Cerita Raya 2009 - Beraya ngan my family plak..=p

Malam raya pertama, kami bertiga balik pulak ke kampung mama kat rengit. malam tu tk dpt jumpe family abang pon sbb diorng tido kat rumah mertua plak. So esoknya raya kedua bermulala operasi beraya di rumah2 makcik mama kat area kg jambi tuh. Kitorng raya bertiga + nenek ma jerk. Mase raya pertama tu abang mama n sepupu sepapat yg lain sume dh konvoi raya beramai2. mama rugila sbb termiss join diorng. huu..
nway, Zara spt semalam nye jugak. mase dlm keta punye seronok die dibwk jalan. part nak masuk rumah org jerk, tros leleh2 air mata..tp at least time kat rumah die okla. tkla se'meragam' mcm raya pertama..=)

Mama n Zara yg sedondon pink nak pi beraya

Ni sesi beraya sblh ptg plak. outfit Zara bertukar, tp perangai ttp sama..=p


Nila budak cembeng yg asyik nak melekat kat mama jerk..huu..


Malam tu, barula abg n kakak ipar balik rumah nenek ma. Haa..meriah sket rase dapat jumpe anak2 buah kan. Kalau kakak mama yg kat sabah tu ade sekali, mesti lagi meriah ngan gelagat budak2 yg ramai. so malam tu barula buat sesi bermaaf2an ngan family mama. tk dpt jumpe lame pon sbb malam raya kedua dh turn mama balik rumah mertua semula. mcm tula tetiap tahun. kitorng adik beradik kena gilir2 temankan nenek ma. kalau yg adik kat umah mertua, yg abang or kakak kena beraya kat kg mak. klu yg adik kat kg mak plak, barula abg n kakak leh beraya umah mertua. yekla, mane smpai ati nk biarkan nenek beraya sensorang kan..=)

.

My fav pic..sgt suka ngn gmbar yg serba serbi sedondon ni..hehe..
2 cousins yg mmg kamcing..=)

Tgu Iman besar mesti sama2 melasak mcm Zara n abg ikhwan..hee..
Nila abg mama yg sulung..wth anak bungsunya Siti Imanina
Gmbar raya my family. Gmbar tk best sbb kitorng bertiga dh tak pakai bj raya + anak2 buah tak ready pon tgk kamera..

Malam tu, smpatla mak n abang mama ikut mama balik pt raja. kira nenek beraya rumah besan la kan..kat kg parit raja byk stok bunga api so abg ikhwan Zara ni amik kesempatanla main skjap. Zara spt biase jadi tukang tgk jerk..=p
.
Sesi main bunga api lagi..

Nanti smbung lagi cerita raya...rs dlm seminggu ni update gmbar raya jerk gamaknya. mklumla, cuti raya seminggu kan..so bykla kumpul gmbar Zara setiap ari. rugi tak update kat cni..hehehehe..

17 comments:

mariaariffbaby said...

huhuhuhu..
besh nya!
kita lak tak manyak amik pic..

tension gak
ni pic famili nak amik dekat studio..kena gak la
=D

lily azliyana @ mama zara said...

maria- ok gak amik pic kat studio. dptla pic cntik sket kan..hehe..mama Zara ni mmg gile kamera. tk sah klu kamera tkde kat tgn. tp suka amik gmbar sndiri2 jerk. dpn2 org ramai segan jugak nk amik pics beria2..=p

Qistina's Mama n Abah said...

cantiknya anak dara baju pink tu..tapi muka tak berapa nak senyum..

family lily ada berapa org ek? sikit jek dalam gambo..

adda said...

nice color baju.. pink n purple

DYLA said...

zara dah kembali mood baik.. tersenyum2 dia. lawa la baju purple zara tu.. kurung moden ye?

lily azliyana @ mama zara said...

mama Qistina- hee..family mmg sket jerk.cume 3 beradik. sorang abg, sorang kakak n sy yg bungsu. kakak tu dh pindh sabah so taun ni tk balik raya. hmm..belah husbnd pon sama. 3 beradik jugak..tp kat sblh die, die yg sulung..=)

adda- biasela..raya kan. besh tgk Zara byk baju kalerful..hehe

dyla- bj purple tu nenek pt raja die yg jahitkan. konon baju ala2 punjabi la..baju labuh + belah tepi..hehe..

nza said...

Xpelh gilir2 cam gitu asalkn org2 tua xkesunyian braya tnpa ank2kn.

Baju zara sedondon dgn langsir la....hi.

The Queen Of My Heart said...

comel zara wif color pink n purple

*Zetty* said...

wah...pinky n purple gitu...!!!
cantik baju kurung zara yg purple tuh... ;p

Diamilikku said...

comel2nya baju zara.....

Dilla Zaidi said...

alahai comei nye la ye zara berbaju raye..

suka gak ngan baju polka dot tu..

tahun ni dilla lak yg cam tak beraya jek..nak tulis ape kt blog pun tak tau..gambar sekeping pun takde..

ari tu mase gi beraya, da sedondon gak mase tuh tapi sasha lak wt hal tak nak bergambar..ngamuk sakan..cancel amik gambar..

mmg takde la kot gambar tahun ni..kena tunggu tahun depan..

mizzyN said...

lily oui

amekla gambar zara daripada angel rendah dengan duduk so ko sama paras dengan mata dia. takdela asyik nampak anak ko daripada pandangan tinggi jek.

lily azliyana @ mama zara said...

Kak nza- haha..kebetulan tu. tp nmpak cntik plak sedondon purple mcm tu kan..=p

mummyQis- budak kecit pakai kaler ape pon cumei kot..hehe

Zetty- baju free nenek sponsor mmg cntik..haha

diamilikku- alhamdulillah..rezki zara raya ni dpt byk baju..=)

dilla- ape kate amik gmbar raya kat studio. at least ade jugak gmbar bertiga pakai baju raya sedondon utk tahun ni kan..=D

mizzyN- aku amik mane yg tersmpat jerk. susahla nk amik gmbar zara. kkdg br nk snap die dh lari dh. kamera dhla tk canggih..=p

mama auni firdina said...

selamat hari raya aidilfitri too mama zara+fmly..

suke tgk zara pki baju kurung..look sweet je tp klu zara cenyum lg chomelll..;)..suke lak tgk pic2 dr mama zara..nmpk meriah sgt..nnt jgn lupe tepek lg tau..

mama_umar said...

keep on updating ye mama zara :)

Naddiea said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk Zara and family!!!

mizzyN said...

tu la yek, nak amek gambar budak kecik kena cepat alert. kalau kamera besar pun lagi payah la nak set dulu plak. cuma reflex je cepat pun kalau guna DLSR, maknanya ko bleh amek next pic tak yah tunggu2 dah. kalau anak kecik senang guna kam kecik je.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016