Blog Widget by LinkWithin

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Our 3rd Baby, insyaAllah..

baby development

Si baju HIJAU..

Gambar anak2 weken lepas..sebelum dan selepas melawat baby boy baru si Shah Iskandar yg comel itu..layan jekla k..=p


Kakak kesayangan Zareef..pose gaya cmni jekla Zara..kena ajar gaya2 lain plak ni nmpaknye..ehehehehe..
 
Posing dgn hadiah utk baby Iskandar
 
Adik kesayangan Zara..muka monyok sbb tgh2 syok berlari, mama paksa duduk utk bergmbar..huhu
 
Zareef ngan nenek Yah..ni nenek sebelah papa..
 
Nenek n cucu berdua orang..Zara buat muka sbb tak tahan panas..aisshhhhh.puteri lilin sungguh..silau pon tk tahan budak nih
 
Ni dalam keta..kakak jekla yg eksited tgk kamera..adik asal boleh..=p
 
Sweet moment adik dan kakak..=)
 
Skang suka masuk jari dlm mulut..gatal gusi nk tumbuh gigi baru kot.
 
Pas melawat baby kat Cheras, singgah kedai spek adik ipar kat Ampang Jaya plak..ni aksi2 Zareef time kat kedai cik Anim die..
 
Syok dpt air sejuk..=p
 
Si comel mama..sekejapppppp jek dah besar..=)
 
Borak2 dengan nenek ke
 
Suka..^__^
 
Si kecik ni buat kedai ni macam die yg punye..sibuk lari ke sana sini..risau jek takut terlanggar bucu cermin2 display tuh..kang tk pasal2 tmbah benjol kat dahi..huhu
 
Lajunye berlari smpai nset mama pon tk dpt nk snap..hihihi
 
 
 
 


p/s: ehhhh..sesuai ke tajuk entry..kata baju HIJAU tp takdelah hijau mane klu dh pakai ngan overall tu kan..ekekekeke..

p/s2: sibuk siapkan summary2 results dan report kat bos..minggu dpn saya cuti pjg ye bos..jangan call i tauuuuuuuuu...^__^

Rindu lagi...

Tahun 2008- Mengandung 7 bulan..mengidam nak makan buah stroberi..lagi kronik..ngada2 nak buah stroberi yang dipetik sendiri..so si suami pon turutkan jekla kemahuan isteri kan..pembawakan budak katanye..ehehehehe..merasalah pi babymoon kat Cameron Highland time tuh..=p


Tahun 2011- Mengandung 8 bulan..kali ni mengidam nak tempat sejuk2 n tenang2 plak..dlm kepala dh terbayang2 ladang teh yg menghijau..tak boleh nk lupe..hati meronta2 nak pergi..so sekali lagi ke Cameron jugaklah kite..papa ikutkan jek..konon pembawakn budak jugaklah kan..=p




Dan kali ni, tahun 2012..rindu itu datang lagi..opssss..bukan rindu nak preggy lagi yek..tp rindu nak ke 'tempat itu'..kali ni memang sah2 bukan pembawakan budak..tp pembawakan diri sendiri jek..agagagagaga..konon stress sgt kat tpt kerja sbb lately tukar kumpulan n kerja melambak2..kebetulan baru settlekan sample utk one customer ni so rasenye agak sesuaila spent masa utk merehatkan otak plak..hihihi..

Kali ni, wlu bukan pembawakan budak, papa layankan lagi kemahuan mama..hihi..insyaAllah kami akan terjah lagi ke 'tempat itu' hujung minggu nih..cume kali ni short trip jek 2D1N..tp rasenye kali ni papa ikutkan pon sebab kami dh on the way ke Penang..kan next week mama dh start kursus Wives ENrichment Programme tu kan..=p..Wlupon bakal kali ke-5 naik ke sana, tetap eksited ok..lagi2 kali ni dah ada Zareef..plus mak mama pon ada..1st timelah Zareef n nenek bermalam kat Cameron nanti..


Sudah booking ini resort..harap perancangan n perjalanan berjalan lncar nnti..wlu dh byk kali ke sana, tetap sediakan itinery k..rupenye byk lagi tpt mama tak pernah singgah masa gi sana dulu2..=p




p/s: Buat masa ni, memang tak mampu nak pi holiday best2 n jauh2..huhu..so gi yang dekat2 ni pon jaaaaaaaadilahhhhh..yg penting mama suka tempat tu kan..^__^

p/s2: Opsss..hari  ni dah genap umur Zareef setahun 4 bulan..anak mama dah besar!!..=)



Macam-macam gaya

Pic dua beradik petang Isnin lepas..balik kerja layan diorang main kejap..tp malas nk bwk pi taman so parking keta kat luar, bagi diorang kawasan luas sket nak berkejaran..=p..lagi2 bagi diorang bola..suka jekla esp si Zareef tu..selain obses dengan kereta mainan, bola pon die sgt suka maen jugak..hihi..so layan jekla macam2 aksi dan gaya dua beradik ni main sama2 ya..



Zareef yg sonok sesekali dpt main outdoor..kena kurangkan sket aktiviti outdoor skang ni sbb still jerebu kan

Main bola dengan kakak


Hahah..suka gmbar nih!!! ada gaya pemain pro cilik tak??? =p


Mengelek bola..kakak kat belakang apsal nmpak tk puas hati? jeles bola asyik dpt kat adik eh..hihi

Dpd main bola..tetibe die wat gaya mcm ni..apa tu dik..huhu

Pastu kakaknye pon terjebak sama..aduhaiiii..mama biarkan aje nk tgk apa lg aksi diorang..=p

Yang  ni tak taulah gaya apa

Dok meniarap atas simen pulak..

