Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Contest Seiras Wajah Musim Kedua

Ok..ini adalah betul2 last mini punye entry..tarikh tutup ialah 30 April. harap2 masih diterimalah penyertaan mama nih..act kesibukan yg melampau membuatkan mama tak berkesempatan nk masuk contest ni awal2. malahan hampir2 terlupe hari ini dh tarikh tutup. pejam celik pejam celik dh smpai 30 hb kan..so mintak maap byk2 pada puan penganjur iaitu UmmiAbbiQis yek..

Apepon, gmbar yg dipertaruhkan utk contest kali ini sudah tntu gmbar Zara dengan papanya.


Nama anak: Nur Riza Azzahra
Panggilan: Zara
Tarikh lahir: 11 April 2008

Nama papa: Riza Shahril
Panggilan: Papa Zara..=p
.
.
Sedari kecik mmg SEMUA org pon kata muka Zara sgt iras ngan papanye..yg paling ketara ialah tang hidung tuh...sama2 kembang..hehehehe..disebabkan idung tulah smpai skang pegi mana2 pon Zara digelar as 'anak papa'..huhuhu




Sekian saje entry contest utk kali ini..=D



p/s: papa Zara tak balik minggu nih..huhhhh..kebosananlah mama nmpaknye...

Kita tak pernah puas!

Situasi 3 org sahabat:

Wanita A- Berkelulusan dr sebuah universiti hingga ke peringkat Master. Bekerja sbg engineer di sebuah syarikat swasta dgn gaji yg agak sederhana..sudah 3 tahun bekerja tapi masih tiada kenaikan pangkat n gaji yg swajarnya. Namun, die punya keluarga yg sempurna. Berkahwin pada usia 25 tahun, dikurniakan anak prempuan yg comel pada usia 26 tahun. Walaupon tidak tinggal sebumbung dgn suami tercinta atas desakan kerjaya, namun tetap bahagia.

Wanita B- Sama kelulusan dr universiti yg sama dgn Wanita A. namun nasib lebih menyebelahinya kerana memperoleh kerjaya yg stabil di sebuah syarikat yg agak gah di Malaysia. Baru 2++ yr bekerja, sudah dinaikkan pangkat Senior Eksekutif dgn gaji yg agak lumayan. Wanita B juga sudah berkahwin, pada usianya 26tahun. Pada usia 27 tahun, die juga dikurniakan anak perempuan yg comel, tetapi takdir Allah, anak perempuan itu meninggal dunia setelah 5 jam dilahirkan.

Wanita C- Ketika degree, die sekelas malah serumah dgn kedua2 Wanita A dan B. Namun, menyambung Master di sebuah univerisiti di utara tanah air. Kemudian bekerja sebagai seorang lecturer di Kuala Lumpur. Wanita C masih bujang dan masih mencari2 teman yg sejiwa dengannya. Bukan tk pernah bercinta, hanye mungkin jodohnye masih belum smpai, kesemua kisah cintanye seakan2 tak menjadi. Baru2 ini, wanita C mendapat peluang utk menyambung PHD di sebuah universiti di Australia.


Bila ketiga2 sahabat ini berjumpa, masing2 meluahkan perasaan iri yg terbuku di hati..ohh..bukanlah perasaan hasad dengki. Luahan dilakukan secara bersahaja dan gelak tawa. Spt sedia maklum, manusia mmg tk pernah puas. Wanita A dan B berkata seronoknye menjadi wanita C kerana dpt peluang menjejakkan kaki ke luar negara. Wanita C pula berkata, tiada ape nak dibanggakan kerana wlupon berkelulusan tinggi, die masih single n mencari2. sedangkan wanita A dan B sudah punye keluarga yg lengkap..Then Wanita A berkata lagi, keluarga dh lengkap, tp duit masih tak mencukupi..tak seperti Wanita B dan C yg bergaji lumayan..See..masing2 merasakan diri masih belum sempurna sedangkan pada hakikatnya, Allah lebih mengetahui rezeki yg diberikan pada setiap orang yg tertentu itu..


Oklaa..dh habis mengarut ngan bahasa skema..layan jekla pic2 kat bawah ni..pastu korang tekalah sndiri yg mana Wanita A, B dan C. rase yg paling senang nak teka mestilah Wanita A tu kan..ekekekke









p/s1: Pesanan pada kawan2 n diri sendiri- sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada..wlupon kite rase ape yg ade tk mencukupi, sntiasa ingat bahawa mungkin ada orang lain yang lebih kurang bernasib baik dari kite (ayat penyedap hati..huhu)

p/s2: Utk sesape yg berminat nak tau, gmbar2 di atas ni ialah sesi dating mama ngan kawan2 mama malam tadi smpena salah sorang kwn mama nak fly ke Australia 10 May ini..last dating before die terbang..huhu..sedey, kurang sorang kwn. but honestly, i'm happy for her..

Aksi terlampau dalam kereta??

Haha..konon2 bagi tajuk kasik suspenlah..=p

Act arini nak cerita pasal anak dara mama ni jek.sejak 2 menjak ni, mama suka sgt amik gmbar Zara dlm keta masa amik die balik dari nuseri..kalau dh parking kat luar umah tu tak sahlah kalau tk kuarkan kamera dulu before bwk die keluar kereta..sebabnya?? time balik dari nuseri nilah mood Zara sgt tip top..senang sgt nak suruh die senyum or posing2 sket. mklumlah, klu ikutkan Zara ni kurang 'mesra kamera' mcm papa die..so time2 mood die baik ni syokla mama amik gmbar..kekekkee..

