After 10 years- MOZAC'99 small gathering

Update ttg hujung minggu mama yang tak pasti aritu..=p

Mama akhirnye amik keputusan menghadirkan diri jugak ke gathering ex-skoolmates mama kat Marche, the Curve. wlupon tk ramai yg dtg, at least dptla jumpe few friends kan. yg penting n buat mama eksited nak pergi, tahun ni merupakan tahun ke-sepuluh after we all abeh spm tahun 1999 yg lalu. so mmg ade antara kwn2 mama tu yg dah 10 tahun mama tak jumpe tau...
.
Ptg tu, mama terpaksa tumpang kereta kawan mama yg kebetulan kerja as doktor kat klang. sbbnya papa Zara supposedly tak balik weekend tu, so trpaksa menumpang kasih ngan kawan2. alhamdulillah, anak mama behave sgt malam tu. at least, tkdela adegan Zara menjerit2, berguling2 or panjat memanjat tak tentu arah..hehehe..
.
Nway, thanx to my fren ninie zuriani aka mama qisya yg membuatkan mama terdetik nk gi. mula2 mmg rase tk jadi join sbb takut tk dpt handle Zara sorang2. tp sbb teringin sgt nk jumpekan Zara n Qisya, maka bergerakla jugak mama ke sana..=)
.
Layan pics yg banyak ni k..
.

Zara dlm keta on the way ke the curve
Photobucket


Inila die si nini aka mama qisya.cumei kecik molek jek 2 beranak ni..=)
Photobucket

Zara yg berselera makan
Photobucket

Mama dan rakan2 sekolah..
Photobucket


Photobucket


Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket


Lebih kurang 30 orang yg datang sumenye. dlam ramai2 tu, cuma mama, nini and sorang lg kawan, wana yg dh de anak..hihi
.

mama n zara
Photobucket


nini and qisya
Photobucket


wana and ryan
Photobucket

Haih..susah tol nk amik gmbar 2 anak dara ni sama2..=p
Photobucket
.
yang ni pulak nadhrah fr mizzyn.blogspot.com.try nk jadi nanny tp tak berjaya..haha
Photobucket

Disebabkan mama ni menumpang org, maka terpaksala tunggu kawan2 mama smpai kol 10pm lebih. mase tu dua org kawan mama yg ade anak kecik tu dh selamat balik dh pon. so sbb tinggal Zara jek budak kecik mase tu, mmg jadi full attention la die..hehe..mama pon ada bwk die main2 gelungsur kat dlm restoren tu sbb tkt zara bosan kan..


Zara yang happy kat playground..
Photobucket

Dua org rakan skolah mama yg akhirnye sudah jadi husbnd n wife. selalu susah Zara nk ikut org tp kali ni ok plak. mungkin tk lama lagi turn diorng dpt baby kot..amin..hehe

Photobucket

After all, enjoy jugak sekali sekala dpt berjumpa mcm ni. Thanx to papa sbb izinkan mama pergi, n thanx to Zara jugak sbb tak byk susahkan mama..Saaayaaaaanggggg Zara..lenkali mama bwk Zara jumpe kwn2 mama lagi k..=p

.

.

p/s: Psl kuantan, tak jadi pon mama ke sana. Esoknya hari sabtu papa tepon kata kerja dh setel. so ptg tu b4 berbuka papa dh terpacul depan rumah. smpatla gi beli makanan kat bazar ramadhan. so pd cik dilla zaidi, minggu lps takde adegan2 merajuk tau sbnrnya..hehehehe..

13 comments:

~mamazahra~ said...

syokkan sekali-sekala dpt jupe kwn lama :) mesti teringat balik zmn sekolah kan???

nadnye said...

seronoknya berjumpa member lama sambil beramah mesra.. macam2 aksi Zara.. well behaved nie boleh mama bawak lagi..

lily azliyana @ mama zara said...

mamaZahra- hee..okla.lame tk jumpe kan. tp segan gak sbb dlm ramai2 tu kite sorang jek yg dh berjaya mengembang ngan hebatnye..=p

Nadnye- tulaa..nasib baik zara behave malam tu. kalau tk mau pening layan die sorang2..hehe

nza said...

good girl la zara nihh...ha camtulh budk baikkn....
mesti lily enjoy dpt jupe geng lamakn....

mizzyN said...

:o)

.:: Suhaidah Tan ::. said...

yeah2 kan saya dh cakap...akak msti blh nyer..Best nyer dapat jumpa member2 lama..kitaorng bru setahun hbis skolah dah lost contact ish2..

Zurani said...

da 10 thn ke kite tglkn mozac? ui..lamenye.aku rasa last time aku jmp kau ms wkt tgh study 3 4 thn lps. tjmp kau kt cinema cs.ala..rindu plak kt kau lily:(

E.L.I.Z.A said...

wah gathering jugak..ok la w'pun xramai..at least ada jgk yg dtg :)

zieha said...

bestnya u olls wat gathering nie.Mesti byk yang dicelotehkan..hehehe
kwn2 zieha..bila dah kawen..masing2bawa haluan they olls..sibuklah,,,jauhlah..,kejalah
Last2 lost contact..uhuhuhu..mmg
tak merasakah nk wat gathering nie.

akubisikdisini said...

fine..aku jugak yg tetinggal..isk..tak dpt folo..keje ptg ae tu...

lily azliyana @ mama zara said...

kak nza- klu lg ramai lg besh..kali ni smpat kumpul yg duduk area klang valley jerk. itupon ramai tk dpt join. biasela, sume sibuk kerja..huu..nway, zara mmg gud girl mlm tu..=)

Suhaidah- hee..alhamdulillah. zara memahami kot mama kena jaga sorang2. soo die behave sket..=p. ala..kitorng ni pon susah gile nk organize gathering. masing2 sibuk. cume bile dh kerja ni, kebetulan ramai dok area kl-shah alam-damansara. so br dng sket nk kumpul..

Zura- yup..10 tahun dh. kejap jerk kan. weh..aku tk ingtla aku jumpe ko kat cs ngan sape..mase zmn kite belajar dl kan..=p

lily azliyana @ mama zara said...

Eliza- hee..okla jugak. dpt la jumpe few members kan..cume kitorng tak ramai yg beranak pinak lagi..samai still single mingle..hehe

Zieha- kebetulan ramai kerja area2 kl ni. sng sket nk kumpul..=)

Farah- haahla..apsal ko tercicir..klu tk leh tambah ahli jemaah..=)

mama_umar said...

mmg sonok klu gather camni,lagi2 after 10years kan?best je kumpul juniors kite dgn kwn2 :)

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016