mama sbb dpt juga smbut hari bahagia dgn org tercinta kan...hihi

Nway, disebabkan papa balik last minit..maka tak dpt nk plan proper celebration..ikutkan sebelum ni mama mmg teringinnnnnnn sgt nak ajak papa bergate away kat Impiana Resort...sbbnye kitorng dulu pernah hanimun kat ctu so saje nak imbas memori lama kan n bwk anak2 plak..tp tulah, bile dah last minit gitu, bilik pon sume penuh..huhuhu..so papa kata, takpelah..proceed jek celebrate kat Cherating, tp nak dok mana tu ikut nasib lah mana tpt yg ada kosong kan..

Maka hari Sabtu gigihlah bergerak ke Cherating...anak2 mmg seronok sakan bila mama kata nak bercuti ke tepian pantai..yekla..last main tepi laut ni masa gi Langkawi arituh..time tuh kat Pulau Beras Basah mmg sekejap jek smpai budak2 nmpak tk puas main air..kali ni mmg niat nk bagi diorang happy..=)..nway sebelum smpai ke Cherating smpat singgah 4-5 buah chalet n hotel tp sume pon penuh..huhu..n last2..sampailah ke Kampung Cherating..nasib kami dapatlah sebuah chalet kecik di Little Bali Chalet, Cherating ni..


Chalet kami..

Kelebihan pertama chalet ni..sangat dekat dgn pantai!! view mmg sgt superbbbbb...

Kelebihan kedua..kawasan besar..maka leh parking kereta dpn chalet jek..tk payah susah payah angkut beg jauh2 kan..=)


Hmmm..bercakap ttg chalet nih..kelebihan die cam yg mama tulis kat gambar atas tulah ye..mmg sangat dekat dgn pantai..tenang jek rasa tgk laut yg membiru dgn angin laut yg fresh lagi..pastu senang sbb leh parking kereta dpn pintu..tp tulah..kelebihan die smpai kat situ jekla..masuk dlm chalet tgk..rasa nak nangis...wuwuwuwu..berbeza btol dgn hotel/resort/chalet yg mama duduk sblm ni..nak amik gmbar dlm bilik pon takde mood...kekekekeke...yelah..mana mama tak puas hati..harga leh tahan mahal rm180/chalet..tapi bilik cume ada dua doble bed, tv, ngan ekon..toilet sempoi jek takde heater..pastu kettle air panas takde..coffee n tea sachet tu lagilah takde..freezer takde..paling tak best, towel pon takde???..tak pasal2 kena beli towel baru arituh..>_<...tp takpelah..yg penting ada tempat nak bermalam kan...n papa ada di sisi..kalau papa takde malam tu celebrate n tido sorang2 ngan anak2 jekla kat umah..=p -----> ayat sedapkan ati sndiri..hihi


Ni jek gmbar yg dpt mama tunjuk..heheh..ada sebijik lagi katil mcm ni..mujur ada gak ekon kalau tak sure anak dara sorang tu meragam...=p

Budak yg happy nmpak laut


Mama n papa..tq papa bwk mama n anak2 jenjalan kat Cherating ni

Budak yg tak sabar2 main pasir..ada ke patut die main baling2 pasir atas kereta papa..wuwu


Okla..tinggalkan dulu citer chalet yg tak berapa best tu..yg penting..pantai n laut die best!! hehehe...alhamdulillah..kami anak beranak mmg enjoy sgt2 petang sabtu tuh..main pantai n mandi laut sepuas hati..kebetulan cuaca pon baik..cantik pon cantik pantai area cni..hilang rasa tension di hati..=p..nway, ptg tu kebetulan air tgh surut..so banyak kawasan cetek yg anak2 boleh main..tu yg happy sokmo diorang..


View cantik

Papa

Adik leh plak tk mau tukar baju langsung..masukla air dgn tshirt n jeans pendek tuh..wuwu

Zara

Chalet kat belakang tu nmpak besar n cantik kan..dok paling dekat skali ngan pantai..lenkali kalau ada family dtg lehla kot bwk jalan kat cni..^_^

Syok tgk budak sorang ni melenjan sakan

Dua beradik kesayagan mama..=)


Mama n kakak Zara

Mama n papa..skejap jek dah celebrate anniversary ke-6..^_^

Dua beradik lg..

