Jom raya with ZARA n ZAREEF..

*Suka bile tulis nama anak2 kat tajuk entry..sbb tu tulis bagi besar sket..ehehehe..poyo..=p*

Ringkasan citer n gmbar cuti ari raya yg lepas..mcm yg mama sebut kat entry Aidilfitri Pertama arituh, kitorng ni takde beraktiviti sgt pon time raya tuh..tkde bergerak jauh2 pon..just gi umah makcik2 kat area kampung jugak + tolong mak n mentua layan tetamu jek..betul2 menggunakan masa yg ada rehat puas2 kat umah.hihi

Raya kedua - Pagi layan tetamu kat umah PIL..petang tu beraya dua buah umah then sempat melawat cousin mama kat hosp pntai batu pahat..sebelah malam plak smpat raya sebuah lg umah pakcik then malam tu jugak gerak balik ke umah mama kat Rengit..


Papa Riza + kakak Riza + adik Riza..=p..mase ni baru balik dr melawat cousin kat hosp pantai

Zara n Zareef..

 Balik umah adik dapat upah susu sebotol

Ni time raya sebelah malam..kakak smpat posing seblum kuar umah


Apasal papa mcm nak pi nikah pulak nih..semangat berbaju melayu lengkap di malam hari..agagagaga..

Adik yg ceria

Tgh bergambar pon smpat adik tarik rambut kakak..=p

Zara ngan nenek + cik Anem..


Raya ketiga- Turn beraya bersama2 keluarga mama..YEAYYY!!!! mmg dh pakat ngan kakak n abang mama utk beraya sekali..smpat beraya 5 buah umah jek kot..then tak lupa menziarahi kubur arwah ayah mama jugak..wlupon tkdelah byk tpt beraya, tp still rase penat..maybe sbb keadaan cuaca yg agak panas hari tu kot..


Sebelum kuar umah smpat bergmbar satu family..jarang sgt kitorng dpt bergmbar lengkap sefamily mcm nih..=)

Zara in polka dot..

Zareef ngan nenek..

Kitorng sefamily..tak suka gmbr mama time nih..serebeh!!

Adik yg comel lote di mata mama..heheheh..time nih die baru2 nk belajar duduk

Adik lagi..


Raya keempat- Beraya lagi ngan family kakak n abg ipar..Arini beraya 4 tempat jek..act ari raya keempat ni ari agak MALANG bagi si Zara..sian sgt die..nnti mama story kat entry lain k..huhu


Mcm biasa, smpat posing sekejap before kuar umah


Adik plak nk posing kat kamera mama..=p


Kami berempat lagi

Cubaan rampasan botol susu oleh adik..hehehehe..time ni kat umah sedara mama


Raya kelima- Sebelah siang just duduk umah tolong layan tetamu nenek..sebelah petang plak dh bergerak ke parit raja semula..sedeynya nk tinggalkan umah nenek..huhu..skajp jek cuti rasa tk puas..nway, malam tu smpat gk smbung beraya umah kawan ayah mertua kat bndar b pahat..


Mama n Zara

Zara n Zareef with mama n nenek

Ceria pi beraya..=p

Adik dh serebeh...tp muka ttp maintain senyum..huhuhu


Raya keenam- Lepak umah mertua semata2..Kbetulan kawan2 papa datang beraya..so just melepak layan tetamu  jekla dr siang smpai ke malam..

Raya ketujuh- Pagi2 buta kol 7am dh bergerak balik ke KL..kenapa KL? Sebab ada aktiviti nk buat ngan papa ari Isnin tuh..nnti smbung citer kat entry lepas ni k..=p


Heee..tu jekla aktiviti cuti raya kami..simple jek kan..punyela malas nk gerak jauh..padahal org lain kitorng tgk dari utara gerak ke selatan..dari timur gerak ke barat..kitorng jek dari parit raja gerak ke rengit..tak mencabar langsung..ehehehehe..




p/s1: Silap edit ke mama ni nmpak gbar blur semacam..tgk dlm kamera rase ok jek gmbar2 tu sume..huhu

p/s2: Semalam 11.09.11, kakak Zara dh masuk 3 tahun 5 bulan..=)


7 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alolololo comelnya bebudak dua org ni.. Pandai bergambor! Senyum meleret!! ;)

Nana said...

berkenan sgt ngan baju zara yg polka dot tu

ieda said...

banyaknye kisah raya zara & zareef ..
bukan main suke
cantik baju polkadot zara tuu :)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

zareef yg sentiasa senyum hehhe cute..

nape zara..apa yg malang tu duit raya ilang ke hehehhe

Dilla Ady said...

lame tak jengah sini...slamat ari raye lily!

dalam byk2 gambar ni, paling suke gambar yg zareef senyum sambil pegang botol susu die yg kosong tu...super duper kiut!

mama_umar_maryam said...

zareef mmg frenly dgn camera kan..zara mmg dah sebati,hehehe..

Sue said...

meriahnye raya..... suke tgk zareef, asyik tegelak besar je dia!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016