Nk update, tp gambar tak cukup- layan jerk citer raya ke-3

*apa punya panjang tajuk tu kan..=p*
.
.
Huu..sbnrnya arini berhasrat nk update citer raya lagi. ingat nk compilekan sume citer sambungan utk raya ke-3 smpaila abeh cuti seminggu aritu.yekla, nk buat entry satu2 nnti org muntah darah nk bace plak kan.. tp apelah malang nasib sbb tgh edit2 gmbar tetibe bateri kamera kong plak..tp tangan mama ni dh menggeletar nk update blog (tk sedar diri esok ade presentation kena buat, bukan nk get ready ke ape kan..hehe)..so mama update jugakla sikit gmbar yg smpat mama transfer tadi k..=p

So, gmbar2 kat bawah ni adelah gmbar utk raya ke-3 punye akt. tk byk benda pon buat. raya ketiga kat umah mentua. siang tu ade baraan org ppuan. so mama spt biasela tugas siap2kan gelas, kuih2, kemas meja, buat air sume. masak2 mama tk involve sbb mmg kurang skill kan..hehe..zara sgt behave aritu siap leh smbut org2 baraan dtg. then siap main2 lagi ngan bebudak yg ade ikut baraan tu. tp mama tk snap gmbar sbb mama mmg malu2 kucing sket part nk amik2 gmbar dpn org tk kenal ni..hihi..

Ptg tu plak, gi rumah terbuka tok sedara Zara merangkap pak long hubby. Zara pakai bj kurung hijau hasil jahitan mak mentua. menu haritu ade set beriani n set nasi putih jugak. ade lauk sup kambing (mama tk makan), ikan keli masak lemak pecal (yg ni sukeeeee sgt), pajeri nenas, ayam goreng dll..mula2 suap zara ngan sup, tp bile tau tu sup kambing, tros tak jadi suap. mama yg tak suka kambing, so anak pon malas nak ajar makan..haha..boleh gitu..

Ni jerkla gmbar yg ade yek..
.
Ni waktu pagi. Zara tgh mood baik tgu org baraan dtg..=)

Zara n mama kat open house tok long


Zara + mama + nenek pa

Papa makan sup kambing smpai berpeluh2 muka.Zara plak dok mengunyah kuih raya..=p

Laling Zara berbaju kurung hijau..


Sian..makan kerepek jerk Zara..balik rumah tu baru suap nasi lain..=p

Huu..update ni buat lepas gian jerk. mcm tak cukup cerita kan..tkpe2..esok mama smbung update lagi (haha..mcmla ramai org nak baca kan)..lps ni nk kena smbung revison n study utk presentation esok..chaiyok2 mama Zara..=D

9 comments:

Qistina's Mama n Abah said...

alamak...memang gambo tak cukup la..seronok tengok aksi Zara..memang lily ni ternyata suka giler amik gambo..

lily azliyana @ mama zara said...

mama qistina- hehe..tula psl. nasib baik zmn skang sume pakai digi cam kan..so leh amik byk2 gmbar sesuka ati..=p

The Queen Of My Heart said...

chumel nyer zara yg 1st pic tue...ada gak pic dia senyum...

p/s :mama zara klu nk wat ♥ ni just press Alt+3... :)

watie said...

selamat hari raya maaf zahir & batin.. cepat2 update hihihi

lily azliyana @ mama zara said...

mummyQis- Zara ikut mood baru nak senyum..hehe..

mummy qis, awat tak jadik pon kite buat bentuk love tuh..huhu..tekan ALT sekali ngan no 3 kan..

watie- selamat ari raya jugak..hehe..ni tgh musim rajin update blog nih..=p

The Queen Of My Heart said...

Napa x jadik erk...yer tekan serentak Alt 3 tue..
Cuba lg...mesti jadik tue... :)

adda said...

byk amik gambr ye masa raye2 ni.. best tgk

mama_umar said...

rajin btol mama zara ni amik gamba,kite dah xterkejar dgn kameranye tah mane,hehehe, sweet zara pki bj kurung ijau :)

*Zetty* said...

Of course la mama zara rajin bergmbar...kan mama zara baru jerk dapat camera baru....hikss...cantik la akak baju kurung zara...sgt byk gitu...hihi zara pun pandai posing... ;p

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016