Mama gumuk n anak2..

Dua beradik eksited berlarian menuju ke tepian pantai..jauh gak air surut..nun kat sane tu baru nmpak ombak kan..



Aksi comel!!! hahaha..suka sgt korang kan jumpe tpt cetek mcm ni

Kakak berangan nk swimming..=p

Yang ni pon sama..kat tpt cetek beranilah die beraksi mcm ni sbb tangan tu leh menahan kat pasir bawah tu..hehe

Kami lagi..dua2 dah mengembang dgn jayanye kan..mmg sama padan..wakakakakakka

Haa tgk mama pon dah start over..tp syok gak baring terlentang smbil pndang langit ni..menenagkan otak sket..=p

Papa n anak2 plak

Aksi berenang tipu lagi..bergerak guna tangan jek sebenarnya tuh..hihi

Lagi aksi adik

Baring berbaring lagi dan lagi..

Smpai dekat senja jugak kitorng kat tepi pantai tuh..


Gaya mcm taknak balik kan budak berdua ni


 Kena heret ngan papa gak akhirnye..hahahaha


Malam Sabtu tu pulak..smpat gak mama tiup lilin dlm bilik..actually ari Khamis sebelumnye ade oder kek coklat moist dari wife abang kat tpt kerja..ingat saja nk wat makan2 kat umah..tp dah tetibe papa ada, so bwk jekla kek tu potong kat Cherating...Zara lah paling suke sbb dpt tiup lilin kan..=p..pas makan kek, baru kiotng kuar makan..makan pon kat area kampung cherating tu jek sbb dah kepenatan main air laut ptg tuh...kira mmg takde makan2 special pon utk celebration bday n anniversary mama..hihihi



'Kek bday' mama..hehe..ini jekla yg blh mama share..time tiup lilin rupe bentuk tak semenggah so takleh share kat cni..=p


Ahad 12 Mei tu pagi2 Zara dah ajak masuk laut semula..ohhh..lupe bgtau..kat cni breakfast pon takde disediakan ye so pndai2lah cari breakfast sndiri..so smpatlah teman Zara mandi laut lagi tp malas nk ami2 gmbar dah..kol 12pm..kitorng pon check-out..=)


Nak balik dah time ni..harap dah puaslah Zara mandi laut kan..

Happy Anniversary to Papa n Mama..love u forever n ever..pasni kite carik tpt lain pi hanimun eh..ehhh silap..familymoon..mane pernah bercuti tinggalkan anak2..=p 

Bunga purple ni banyak btol kat area Cherating..tk tau bunga apa tp nmpak cantik je pantai


Klaaa..abeh dah citer celebration bday, anniversary n hari ibu tahun ni...panjang lebar cerita mama arini kan..hehehe..

 

6 comments:

NzA said...

mmg bila tgk bilik camtu tetiba kita akn rasa down...ttp yg pnting pengisian brsama org2 trsyg...plg hepi tgk anak2 gembira......

Adlin Mohamad said...

yg penting anak2 happy ..
cantik view tenang je kan ..
bebudak pun xde buat hal sgt ..cam lin x tau la cam mana ujung bln ni ..kyreen tu aktif sesangat

mama lieyna said...

Waaah familymoon yg best :-).. enjoy semua.. itu yg pntg.. psl bilik tu, alahai.. apa nak dikata kan, itu aje yg ada..

Yg pntg enjoy.... :-)

Cantik semua gmbar..

Daddy Ziyyad said...

Salam perkenalan :)

Subhanallah...mmg cantik la view laut kat situ...Location dah best, mmg dekat betul dgn pantai....Part chalet tu la spoil kan...hihihihi...kalau chalet macam tu rate RM180, mmg mahal gila la....bilik sempoi macam tu...RM110-120 sepatutnya...:)

~MommyAida~ said...

Bestnya pantai tuu kak!!rasa cam damai sesangat!!tapi yang sadisnyaa tang bilik tu!!huhuhu..sedih sungguh!!tu yg aida tak minat stay Chalet tu...lebih prefer hotel lagi..sebab kebanyakan chalet, banyak yang dah buruk..huhuhu

meyya :) said...

maaf sis. sy nak tnye..sis twu ke chalet yg murah2 ..selesa dan berdekatan tepi pantai cherating ??

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016