My lil prince charming already 6mth old..

Entry tertunggak nih..hehe..sebab mama lom habis bercuti raya (mama n papa both naik keja ari Rabu), maka stori mori raya mama update kendian jekla yek..nk masukkan entry2 lama dulu..

Nway, mcm tajuk kat atas..si kecik mama dah pon meningkat usia 6 bulan pd 28 August yg lepas..diam tak diam dh setengah tahun dah pon sejak mama lahirkan die ke dunia..mmg tak terasa langsung masa tu berjalan tau..apepon, baru 6 bulan dh macam2 pengalaman mama tempuh dlm membesarkan budak bertuah Riza Ammar Zareef nih..antaranye 9 kali ulang alik ke klinik n hospital gara2 jaundis masa die baby, pengalaman masuk ke zon kritikal gara2 Zareef tersedak susu..n yg terbaru kena admit hospital angkara serangan bronkitis few days before raya..Lain anak, lain2 cabaran membesarkannya ye tak..time Zareef ni nmpaknye asyik mengadap hospital jek keja kitorng..=p..semoga lepas ni Zareef akan terus dikurniakan kesihatan yg baik n membesar dgn cergas dan pintar k sayang...

Menjangkau umur 6 bulan nih, Zareef dah mula merangkak sket2..especially time raya arituh..ramai yg layan die so dptlah die praktis bergerak maju ke depan..klu tak, memanjang ajelah gostan ke belakang sebelum ni kan..hehe..





Zareef jugak dah mula belajar duduk.now die dh leh duduk sndiri tapi tangan masih melekap kat lantailah..lom boleh lepas tangan n duduk tegak lagi..=)




Macam sebelum2 ni gak, sangat suke bile diletakkan dalam posisi berdiri..terkinja2 jek die..hahahah..tunggu lagi few mth mesti Zareef pndai nk berdiri sndiri plak kan..buat masa skang Zareef berdiri dalam walker jekla..=)






Selain tuh, si kecik ni dh start mamam jugak!!!..first solid food die nestum beras + soya tu jek..hehehe..skang selain nestum, dah suap die jugak dengan pisang lenyek (malas nk blend punye pasal) n kentang ...Pasni dh kena start sediakan macam2 bekalan makanan utk Zareef kat umah bbysitterlah nampaknya..





Dan setakat ni..masih lom tumbuh gigi lagi..walaupon suka sgt geget2 benda esp tangan mama konon mcm gatal gusi sangat..tapi lom ada tanda2 gigi nak tumbuh pon sebenarnya..hehehe..takpe..kakak Zara dulu pon lmbat..umur 9 bulan br ada gigi..=p



Baru pndai pegang botol susu sndiri bile umur dah masuk 6 bulan ni..sblum ni ada gak die pegang2 tp skjap jek pastu dh lepas..ni kira maju sket dr kakak Zara sbb Zara dulu mmg malas pegang botol susu smpailah umur 10 ke 11 bulan..hihi..



Klaa...layan jekla selambak lagi gmbar2 hero kecik mama ni yek..banyak tol koleksi gmbar Zareef dlm nset mama..hehehehe..ni mama amik antara gmbar2 terbaru Zareef dari umur 5-6 bulan..love u very2x much sayang..=)


~OuR PreCiOus PriNcE~













p/s: Zareef 6 mth check-up pada 6 Sept nih..harap die boleh cucuk imunisasi tu..risau gak sbb die baru baik demam batuk sume tu kan..bukan ape, dh amik cuti utk antar di check-up..rugi plak rasa klu takleh cucuk skali..=p

4 comments:

ieda said...

walau banyak dugaan .. alhamdulillah zareef membesar dengan baiknya .. dah 6 bulan kan .. sekejap je masa berlalu .. syukurrr

Ummi Eisya&Amani said...

geram tgk zareef..bam bam..sekejap je dah 6 bulan ye..

Mrs. Hilmy said...

hppy 6mnths zareef..
cpt dh merangkak..my lil' zarif bru nkstat angkat2 bontot..heheh....

maya amir said...

kejap jek dah 6 bulan..rase baru jek die lahir itu ari kan..:) selamat hari raya lily..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016