Iskkkk..suka plak tu buat aksi kuak lentang mcm tuh..mentang2 mama bagi can kan nk buat ape die suka

Dan lg sekali..kakak terjebak sama..die plak yg ikut2 aksi adik skang ni..huhu



Tak lame pas aksi2 meniarap atas lantai nih, terussss dua2 kena paksa masuk n mandi serta merta..ikutkan si kakak request mandi dlm pool tp mama malas nk layan..hahahaha...dhlah dah senja..pastu poolnye pon tak tiup lagi..lenkali eh kakak..tunggu few days jek kite nk pi penang then leh mandi pool puas2..pool besarrrrr lagi kan..=p


Jom kelek baby BOY baru plak..=)

Heee..last week dh bgtau yg nak melawat baby BOY baru anak cousin papa ni kan..so inilah die baby nye..ohhhh..puas hati sgt2 pi melawat kali ni sbb dapat kelek bby comei tuh..itupon sbb ayah die yg bermurah hati serah kat pangku mama..hihihi..klu tak seram2 sejuk jugak nk kelek baby kecik2 nih..=p




Soooooo comel kannnnnnn..Baby ni nama die Shah Iskandar b Shah Nizam..baru umur 8 hari..die lahir kirenye selang sehari jek ngan baby GIRL baru anak jiran sebelah mama tuh..keturunan polis ni tau..jangan main2..ibu, ayah, atuk die sume polis ye..hehehe..nway, Zareef buat tak kisah jek mama pangku baby baru nih..hmmmm...ada calon2 nk jadik 'abang' dah nih sbb tak jeles kan..mama jek yg lom smpai ati nk bagi adik kat Zareef lagi..hahahaha..plus dok jauh ngan papa kan..mau larat nk jaga tiga budak kecik sensorang nnti??..=p


Heee..suka pic ni..nmpak bby Iskandar dok merenung mama kan..

Suka dapat pangku baby kecik

Baby Iskandar tgk kakak Zara kat depan yek..ohhh..lupe plak..baby Iskandar ni anak pada sepupu papa..so kiranye ngan Zara Zareef pangkat dua pupu lah..=)


Act, melaway baby BOY baru ni sekali ngan ayah n mak mertua.. last week diorang gi jenjalan ke Penang..so balik hari Jumaat tu sekali ngan papa..smpat tido umah mama dua malam jek..tu yg ari Ahad plan sama2 melawat baby Iskandar nih..Nenek nmpak sonok jek mengelek cucu sedara baru..pasni, nak kelek cucu sendiri tunggu adik2 ipar mama kawen pulak lah yek..hihi


Nenek ngan Faezah..ibu baby Iskandar

Baby Iskandar di pangkuan nenek Long die..=)

Syedapnyeeee die tido..walhal tgh penuh umah time ni ramai yg dtg melawat


Comel!!!

Yang ni baby dah besar..ikutkan comel lagi tp sbb dahi tu asyik benjol jek maka dah kurang comel dah ...huhuhu




p/s: Teringat dulu time peknenkan Zareef, papa pernah cadangkan nak letak nama "Zareef Iskandar"..tp sbb mama teringin initial nama baby ada huruf "A", maka jadiklah "Ammar Zareef"..kali ni, dapat anak buah nama Iskandar jadilah papa kan..ehehehehehhe

Obses dengan kereta??

Alkisah si anak bujang mama..lately ni dah mula nmpak minat die dengan kereta..opsss..keta mainan jek ye..belum kenal keta betul2 lagi..hihihih..pntang nmpang menan keta ni mmg suke sgtlah die..mane2 pon die leh lalukan keta2 die tu including muka n badan mama tau..huhu..kalau kat atas lantai, meja, katil n tepi dinding apatah lagi..mane2 pon boleh asal tayar keta tu leh gerak..=p

So, kat bawah ni antara gmbar2 Zareef ngan keta2 nye..ni amik 2 malam lepas..lom banyak pon koleksi keta die.yg betul2 sendiri punye baru ada 2 biji..hadiah time bday dulu + mama beli rm5 punye jek..hehehe..lain2 tu sume dari zaman kakak Zara..sume pon free dpd Shell n Nutrigen tak silap..kekekeke..


Ohhh.abaikan katil tk bercadar tuh yek..anak2 baru lepas buat main lompat2 atas katil..habis berterabur sume..T__T

Emmmmmm..emmmmmmm..emmmmmm (patutnye vroomm..vroommm..vrooommm..tp Zareef tk pndai cakap lagi so bunyik ni jek kuar dari mulut die..hahahaha)

Tgh berbaring pon pegang keta lagi


Yg ni dah tengah malam pon..muka nmpak dh ngantukn tp demi keta2 die gagah kan jugak..=p

Mata layu tp keta tk mau lepas..hahaha

Opsss..paling mama tk gemar..bile masukkan tayar keta dalm mulut..huhuhu..tp tgkla..ada keta die yg tayar pon dh ilang..ganas betol anak mama main yek..=p



Tak lame lagi bile besar sket mesti dh pndai nak demand beli keta mainan yg macam mane die suka kan..macam kakak Zara yg pndai demand nak beli Barbie mermaid lah..barbie butterflylah..huhuhu..tapi takpe..sesekali bolehlah layankan..kalau selalu, payah jugak tuh..klu mamanye keja cop duit takpelah jugak..=p



p/s: Tibe2 teringat kat Zakwan anak MamaZN yg sgt obses ngan watak CARS2 tuh..agaknye Zaref nnti ada harapan jadik cam Zakwan ke ye..hihihi