Bila mama sibuk nak berFAREEDA..

Skang ni tengah musim tudung Fareeda kan..satu masa dulu glemer tudung Ariani..mama jek yg tak de sibuk2 nk beli dua2 tudung tu sebelum ni..1st sebab harga agak mahal n luar bajet mama..2nd sbb mama lebih selesa bertudung bawal sebenarnya..rasenya tudung bawal jekla yg sesuai ngan muka mama..tudung awning ade gakla beli beberapa helai sebelum ni itupon sekali dua pakai trosss berkepam dalam laci..hihihi

Nway, Jumaat arituh ada groupmate mama 'memujuk rayu' mama utk teman die ke butik Fareeda kat seksyen 7 shah alam tuh..ada promo katanye..leh dapat Fareeda semurah rm60..mula2 takmau join..tp at least tercair jugak ngan ajakan die..so lunch hr tu bergegaslah ke butik Fareeda nun..serius jakun giler bile cuba2 tudung Fareeda tu lagi2 bile nk lilit2 selendang bagai..heheheh..sian kan..smpat gak jumpe ngan blogger Norly mama DZ masa kat sana..die pon 1st time berFAREEDA nih...

So, nilah hasil belian mama kat butik Fareeda.. 

Jeng2x...dalam tak reti n tak minat tu smpat gak smbar 2 helai..huhu

Selendang mawar kaler pink-coklat..yg satu lagi jenis plain (tak tau nama) kaler itam-ijau

Yg kaler pink dh selamat dilaramkan time pi beraya Sabtu lepas..

Okey ke mama pakai???huhuhu

Yg kaler itam ijau ni lom smpat melaram lagi..baru try test sndiri2..mama lagi suka yg ni sbb nmpak lagi kemas takde ropol2 tuh


Kesimpulannya..pas pakai Fareeda ni mama rasa mcm tak berapa sesuailah kan ngan mama..sebabnya muka mama jenis lebarrrrrr...and mama plak berbadan besarrrrr..so bile pakai tudung ni macam tergantung jek sbb tudung yg mama beli tu macam kecik comel jek..hehehehe..tp dh beli kan..so kenalah pakai jugak..sebab kalau kira kualiti kain sume..memang sedap dipakailah..warna2 die pon sume cantik2..suke tgk org laen pakai..tp bile sndiri pakai..hmmm..macam gmbar kat atas tulah..kurengggg sket..=p


p/s: Rasenya muka mama ni plain sangat kan..teringin sangat nk belajar mekap2 plak..mekap2 yg simple pon oklah asalkan leh naik sket seri muka nih..ada sesapa sudi nak jadik sifu???huhuhu








8 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alololo!!! Mama, pakai lipstik je pun dah naik seri dah.. ;) Mama cenyum manis apa.. ;)

Zurani said...

ala lily..kau tu da cun. pki je lipstick ngn eyeliner makin berseri2 kalah anak dara! hehe:)aku pon suka sgt tudung fareeda. eksklusif..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Cantik2 tudung Fareeda ni..
Ok lah tu lily..tgk sesuai jer lily pakai tu..Cantik.. ^_^

mama tisya said...

wah sudah berfareeda..cun2

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

chanteeekk la.. =)
tp mommie lom ada koleksi fareeda.. huhuhu

mama_umar_maryam said...

lily,calit sket lipstik kaler earth(taste zety) dan blusher rasenye dah seri muke lily nih ;)..
butik kt fareeda kt bangi zt mmg saje xnk pegi,hahaha,blh?

nieda said...

nida pun ada 2 helai..ok je nieda tgk lily pkai..tgk org lain pkai cantik je

Rizziela said...

Cantiklah mama pakai..

Mula mula memang nampak pelik..tp lama2 nanti baru rasa selesa..teruskanlah pakai..cute tau

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016