Aidilfitri 2011:: Pertama kali raya berempat..=)

Akhirnya, entry hari raya..hehehe..takdelah semangat sgt nk wat entry raya ni sbb takde byk sgt aktiviti pon..just beraya umah sedara2 terdekat jek lenlain tu berehat2 kat umah smbil tolong mak/mentua layan tetamu..gambar raya pon tk banyak..paling sadis most gmbar raya pertama dh kena delete ngan cik Zara..wlupon tau budak tu tak sengaja..tp ttp tensen okeh..habis gmbar raya outdoor (kat taman dpn umah jek), gmbar Zara berkebaya n posing 2 beradik tu kena delete.. mama dh try retrive gmbar2 tu guna mcm2 software tp tk berjaya sbb most file dh corrupt…huhhu.. nk soh posing lagi skali??? Harammmm si Zara tk mau dah..redha jekla…

Apepon, raya pertama tahun ni turn umah mertua..wlupon Zareef lom sihat sepenuhnya masa tuh, tp kami ttp gembira lagi2 inilah tahun pertama kami beraya berempat kan..baru tau susah payah nk uruskan 2 anak pagi2 raya tuh..si kakak nangis2 tk mau bangun pagi..nasib baik si adik ok tak banyak ragam..cume susah jugak nk amik gmbar raya ngan si kecik tuh..tk mau pndang kamera pulak die bile gmbar reramai..hehehe

So, inilah antara gambar2 raya yg terselamat dpd didelete oleh cik kak Zara..bolehlah buat kenangan raya dpd takde langsung kan..=p


1st raya with lil Zareef..Alhamdulillah..merasalah Zareef melaram ngan baju melayu lengkap bersongkok n sampin buat kali pertama…mujur tak kena beraya dlm hospital..=p


Kakak Zara yg manis bertudung tahun nih..and nilah 1st time Zara ceria di pagi raya yek (slps adegan nangis tk mau mandi pagi..=p )..3 tahun sebelum ni muka asyik masam jek di pagi raya..hehe


Mama n anak2 kesayangan di pagi hari raya



Keluarga kecil kami..sudah berempat untuk tahun ini..jadilah utk gmbar raya wlu sume agak tak proper..=p





Mama n papa..susahhhh sgt nk gmbar berdua sbb cik kak Zara pntang nmpak..mau kena jerit dr jauh sbb die nk join sama..papa pon bukan kaki posing kan..huhu

See..si Zara dh menyelit dah..hehehe


Sekali lg, posing ngan kakak Zara..suka die dpt duit raya..=)


Papa pose with anak bujang pulak..


Kami with family mertua..kecik jek keluarga kitorng nih..adik2 hubby dua2 lom kawen lagi..




Zareef with atuk n nenek..


Dah rimas dah budak ni tk mau bersongkok..=p..act banyakkkkkkk lg gmbar Zareef golek2 senyum2 ngan baju melayunye pas amik gmbar ni..tp tulah..sume dh habisssss kena delete ngan Zara..isk..isk..sadis..



Klaa..tutup dulu entry raya pertama utk tahun ni..pasni kumpul plak gmbar2 raya hari berikutnye..tk byk sgt pon gbar yg ada..serius malas nk bwk kuar kamera kali nih..lagipon sibuk melayan anak2 jek time beraya tuh..=p

8 comments:

mama tisya said...

eh ada 2 color ke pink & peach ke setting camera jd kejap nmpk pink kejap nmpk peach...

ieda said...

aah lah pink pun ada peach pada baju tuu .. cantik pulak akak tgk nie ekekek

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

ambai kak zara dah pandai melaram ..bibir berlipstik hehehhe..

juelee said...

wah sadisnye gambar raya kene delete...

tapi gamba yg ada ni pun dah cantek hikhikhik

Diamilikku said...

macam salmon pink je baju lily...cantik...:) banyak la tu gambar..akak cuma ader berapa keping je...hehehe

littlehumblelynn said...

lily

baju tuh peach ke pink..nampak 2 tone berbeza..apapun meriahnya raya kan..

nieda said...

walaupun gambar dah kena delete dengan cik adik manis Zara..byk juga yg terselamat kan

mama_umar_maryam said...

igtkn sampai pki 2 baju..rupenye peach ye..nmpk mcm merah pon ader..yg pentingg,ceriaaaaa..alhamdulillah,lega dgr zareef blh blk b4 raye

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016