3 + 1 = 4 anak dara..=D

Hee..satu lagi citer basi utk dipaparkan. Dh lame niat nak publish citer ni tp asyik terpublish citer lain jek..(logic ke alasan neh..haha)..

Hmm..tgh nak ingat balik tarikh stori ni. Tak silap dua minggu lepas, hari rabu 26 August kot. Mmg dah lame kan. stori pasal kakak mama n family yg balik ke semanjung n tidur umah mama satu malam. Mmg seronok sgt bile jumpe diorng nih sbbnye diorng duduk kat sandakan, sabah. Wlupon baru lps jumpe kat sandakan bulan july lepas, tp setiap hari still jugak rindu kat anak2 dara kakak mama tu.. Dr kecik mmg dah rapat ngan mama esp anak 1st n 2nd , sofiyah n zafirah. Sblum kahwin lagi, papa n mama mmg rajin bwk budak berdua ni jalan2..=D

So, bulan 8 aritu act kakak mama n family balik emergency sbb nak melawat mak mentuanye yg baru lps operation. Act die kat semananjung ni 4 malam. Tp smpat satu malam jek tidur kat shah alam. Hari lain2 tu diorng stay kat puncak alam, rumah abg ipar kakak mama. Sbb kitorng br jumpe bulan 7 aritu, kire mengalahla biar diorng duduk sana lame sket. Lps ni, bulan 11 nanti baru kakak mama balik semenanjung lagi. Wktu tu cuti sekolah kan, so lehla balik lama sket. N tahun ni kirenye 1st time la diorng sume beraya kat sabah..=)

Hee..layan gmbar2 anak dara ni bile sesekali berjumpe..sonot diorng mengumbah segala mainan Zara keluar. Ade tu yg Zara tk pernah main pon. Tp bile tgk kakak2 sepupu die main, die pon sibuk nk join sama..=p


Ni si kakak + adik no 2..Anis sofiyah + anis Zafirah..
Photobucket

Yg ni si adik bungsu Anis syuhadah..die kurang mesra kamera sket..hihi..mlm tu pon mood tak brape baik so susah nk amik gmbar die..
Photobucket


Bilik mama yg dh jadi medan permainan..habis sume mainan diangkut naik atas dlm bilik..hehe
Photobucket

Photobucket

Playgym ni selama ni Zara tk mau masuk. Bile kakak sepupu die ade, sibuk die nak ikut main dlm tuh..=p

Photobucket

Photobucket



Sebut psl beraya, dh alang2 smpai shah alam kakak mama pon ajak mama kuar pi cari baju raya utk budak2. kat sandakan katenya tak byk choice baju kurung budak2 ni. So mama bwkla gi sek 18, sbb kakak dh sebut nk baju kurung yg biasa2 jek. Klu pi pkns or alam central, baju krung budak pon leh tahan mahal harganye kan..sementara diorng sibuk pilih baju raya, mama plak sibuk mengejar Zara yg over eksited berlari ke sana sini dlm kedai baju tuh. Huhu..dhla papa takde. Ala2 smput gak mengejar Zara sorang2 nih..hihi..


Layan gmbar lagi yek..



Sume wajib pakai mask yer..si kecik syuhadah pon tak terkecuali…gud girl..=)

Photobucket

Opss..Zara sorang jek tak mau pakai mask. Huu..susah btol..dhla sibuk lari sana sini smpai smput mama kejar..=p

Photobucket

Photobucket

Geng ‘ninja’ sibuk pilih baju raya..haha

Photobucket

Anak2 dara tgh try baju masing2..

Photobucket

Photobucket

Taraa..lawa tk baju kami..

Photobucket

Dh penat lari harus mintak susu la kan..sibuk jek mama nk interprame same..=p

Photobucket



Pas habis pilih baju, kami sume pon balik rumah. Malam tu sume kepenatan. Tk smpat borak panjang pon masing2 dh tertidur awal. Esoknye mama kerja mcm biasa. Tengah hari jek smpat balik skjap jengah diorng sbb kol 3.30pm tu diorng dh nak bertolak ke lcct. Pasni tunggu bulan 11 baru dpt jumpe lagi. Mama tgh plan nak buat percutian keluarga nih. Tak gi jauh2 pon, gi dekat2 jhr tu pon jadikla kan..=)



P/s: Secara rasminya, opis mama dh call off kewajipan pakai mask dlm opis. Sblum ni sume staff wajib pakai mask gara2 h1n1. n sec rasmi gak, mama n papa pon dh tak pakai mask bile kuar dr rumah. N setelah sekian lama, aritu 1st timela bwk Zara keluar gi mall jalan2 n makan (gi alam central dlm entry sebelum nih)..hopefully, takde ape2 n kami dijauhkan dr sebarang penyakit berbahayala kan..amin..

8 comments:

watie said...

waaa sonotnye shopping raya.. shopping2 jangan x shopping hihihi

lily azliyana @ mama zara said...

watie- hee..sy tlg escort org shopping jerk. orh jauhla gamaknye kan..kite duduk cni ni tgu dekat2 raya br best shopping. untung2 dpt harga runtuh plak..haha..

.:: Suhaidah Tan ::. said...

yeah tu dia semua dh berkumpul..
mesti meriah kan kak..
ish2 syuhada sama gak mcm dulu..
klu ambik gmbar muka siyes jew hehe..
Dia dh besar lah...muka dah mcm fira dah..Tak lupa jga mcm Zara...Fea je lain hehe..

Zetty84 said...

amboi...sopin sakan noh...hihi...ank kita nih mmg x suka pakai mask laa...syaza pun mmg x suka pakai benda alah tuh...rimas kot...!!!

hikhik..papa zara x de tolong kejar zara...sian mama erk...exercise kat mall.. ;p

mama_umar said...

mmg sonotla zara ade sepupu2 geng main,hehehe,sian kan anak2 kite nih kdg sorg2 je..huhuh

lily azliyana @ mama zara said...

Suhaidah- Pia muka lain sket sbb ikut ayah die kot. mcm fira n syuhadah mmg banyak ikut muka kakak akak..Zara..cmpur dua2 muka akak n hubby kot..hehe..

tp mmg best klu tgk 4 anak dara ni berkumpul. meriah jerk rasa..=D

Zati- haha..tula psl. selalu papa die yg tolong kejar. kerja akak shopping jerk. tp kali ni akak plak kena kejar die sbb bg can kakak akan n anak2 die shoping..=p


mamaUmar- hee..umar takpela nak dpt adik dh. tk lame lagi ade kawan main. Zara la sian lom dpt kawan. mama die lokek tak mau bagi dulu..hehehehe..

mummyseri said...

Lily..sama le kite kalo shopping x tenteram betol msti ada adegan keja mngeja si zahra tu..aduipnt dibuatnyer..kdg2 dia g main cak cak ba plak kt bwh kain2 tu..adoiii pening ..kalo balik kg plak br ada kwn sepupu sepapat rmai leh main..tu yg dia sonot sgt bile balik kg...

Qistina's Mama n Abah said...

Seronoknya bila jumpa sedara mara..zara pon nampak mesra dengan kakak2 sedara dia tuh..bagus la..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016