Bila 3 sahabat berjumpe..

Nak story pasal kisah dating2 mama ngan 2 orang bff mama ari ahad lepas..seronokkkkkkkkkkk sgt dapat jumpe ngan diorang..mklumlah..dh lama tak kumpul bertiga..Sorang tu aunty Nina mmg dok kat KL jek so ada gakla few times berjumpa..last berbuka posa sama2 bulan ramadhan yg lepas..lg sorang aunty Lini plak last mama jumpe masa lawat baby die kat Melaka last year..time tuh anak bujang aunty Lini baru 3 bulan..skang dh besar dah..dh umur setahun 2 bulan pon..=)

Apepon, aunty Lini ni dok pjj gak ngan en husbnd die..sorang melaka sorang kat kemaman..klu korang kagum ngan mama, sila lebih kagum ngan kawan baik mama nih sbb die leh dtg ke shah alam berdua aje naik bas ngan si bujang kecik tuh..mama pon tk pernah pegi jauh berdua ngan Zara or Zareef setakat nih tau..hehehhe..aunty Nina plak datang ngn cik abang die..mama..cam biasa ditemani Zara n Zareef jekla..papa tak balik sbb kena standby..act plan asal kitorang nk hangout start Sabtu malam tuh..mama pon dh ajak diorang tido kat umah mama..tp atas sebab2 yg tak dpt dielakkan, ari Ahad tu jekla baru dpt berjumpa..takpelah..wlupon skjap..still dpt melepaskan rindu nak berhuhahuha 3 orang..=)

Tempat dating pertama..Taman Tasik Shah Alam.smpat brunch kat Kedai Kopi tuh smbil borak2..mujur jugaklah aunty Nina bwk cik abang die..ada lah jugak oramg leh tolong layan si Zareef..takpe..tu kira praktis sebelum dpt baby sndiri kan..agagagagaga


Aunty Lini + si kecik Akmal Hasif + mama + Zara..Zara awal2 ni moody sangat2 sbb kena kejut dari tido..huhu

Aunty Nina + cik abang die + budak Zareef..mama ngelat pass satu henbeg kat diorang..=p

Dua2 ibu n anak ni sangat ceria orangnya..hehehehe

Haaa..kembali kepada tuan empunya..budak Zareef n mama Lily..=p..Zareef sibuk mamam roti masa nih..

Pas makan2..barula si Zara punye mood kembali ok..baru nk senyum2 n mintak mama amik gmbar die..=)


Akmal Hasif yang sedang rancak nk belajar berjalan..gigih ibu die support anak..hehe

Comel kan budak Hasif nih..saiz sama besar jek ngan Zareef..rase Zareef yg overweight kot..hahahaha

Sebelum beredar, amik gmbar kenangan sama2 dulu..lama dh tak melepak tepi tasik nih..=)..

Kami bertiga + 3 orang junior..hope tahun depan tmbah sorang lagi baby yek..(rujuk pada aunty Nina..cepat2 kawen n dpt baby tau!!)

Haaa..cube peratikan si Hasif n Zareef..sama saiz kan diorang..beza sorang dh nk pndai jalan sorang lagik masih berdukung..hehehehe


Pas puas melepak kat tasik tuh, teman aunty Nina carik barang kat Anggerik Mall pulak..act bff mama yg sorang ni dapat rezeki n seru awal utk menunaikan haji ke Mekah..InsyaAllah flight die 2 Okt nih..pergi sama2 ngan abang n mak die..so arituh kire die nk carik barang2 kelengkapan ke Mekah tulah..tapi isunya,Anggerik Mall tu macam tak banyak kedai pon kan so mama n aunty Lini malas nk ikut carik barang..kitorng just lepak kat tingkat bawah mall smbil melayan si kecik bertiga tuh..Biarla aunty Nina carik barang ngan cik abang die jek..hehehehe


Cantik background bunga neh..=D


Mama n anak2..

Kami lagi...mama Azliyana + kakak Azzahra + adik Ammar Zareef..=p

Akmal Hasif with ibu pulak


Selesai urusan aunty Nina kat ANggerik Mall, kitorang pon mintak diri..Aunty Lini nk balik Melaka hari tu jugak..smpatlah mama antarkan aunty Lini ke Terminal Bandar Selatan utk naik bas kol 4 pm..harap sgt lepas nih dapat jumpe diorang lagi..semoga ikatan persahabatan kami yg dibina sejak form 1 ni akan berkekalan smpai ke akhir nyawa..i LOVE my BFF!!!..=D

1 comment:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Zara bergambar dgn gaya tgn yg sama..buat peace eh..Comel..Qis blum tau lg nk buat gaya peace.. ;)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016