Nak tayang baju raya jugak..=p

*Entry ni mama tulis bagi pihak Zara yerk..hihi*

Hee..sori yerk..Zara pon sibuk nak tayang baju raya yg mama belikan. Tp tahun ni mama tk beli banyak..mama kata tahun ni kena mula bersederhana.Mama n papa kena simpan duit byk2 utk kegunaan pindah rumah tahun 2011 nanti. Lagipon, kitorng dh jarang kuar shopping skang nih. Papa balik ujung mgu jerk..so selalu time papa balik die request rehat kat rumah jerk. Papa penat..mane larat nk pi shopping + layan Zara yg makin aktif ni kan..

Nway, mama pon tkdela kisah sgt bile papa tk bwk pi shopping. Mama kata dieboleh shopping ONLINE. Mama mmg suka shopping online. Die kata senang. Tak penat jalan n pilih2 kat luar. Tp selalu die shopping baju2 Zara jerkla..=p. mama suka belikan Zara gaun. Die kate sng pakaikan zara gaunjerk. Tk pyh susah pyh nak mix n match (sbnrnya mama mmg tk pndai gayakanZara..hihi).
'
Untuk baju kurung pulak, mmg mama takde beli langsung. Nenek rengit dh sponsor 2 helai baju kurung. Siap sulam2 tau. Then nenek pt raja
plak dh jahitkan 3 pasang baju kurung. So sume sekali Zara ada 5 PASANG..yeay!!boleh melaram lebih dr mama tahun ni..=p

Sila2la jamu mata ngan baju2 yg mama beli utk Zara ni yek. Wlupon tak banyak mana, tp dh bersyukur sgt Zara dpt baju baru..=D. baju kurung sume kat kg. so takleh tayang dulula..hehe

2 helai dress ni mama shopping kat http://girl-charms.blogspot.com/
Photobucket
Photobucket
.
Gaun and top ni plak beli kat http://lpwardrobe.blogspot.com/ . cantik2 sangat baju kat website ni tau..=p
Photobucket
Photobucket
.
Yang ni beli kat http://cool-cotton.blogspot.com/ tp lom smpat raya mama dh pakaikan kat Zara dh..hehehe..
Photobucket
.
Rainbow pants ni beli kat http://ohbabygirlboutique.blogspot.com/ . Then legging comei sebelah tu mama rembat dari http://kiddiedido.com/
Photobucket
.
Haa..ni plak kasut raya Zara.ni crocs pertama yg mama beli utk Zara tau. Zara suka sgt kasut ni. hari2 zara pakai dlm rumah. mama tk bagi bwk keluar sbb ni kasut utk raya..=p. Ni pon beli online kat http://kiddiedido.com/
Photobucket
.
Yg ni jerk mama tk beli online. beli kat butik anakku. ade sekali beli blouse n cardigan. tp blouse n cardigan tu pon dh selamat zara pakai b4 raya.hihi..
Photobucket
Hmm..cukupla tayang tu dulu. malam ni kami nak balik kg dah. mama kata kalau smpat die nak carikan pulak baju tidur, n satu lagi sandal utk zara..hee..tk sabar nk raya. leh kumpul duit raya banyak2..hehehehe..

5 comments:

.:: Suhaidah Tan ::. said...

Saya suka yg dress wrna seakan2 purple yg polka dot tu cumel...Mak ai bnyak nyer bju zara best2 hehe..

nza said...

bYKNYA BAJU RAYA ZARA...wah, bestnya nenek2 zara nih...aunty nza cuma ada 2 psg je baju raye...mintak yg zara satu le ..bolh??????

YatieJay said...

Raya sakan Zara nanti...melaram dengan baju raya! Ngalahkan kita org dewasa kan?

Haaa...dah tayang baju, lepas ni dah boleh tayang baju2 tu kat modelnya pulak...

*Zetty* said...

Wah...meriahnya raya ni cayunk..!!!
Sgt byk baju kurung tuh...!!
Kalah aunty nih...hikhik...
Aunty suka baju gown polka dot tuh...
sgt cantik...n sweet sgt..!!!
aunty pun x sempat nk shopping kat Girlcharms...
Nanti jgn lupa suh mama tgkp picas Zara erk...
Maklumlah, mama kan ada camera baru..hihi...
SLAMAT ARI RAYA CAYUNK..!!! ;P

Dilla Zaidi said...

lily,

salam lebaran ye..

sori lame sangat tak singgah sini..sebelum raye ari tuh busy giler tak nyempat2 nk ke blog lily..

thanks ye tuk entri pasal weekend tuh..terjawab suda akhirnye..takde la kan adegan merajuk2 ni..hikhik..

babysitter?kalu pasal cuti pasal anak ni kan lily, dilla pun slalu ade masalah..walaupun MIL yg jaga anak tp kekadang MIL ade hal, nak tak nak terpaksa jugak cuti..

lily kire okeh le ade balance 5 ari..dilla ade 2 ari jek lagi..tu pun 30hb ni nak kena amik cuti lagi sbb MIL ade hal..

padahal cuti tu reserve tuk operate nnti..eee..tension2..pastu bulan 12, sepupu Papa Sasha lak nk kawen..nk tak nak terpaksa la amik cuti kosong tanpa gaji..huhu..

amboi, byak tul ye zara, mama awak tu shopping..eee,aunty ni tak pandai tau shopping online2 ni..lagipun takut yg nmpak tak same dengan yg da dpat bile da beli nnti..BTW, mmg nice sumenye..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016