Hujung minggu yang tak pasti..

Huu..dlm kepala otak mama ni macam2 tgh pikir. ada few uncertainities yg tgh berlegar2 di kepala. 1st of all, papa tk balik minggu ni. sibuk ngan kerja die sbb dh dekat2 raya kan. kena setelkan sume b4 raya. then tk tau samada mama n zara nak duduk membosankan diri kat shah alam ni je..or nk gi kuantan duduk ngan papa. td papa msg die kate leh jerk die dtg amik mama n zara ke kuantan (nk drive jejauh berdua mmg TIDAK sama sekali la ye). tp..kesian plak kat papa nnti die penat. yekla, klu harini dtg amik, ahad dh kena antar balik plak..soo..itu satu yg mama tak pasti apa keputusannya..

Secondly, ptg ni ex-skoolmates mama ade buat small gathering kat the curve. dlm 30 org jugakla dtg. sume yg kerja area klang valleyla. mama mmg nak sgt join. tp bile papa takde nih, mcm leceh nak layan zara sensorang. ade sorang kawan mama tu sanggup nak dtg amik mama..tp isunye, ada tk yg sanggup nk bbysit zara..hehe. almaklumla, anak dara tu kan aktif terlebih. krang die lari2 wktu mama nak makan, nak smbahyang, sapela yg sanggup jaga kan. Papa plak yakinkan yg mama leh handle..mama jek yg tak yakin ngan diri sndiri..kesimpulannye, rase nak pergi tp tak pasti mcm mane condition kat sane nanti..

Haih..mcm mane yerk..nk gi gathering ke tak..and nak gi kuantan ke tak..(susah2 duduk umah jaga Zara jekla mama oiiii..)..=p

7 comments:

nza said...

kesian mama-zara..ni mesti dh rindu papa..nk wat camnekn dh keje..byklh brsabar...
Rasanya bolh le join gather tu cz mesti rmai yg rajin lyan zara tukn...

.:: Suhaidah Tan ::. said...

takpe akak tak try dulu mna tau..btul ckp hubby akak,akak mesti blh nye...Chaiyok2!!
:)

Dilla Zaidi said...

hmm..susah gak ek ni lily,

kalu dilla, anta zara gi bbysit le..sbb susah sbnrnye nk handle baby sesorang..kalu berdua,ade yg tolong tgk2kan..

kalu takde yg tak bbysit zara, baik tak yah gi..

pasal gi kuantan tu lak, rasanye takpe kot kalu suh papa zara amik..mmg la sian die penat, tp sekali sekala kan..

lagipun papa zara pun ckp tak kisah..kalu lily tak gi, nnti isnin mesti kuar entri pasal boring weekend n merajuk lagi ngan papa zara kan..kan..kan..

kitorang kwn2 bloggers gak yang nk kena pujuk nnti...hikhikhik..

gurau jek ek lily..senyum jgn tak senyum..

lily azliyana @ mama zara said...

kak nza- akhirnya amik keptusan gi gathering tu. harapnye btolla ckp kak nza..ramai yg leh tgk2 kan zara..=p

suhaidah- insyaAllah..harap2 zara tak meragam nnti..=)

dilla- haha..bukan setakat senyum. dh gelak besar dah ni. dilla br kenal kite dlm blog ni pon dh tau perangai kite mcm maner kan. tk nak susahkan org, tp bile org tu tak balik sibuk nak merajuk bagai. ape punye bini daa..=p

YatieJay said...

Kalau dah ada anak kecik....diaoranglah yg kita fikirkan dulu kan?

Akak ni dah dekat 2 tahun tak keluar bersosial sangat (sosial?!!?!)...yg paling rindu nak buat adalah tengok wayang. Tapi siapa nak jaga naufal?

Sudahnya beli DVD kat pasar malam dan tengok masa naufal dah tido...heheheee...

kakyong said...

so camner.. ok ker gathering nyer...

ishh, takkan le zara aktif sgt sampai tak leh handle...

zieha said...

hehehe..pilih mana tewwww??
kuantan or gathering?
dua2 pun ok..ikut kata hati yek
selamat berhujung minggu:)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016