Jangan tiru aksi ini!!

Kawan2..jangan tiru aksi ni di rumah yek. lebih2 lagi tanpa pengawasan ibu bapa dan org dewasa.. =p
*
*
*
*
*






Huhu..Zara dh mula memanjat kerusi meja makan plak. tinggi jugak kerusi tu. aritu depan mata mama die pi tarik kerusi tu keluar n then mula memanjat. sbnrnya mama snap gmbar ni ngan hati berdebar2 gak. kaki tu siap menahan kaki kerusi takut2 Zara tergelincir ke, kerusi terbalik ke ape kan..aritu mase mama larang, die menangis nak jugak panjat. alhamdulillah lps2 tuh bile mama sergah die dh takut nak tarik kerusi tu lagi. kenala jadi garang sket, lagi2 utk keselamatan anak kan..hopefully lps ni takdela lagi adegan pnjat memanjat nih..tgu Zara dh besar sket baru Zara duduk kat kerusi makan ni ye sayang..=)

21 comments:

Zetty84 said...

erm...zara ni aksi sejibik cam si syaza tuh...adoi laa...tersgt la naughty...dah la ank kita nih gegirl...hikhik...zati suka picas dia dok sengih kat blakang krusi tuh...ekeke... ;p

adda said...

wow sgt ganas okeh

mummy qistina said...

WAH..BRANI NYER ZARA NIE...

:iBuAfiQah: said...

sungguh berani aksi zara niey..
seram jer tengok..
lily kena selalu tgk zara niey...
isk2 budak2 sekarang mmg suka mencuba benda baru kan..

Qistina's Mama n Abah said...

wawawa...aksi ni sebijik macam yang tina wat la mama zara..tapi tina dah naik atas meja makan n tv cabinet!!

takut anak jatuh punya pasal sampai lupa nak snap gambo aksi dia..

so better be careful lepas ni..sure dia manjat meja mkan lak kang..

ninieZUERYANNIE said...

adohai lily.. comelnyer anak ko.. paling suke gambar die penyekkan muka kat kusi tuh

.:: Suhaidah Tan ::. said...

suka saya tgk kak..aksi2 zara ni..
msti best kan ada anak sendiri..chumel jew

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- waahh..syaza pon dh pndai pnjat kerusi tinggi ek. Zara br 1st time nilaa die berani pnjat. mmg ngeri gak tgk budak2 ni kan. klu anak lelaki, ntah lasak mcm mane la agaknye..=p

adda- yee..tak padan ngan gegirl..huu..

mummyQistina- die berani, mama die yg tgk ni naik kecut perut..=p

ibuAfiqah- tulaa..sejak 2 menjak ni mmg kena bg perhatian lebih sket. kdg2 nak tinggal basuh pinggan kat dapur pon tkt. dhla duduk berdua ngan die jek kat rumah kan..huhu

lily azliyana @ mama zara said...

mamaQistina- adei..panjat meja makan dh ke si Tina tuh..nnti mau si Zara pon ikut jejak langkah yg sama. kena bg extra perhatian nih..

ninie-hahaha..kelakar kan. hidung dhla mmg kembang. lagi mau bg penyek kat kerusi tuh..=p

uhaidah-hee..mmgla seronok. jadi peneman mama die kat rumah. tp klu sesekali buat perangai naik darah jugakla akak dibuatnye..=D

Diamilikku said...

hahahahaha..alesha pun sama jugak..bukan setakat manjat kerusi..siap nak naik duk atas meja makan lagi tuh...bayangkan????

risau seriau semua ada..tapi nak buat camner dah dia suka lagu tu..kalau marah siap ahh memberontak semua cukup..lagi ganasssss

mama_alifsarah said...

Salam Lily,
anak2 umur cenggini memang suka panjat2.. mama la yang kena waspada..tapi cute je kan :)

.:: Suhaidah Tan ::. said...
This comment has been removed by the author.
.:: Suhaidah Tan ::. said...

muheheh betul2...
saya suka bdak2 umur2 cam Zara ni klu tak pun yg baby2 saya suka sngat..Sebab tu masa kat sandakan dulu kitaorang selalu 'culik'syuhada kejap bawak balik rumah hehe

Mrs. Adz said...

eii menakutkan la aksi ni..bahyakan takut terjatuh ke kena lak kusi terbalik kat dia lagi..

zieha said...

uihhh..ganaz gak zara nie..kalau ada firas leh gang nie..
hati2 kang terbenjol plak zara..

nza said...

wah...advencure sungguh zara ye...dh pndai panjat2 skrg. Mmg bebudk besar zara minat aktiviti nihh...but becareful ye ....

mummyseri said...

lily..anak kite pon suke panjat ler..
tp dulula mase dia kecik penah jatoh nasib x ape2 tp bdak jnis yg x serik la..skrg da beso ckit da pndai le duduk betol2 kat kerosi mkn tu..:)
lama2 nnt zara pon ok tu..

mizzyN said...

anak ko dah pandai panjat. ajak la dia keluar jalan-jalan panjat2 kat taman permainan ke mane ke. gi nature walk ke.

lagipun ni mesti tgh zaman nak meneroka benda-benda sekeliling.

E.L.I.Z.A said...

hehehe..tu belum bby boy lg tu..lg la dasat kekekek

Putra Mama said...

lps ni panjat pokok lak.. time umo camni kalo x jth, x sah.. die tgh nak explore sumer bender..

YatieJay said...

Lily...dia nak berlatih masuk PLKN tu...kalau start dari sekarang lagi 18 tahun dah takde masalah..

Practice makes perfect la katakan!

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016