Nuffnang jua akhirnya..

Hee..akhirnye mama tlh mendaftarkan diri jua dgn nuffnang nih. sblum ni tak prnah terpikir pon nak letak ads nuffnang dlm blog. disebabkan 1st intention buat blog ialah utk catatan aktiviti kami sekeluarga semata2. tp bile dh lame berblogging, terpengaruh juga dgn blog rakan2 yg lain yg rata2 letak ads nuffnang. sambil berblog catatan harian, mane tau ade rezki sampingan..=)

Nway, mama mmg tersangatla lembab bab2 main code HTML ni. so kalau nak tau, hmpir 3 jam jugak mama menghadap pc sebelum berjaya meletakkan nuffnang nih.klu ade yg tak kena, silala inform mama yerk. sbb mama main taram jek nih. then pelik gak tgk poll kat sidebar tuh. kenapa die letak 100% babe yek. fening2..tak tau nak edit tang mane lagi..=p

Lastly, ade jugak mama tgk kat blog2 yg lain membuat kempen 'mari mengklik nuffnang'. tak sure akt mcm tu dibolehkan ataupon tidak. tp klu rakan2 blogger nk tlg klik iklan nuffnang mama, mama alu2 kan jek..mama pon nak jalankan akt tolong klik iklan kawan2 la..hihi..pengaruh rakan sebaya la nih..


p/s: sepanjang mama menghabiskan masa dpn pc menggodek kod HTML, Zara dgn sportingnye main sorang2 dlm bilik. tkde sekalipon ajak mama turun bawah mcm selalu. cayang anak mama!

11 comments:

nza said...

tulh psl.. kak nza pn xtau crite pasal nuffnang ttp hr 2 adik ada ckp suruh msukkn....camne nk masukkn ye. tringin gak tu...

.:: Suhaidah Tan ::. said...

salam kak..
saya pun dh sign up nuffang ni..
tapi tak tau lah mcm mne..
pning saya tinggalkan jew..
susah btul..
mlas dah nak mngahdap
hehehe

kakyong said...

kakyong yg dah lama masukkan nuffnang ni pun baru dpt kumpul $$$ halfway.. tak tahu lah bila bleh dicashkan..

btw, ade gak pekdahnya kan.. drp xde langsung..

lily azliyana @ mama zara said...

kak nza- hee..kak nza berminat nak belajar ker. klik jek kat nuffnag punye ikon tu. nnti kuar die punye website utk registration. then utk masukkan kod HTML tu pon die ada bagi tutorial. tp tutorial tu sesuai utk std blogger layout jek. mcm sy yg dah adjust2 layout jd 3 column sume jadila leceh sket..=p

suhaidah- hehe..akak pon mlm tadi tetibe dpt seru merajinkan diri nak add nuffnang nih. mmg pening pon. nasib baik tak hancuss template akak..

kakyong- kak yong yg ramai pengunjung pon br dpt halfway yek. blog sy yg tak seberapa ni mau2 setahun pon tk dpt nk kumpul rm50..hahaha..

Anonymous said...

aku pasang nuffnang pun saje2 mula-mula. Kalau nak buat duit memang lama la baru membuahkan hasil.

Satu benda best pasal nuffnang ni pada aku ialah boleh tengok jenis-jenis visitor yang datang ke blog kite.

mizzy Nadh

:iBuAfiQah: said...

irnie pun buat sesuka jer nuffnang tuh..
blog xglamer...
baru skit jer kumpul duit dalam tu
yang glamer tu ribu2 dapat..
bleh gak buat jom klik2 nuffnang kawan2 kan...
bila nak start tuh?hehehe

adda said...

yeay.. lets klik nuffnang together2.. tgh semangat nih hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

mizzyN- weh..blog ko ade nuffnang ke. apsal aku tak perasan. lps ni lehla kite saling klik mengklik..hahahah..

ibuAfiqah- hee..tulaa psl. klu nak buat duit mmg takdenye la kan. tu dulu mmg mls nak letak. tp lama2 ni terpengaruh jugak ngan blog org lain..=p

jom kite mula mengklik nuffnang kwn2 skang jugak..haha

adda- yey! jom saling mengklik k..=p

~mamazahra~ said...

klik, jgn x klik!
meh pakat reramai klik belog memaseng.heee :D

izan ishak said...

yelah lily...izan pun xreti la sgt bab2 kod html ni..aduuuhhh...

tp ingat nak try jugak...ntah bape jam siap agaknya.

mizzyN said...

masa aku tukar layout sekarang lupe nak tampal balik. tapi ada dah nie. belah kanan tangan ko bawah sekali rasanya.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016