Slow cooker

(See attached file: slowcooker.jpg)


Esok gaji masuk..
Tgh berkira2 nak beli slow cooker nih..
Kenapa tetibe nak beli??
Sbb tgh semangat nk beli utk masak bubur budak Zareef..hehehe

Bukan tak boleh masak guna periuk biasa..
Boleh jek..
Tp slow cooker ni dicadangkan penggunaannya oleh opis mate mama..
Disebabkan diorang tau mama ni kan pemalas yg amat..
Guna periuk biasa, kena tunggu bubur siap baru leh matikan api..
Kena masak awal pagi sebelum pi kerja sbb nk buat bekalan bubur ke
bbysitter..
Tp kalau guna slow cooker nih, masak jek malam tu..
Bangun pagi..tadaaaaaa..dah siap..
Tinggal packing masuk bekas jek..

Time Zara dulu mmg takde sibuk2 nk beli..
Sbb bbsitter just jaga die sorang..
Takde masalah nk tolong masakkan bubur..
Mama cume sediakan bahan mentah jek..
Time kat taska plak..
Diorang yg siapkan makanan sume..

Tapiii...bbsitter Zareef yg baru ni ada jaga budak2 lain kan..
So masa terhad nk kena masakkan nasi n lauk utk budak2 yg besar..
Nak masak bubur lagi..layan Zareef yg makin aktif tu lagi..
So jalan terbaik mama bawakkanlah Zareef bekal..
Act periuk nasi mama pon ada jek function masak bubur..
Tp lecehla kongsi2 ngan nk masak nasi kan..
Tu yg terpikir nk beli slow cooker jek..
Khas buat masak bubur..

Ok ker yek slow cooker nih..
Korang biasa guna??

p/s: Next week kot start buatkan bekal bubur utk Zareef..
Buat masa ni mama cume bagi nestum n biskut baby jek kat
bbsitter..=p

4 comments:

Salina@IbuAqil said...

Kami gaji arini.. hik3 ni tgh berangan2 nak beli apa bln ni.. ;p

ibuafiqahhuzaifah said...

irni hari2 buat bubur utk Zaifah..kena korban bagun awal skit waktu pagi la..
ok gak buat bubur pakai slow cooker nie..senang..pagi dah siap..
beli jer satu lily..senang..

NzA said...

senangkan lily kalau ada periuk camni...

norly a.k.a mamaDZ said...

pernah gak ada semmangat tu, nk beli food processor tuk zharif.tp,hanya tinggal kenangan sbb zharif takmo mkn puree or bubur nasi. nasiblah try masak guna dapur biasa dulu, kalo x membazir jek :(

zharif ni pelik sbb tak suka mkn benda lembik2, kalo nasi zharif suka mkn nasi biasa yg dilecek.

tp, kalo zareef suka better lily beli.menyenangkan keje lily gak :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016