Jamuan hari raya opis..tapi takde feel hari raya pon..=p

Jumaat lepas, opis mama R&D ada buat jamuan raya kecil2an..kat tempat mama ni comp jepun..so mmg takdelah buat majlis2 sambutan hari raya mcm tpt2 korang tuh..huhu..so kalau nk buat, kenalah arrange sndiri kan..macam majlis jumaat lepas, mmg buat konsep pot lucklah..n organizer just ajak bebudak muslim jek join..yg chinese2 kitorng tak ajak pon..hehehhe..boleh gitu..

Macam2 makanan ada arituh..sangat banyakkkkkkkkk ok smpai tak habis..mama tak masak ape pon..just bagi duit jek kat puan organizer n diorang guna duit tu wat tempah laksa..mujur laksa laku..berbaloilah..hahahaha..selain laksa, makanan lain ada nasi ayam, nasi impit n lemang with rendang ayam, satay, mihun goreng, roti jala, kuih muih n macam2 lagilah..kfc pon ada haaaa..apepon, yg mama kata tak feel raya tu sebabnya..kitorang pakai UNIFORM KERJA!!! mau nk feel raya bagai kan..feel kerja jekla..=p


Kek selamat hari raya

Nasi ayam

Satay ayam + daging

Mihun goreng n pelbagai jenis agar2

Roti jala n kuih muih

Mama n kawan2 seopis

Sebelum majlis mula, bergmbar jap

Lagi gmbar budak dept


Dh start makan..

Yg diorang serbu ramai2 tu satay ok..mula2 mama kena tolong bahagi2kan satay tu sbb takut tak cukup..=p

Mari menjamu selera



Ni after dh abeh majlis..yg pompuan2 ni kena tolong jadik tukang clear..tapaukan mana2 yg patut

Hasil tapau..banyakkan yg lebih..huhuhu


See..tak feel kan wat jamuan raya tapi pakai uniform keja..hehehe..dh buat kat kawasan kilang, terpaksalah kan..nway, abaikan jekla kitorang yg pakai tudung warna warni tu yek..mcm gitulah pesen kat cni..uniform kaler biru, ikut suka kitorng lah nk pakai tudung ape..=p..n kat cni mmg ada 3 jenis uniform, depends on keja ape kite buatla..meriah ngan unifrom jekla kan..hehe

Apepon, rasanya dh habis raya dah ni kan..so semoga kite dipanjangkan umur lagi utk jumpe ramadhan n swayal tahun depan pulak k..insyaAllah..=)


5 comments:

ieda said...

wah2 memang meriah .. ada satay lagi :)

Rizziela said...

bestnya kalau kat office ramai melayu..saya kat sini ramai chinse..x ada sambutan hari raya

Salina@IbuAqil said...

apapun semangat nak makan tu mst ada mama.. hik3!!!!!

littlehumblelynn said...

Kilang ni wat menda lily?
Mesti best tgk ramai melayu tuh ;-)

anisalya said...

makanan. sedapnya. nak sikit!!!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016