Zareef @ 7mth old

Arini dah 28 Sept dah..macam biasa, nak stori ttg milestone si kecik mama

Pada usia menjengah 7 bulan sekarang,

-         Zareef dah cekap merangkak..leh kata gear 2 lah..mana mama pergi pon nk ikut hatta ke ceruk dapur..=p

-         Zareef dah tegap duduk jugak..pntang letak berbaring, mesti tergolekkan badan n terus duduk

-         Dh pndai marah/nanes bile org amik barang yg die tgh pegang

-         Dh pndai marah/nanes bile kemahuan die tk dituruti

-         Pantang nmpak benda depan mata, sume pon masuk mulut..n geget2..tkleh sepah barang sesuka hati dah

-         Gigi lom tumbuh walau sebatang..hehe

-         Dah start makan bubur..mama dh selamt beli slow cooker kecik dah..(yeayyyy)..khas utk masakkan bubur Zareef buat bekal ke bbsitter nanti

-         Dah kenal orang!!! Klu org lain tgh pegang die n tetibe die nmpak mama, kompem merengek nk ikut mama..n certain2 orang mmg die tk mau ikut dah..

-         Makin manja!!! Pantang mama tinggal ke dapur ke ape..mulalah mencemik nak nangis..huhuhu

-         Dah kurang ‘bercakap’ skang..ni mmg ikut peel Zara..time nk pndai merangkak, duduk, berdiri sume..mmg mulut jadik berat..smpai orang tegur..”senyap jek kan Zareef nih..tak banyak bunyik”..hehhe

-         Zareef dh mula nk berdiri pulak!!! Paling die suka panjat badan mama..pastu buat2 terer nak lepas tangan..huhuhu..

-         Selain badan mama, meja n sofa antara tpt yg die suka paut utk berdiri  jugak (klu tgk gaya ada harapan cpt jalan macam si kakak nih – Zara berjalan umur 9 bulan lebih)

-         Berat badan dah 9kg..ni mama tumpang timbang kat SALAM jek..kira semangat  lah kan utk baby 7 bulan..=p


 Gmbar2 kat bawah antara aksi2 terbaru si kecik mama masa umur 6-7 bulan..layannnnnnn...


Jap jek Zareef dh pndai duduk dah rasenye..dulu2 pndai baring terlentang jek..=p


Happy dapat main menan

Wargghhhhhhhh!!!!makan budokkkkkk...patung kakak Zara jadik mangsa..nyam2x..

Ni kalau kakak die nmpak ni kompem ngamuk..hehehehe

Mama suka sgt gmbar ni..muka Zareef yg ceria masuk dlm troli tesco..klu masuk dlm stroller, merengek jekla die


Si kecik yg leka senyum2 ngan bayang2 sndiri

Bile duduk dalam walker, sgt aktif bergerak ke sana cni..ade jekla benda2 yg nak ditariknya..atas meja kopi ni dh takleh letak barang2 dh

Ni aksi terbaru buat masa nih..dh pndai paut meja dan lain2 untuk berdiri

Fuhhhhh..adik dh terer berdiri..slalu pas berdiri macam ni mesti buat2 terer nk lepas tangan plak..seriauuuuu mama dik..
 
My sweet heart..pengarang jantung mama n papa

 Time ni nanes mencemek sbb mama tak mau angkat die naik atas katil..hehehhe..


Apepon, makin semangat skang budak nih..=)

See,itu perut bulat..tak lame lagi mama dh kena shopping stok baju baru dah kot..huhu

Tenang nya muka adik time tidur

Antara gmbar2 terbaru kakak dan adik

Lentok atas peha kakak

So sweet n touching tgk gmbar ni..anak2 mama berkongsi satu bantal..=)

Last but not least, with mama n kakak Zara..



Love u always adik..!!!!..=D

1 comment:

Nad @ MamaZakwan said...

oo, zareef sama usia ngan kandungan mamazakwan la ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016