Finally, real TUTU for ZARA!!

Hee..ingat lagi tak mama pernah bgtau yg Zara ade menang consolation prize utk picture contest anjuran Mommy Lyna n Tutu Workshop. Untuk saguhati tu, mama dapat 15% vaucher for tutu purchase. disebabkan mama mmg tak prnah kenal n tak pernah beli pon tutu ni, so nakla jugak belikan satu untuk Zara kan. Lagipon teruja tgk tutu yang comel2 kat tutu workshop tuh. Owner die, Joanne Lee pon dh dikenali sbb tutu workshop dh few times masuk paper..=)

So, stlh few times beremel2 ngan Joanne, akhirnya smpai jugakla tutu tu ke tangan mama minggu lepas. mama bukan setakat dapat 15% vaucher, tp up to 25% sbb kbetulan tempah wktu promo bulan July. berbaloi la utk 1st time purchase kan. balik2 kerja hari jumaat lepas tgk parcel dh ade kat rumah (papa tolong amik kat post opis sbb parcel stuck kat sane). terus bukak n jeng..jeng..jeng..tros try pakaikan zara ngan tutu tu. sooooo cutela tutu tu. comei sgt wlupon anak dara mama tk ckp girlish nak pakai kan..hehehhee..

Meh tgk rupe anak dara ni pakai tutu
.
Love this pix the most!! (haha..sbnrnya nilaa satu2 gmbar yg Zara btol2 posing ngan tutu tu..=p )



Aksi2 lain Zara ngan tutu baru..

Hee..comei ker. tutu tu mmg comei kan tp tak taula sesuai tak zara pakai sbnrnya. pade mama sesuai jekla. hehe..Act, Joanne ade bagi sepasang ribbon hairclip jugak utk zara tp mama terlupe nak snap pic. sbbnye time nk simpan tutu baru perasan ade hairclip 2 pcs ter'sangkut' kat situ..=p..thanx joanne. free gift ke tu..hee..

So..sesape yg rase2 berkenan nak beli satu tutu utk anak dara masing2 ker, anak sedara ker, anak sepupu ker, sila2la berkunjung ke Tutu Workshop k..=D

.

p/s: masih berpikir2 bile mase yg sesuai mama nak pakaikan tutu ni kat zara @ real occasion. nk tgu bday, mcm lambat sgt. soo..tgh mempertimbangkan utk buat outdoor fotoshoot utk zara dgn tutu ni..tgkla, klu ade rezki lebih pas raya nanti ke..=p

17 comments:

.:: Suhaidah Tan ::. said...

comel lah kak...
klu pkai ribbon lgi cumel...
dgn sock yg cute2 msti zara look so cumel :D

mummyseri said...

lily..aah comel la tutu ni..mmg zara pndai bergaya ..zahra kt cini x bleh pakai camtu ..huhuhu mau berterbangan ler tutu tu nnt..tgnnye ada gratel ckit.. :)
nnt kalo da amek gambo jgn lupe post tau..

raye balik joho tak?dr bile smpai bile?

mama idzareef said...

comelnyaaa zara... dh big girl la dia lily...cutenya dia pakai tutu ni..ha'ah kalo pakia ribbon lagiiii cute...ishh ngidam pulak nk bb girl..huhu..

The Queen Of My Heart said...

chumellnyer zara pakai tutu tue.. so sweett...

nza said...

cntik nya tutu tuh...hai, kalu kak nza ada ank pompuan sebesar zara nk gak beli 1. n tahniah to zara menang hadiah...

mama auni firdina said...

;)zara da dpt tutu ekk..so cute!elok plak zara nk pki tutu yer..cube la auni cm zara,leh pki pe je..

anyway,cute sgt tutu ngn zara..sesuaissss..=p

DYLA said...

btul. comey gmbr zara ngan tutu yg 1st tu.

lawa la rambut zara. dah panjang

lily azliyana @ mama zara said...

suhaidah- hehe..ni baru nak cube2 jek. nntila klu btol2 nk wat fotoshoot akak makeup2 lagi bg cumei. tp zara ni kkdg tak suka sgt pakai2 benda girlish nih..tgkla mcm mane nnti..=p

mummyseri- hehe..zara pon ikut mood jugak. aritu die jakun kot tgk tutu tu sbb tu muka sengih memanjang ms gmbar 1st. lps ni klu nk pakai kena pakai ngan legging or tight bg selesa sket..

raya of course balik johor mummy seri. cuti seminggu raya tu so gilir2 selang satu malam pt raja-rengit..=)

mamaIdzareef- eve pon dh big boy pe. dh boleh sgt nk proses adik ppuan utk die..hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

the queen of my heart- hehe..sesuai ker. muka boyish pakai tutu..=p

kak nza- iyela.utk budak2 kecik nmpak comei jek tutu nih. rezki zara dpt vaucher aritu. klu tak mmg tak merasa la nak beli ni..hihi

mamaAuni-haha..zara pon ikut mood jugak. nasib baik die nak pakai tutu ni. kalau tak terkilanla mama die susah payah tempahkan..=)

dyla- panjang tp masih nipis..hehehe..

mama_umar said...

ala2 ballet dancer la zara..nnt amik photoshoot k dgn tutu nih (baru tau name bende ni tutu,heheh)

lily azliyana @ mama zara said...

mamaUmar- mama si Zara mmg tgh berangan giler nk wat photoshoot zara neh. tp kena tgu green light dr en puree dl. hopefuly die kate OK..huu..

:iBuAfiQah: said...

cantik zara dgn tutunya..
so cute...mmg dia pandai bergaya la lily..
nampak dah besar panjang anak dara lily niey...

Fara_Adura said...

Salam lily.. mak aii.. cumilnye zara ngan tutunye.. i laikk..

Mahai dak lily regenye? Hehehe

Wahh.. wat ps neh sangat cantek hasilnye.. sure.. pakaian sangat membantu..:)

Geram nengok die duduk bulat je ngan tutunye.. hehe

kakyong said...

memang comel.. 1st foto tu nampak zara very2 sweet... kalo pakai dgn legging yg sesuai, tentu zara nampak lagi vogue..

cuba bagi rambut zara pjg.. & ikat tocang 2.. mesti nampak girly.. xper.. zara ade keunikan senyum tersendiri... kecik2 jer nampak boyish.. tp anak dara tetap anak dara... ;)

Zetty84 said...

yuhuu...wah...sgt comel zara dengan tutu erk cayunk...? hihi..tgk dia happy jerk...best...!!! ;p pandai zara posing ye...

zati rasa wat photoshoot pun sesuai gaks...zati pun suka dgn 1st photo tuh...COMEL...!!!! ;p

nadnye said...

comel la Zara pakai tutu .. ada tutu.. sebenarnya tak berapa kenal tutu .. lepas tengok contest tu baru kenal...

kalau buat outdoor photoshoot mesti best.. nanti upload gambo yea..

mizzyN said...

menurut cik nana@petai,

mozac 95-99
akan berbuka di The Curve
11 September 09
buffet rm45++

so, sile confirmkan sama nana@petai secepat mungkin untuk urusan membook di facebook.

sekian kawan2.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016