Ni antara gmbar2 yg mama smpat carik balik dr dlm kamera..tk dan nak carik sume sbb curik update pas solat subuh ni.jap lagi nak siap gi kerja plak..=p

Ok..gmbar bwh ni sbrnya nak amik gmbar Zara tgh menikmati eskrem. tetibe bile die nmpak mama punye tin biskut baru beli, trosss nak makan biskut dan2 tu jugak. itulah kegemaran die skang..nak makan biskut jek kejanya..heheh






Yang ni plak Zara posing ngan belon biru die. Kebetulan belon tu ada dlm keta so sibuklah die mintak nk main..layan kan jekla..=D






Haa..ni gmbar kelmarin..mama sibuk amik gmbar Zara mamam cupcakes. act saje beli cupcakes tu utk bagi pengasuh2 Zara kat nuseri..pastu ngan selambenya mama 'cilok' sebijik utk anak dara mama nih..hehehe.tetibe tgk cake tu cantik tu yg rase nk satu jugak. kire kongsi ngan Zara jekla..=p





And last but not least, gmbar2 terbaru Zara dlm kereta..gmbar semalam ni..baru pas balik dr McD drive thru belikan die kentang goreng n big mac utk mama..huhu..nilah die mslh bila umah dekat ngan mcD..asyik nak berulang jek ke sana jek kejanya..cmner mama nak kurus...haihhhh






Klaa..mama stop dulu..nak gi siap2 gi kerja..act saje jek letak gmbar Zara utk korang cuci mata..lately kebizian melanda so asyik tk smpat nak upload citer yg pjg2..


p/s: Zara mmg skang taknak langsung pakai baby seat dlm keta..nasib baik nuseri sekangkang kera dr umah..n thats why kalau keluar berdua ngan Zara pon mama tk berani bwk die jauh2. kalau kuar ngan papa, mmg mama riba jek die..tk mau duduk seat sndiri..huhu

Sukenyerrr Zara dpt main ngan Abbit!!



Lokasi: Taman Arnab, Giant Sek 13
Tarikh: Sabtu, 24 April 2010

Hehe..singgah ke Rabbit Farm ni secara tak sengaja sebenarnya..dok parking kat Giant tetibe nmpak lak ade Rabbit Farm tu..so pas makan, trosslah singgah. n as expected, my Zara was sooooo excited dpt jumpe rabbit..and suprisingly, die mmg tak takut langsung. siap nak pegang, peluk n tak lepaskan peluang bagi makan kat arnab tu sume..honestly, am so proud of you sayang..=)

Layan jekla gmbar2 Zara dgn rabbit2 yg comel ni yek (Zara pnggil rabbit as Abbit..=p )

Sgt happy dpt jumpe abbit lagi..last tgk abbit kat zoo aritu tapi mase tu tk dpt pegang


Mama!!Abbiitttt!!


Siap nak sayang2 abbit tuh..=D


Sgt cumel abbit ni minum air..suke tgk..=p


Feeding session. Papa try ajar Zara bagi makan abbit


Sekejap jek dh pandai!!


Nampak tak senyuman happy Zara tuh..=)


Nmpak lagi sekor..sibuk nak bagi makan jugak..=p


Pandainya anak mama suap abbit makan..


Tak cukup..die mintak lagi supply dari papa


Budak yg gumbira dpt feeding abbit die


Abbit ketiga yg dapat hasil suapan tangan Zara..=D


Abbit, abbit n abbit lagi..








Kalau ikut ati, rase nk smbar jek satu bela kat umah..hihi


Zara yg hampir2 taknak balik..kena pujuk tgk horse dulu baru nak balik (mane ade horse, umpan jek tuh..haha)



Nak tau ape Zara cakap each time tgk gmbar2 die ngan Abbit tuh??

Abbittt!!! Yaya tak takkut abbit nihhh!!

(tak pasti samada maksudnye Zara mmg tak takut rabbit, or rabbit tuh yang tak takutkan Zara..ekekeke)


p/s: Ade video Zara tgh pegang2 rabbit, n satu lagi tgh bagi makan rabbit. tp file besar susah nak upload kat opis..try upload kat umah nantilah..=D

Model baju kelawar..=p

Sebenarnya ni gmbar dh lame..last week kot tk silap..dh letak sekeping dlm fb tapi kat blog tk smpat2 nak update..so layan jekla pic si Zara, model baju kelawar ni yek..kekekke. act minah ni tgh eksited dpt pakai baju kelawar pertama die. Bulan lepas papa ade out station kt Gong Kedak..balik tu die singgah Tganu so dptlah mama n Zara baju kelawar kaler purple sorang spasang..mula2 nmpak baju Zara mcm besar..rupenye muat2 pakai jek..anak dara ni kan tinggi mcm mama die..=p (amik yg tinggi jek ye Zara, part BESAR jgn ikut mama plak..)

Inilah die model cilik berbaju kelawar tuh..


Mood tgh baik so macam2 pose die buat..heheh


Rmbut serabai baru pas mandi..=p

Sape nama YAYA angkat tangan!!! (ye..Zara masih membahasakan die as Yaya..pelatlah katekan)

Cantik kan baju kelawar saya..ngeeeee..=D

Penat posing, main golek2 atas katil plak

Last but not least..

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

Pose Zara ngan peace 3 jari..hahaha..over lah anak mama nih..org buat peace 2 jari jek..=p

Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin