Stoller yg dah jadi khazanah

Ari ni takde idea nak stori ape. Then belek2 folder dalam pendrive, jumpe plak gmbar2 Zara ni. So, mama masukkan jekla drp gmbar terperam dlm pendrive kan..hihi..
.
Nak citer psl stroller Zara yg dah berbulan2 jadi khazanah dalam bonet keta mama. Zara ni sejak umur 9 bulan die tak mau dok dlm stroller dh . time kuar pon asyik nak berdukung jek. Then masuk 10 bulan die dh mula jalan agak stabil, lagila die tak layan stroller ni. Kdg2 bwk kuar jugak, tp just jadi tempat letak beg susu jerk. Buat berat jek mama sorong ke sani sini..huhu..tmpat stroller ni mmg dlm bonet jek. Tk tau apsal mama n papa punyela malas nk bawak kuar kan padahal bukan guna lagi pon. Kebetulan dh dekat raya ni, so kenala kosongkan bonet tu nak letak ‘harta benda’ utk bwk balik kampung nnti..=p. Tgk aksi Zara bile jumpe balik ngan stroller lama die..


Mula2 duduk elok jerk. Sah jakun sbb dh lame tk duduk dlm stroller ni kan..
Photobucket

Pastu mulala turun n buat aksi stunt die kat stoller tu. Mmg bertuah nye budak ..=p
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bile mama bwk pusing jalan keliling keta, mulala die rimas. Sibuk nk bukak belt tu n mintak turun..hehe..
Photobucket

Lps Zara puas main ngan brg khazanah die tu, mama tros lipat balik n sumbat dlam stor. Tunggula adik Zara keluar (entah bile ada adik agaknye) baru bwk kuar stroller tu semula..haha..teringin gak nak belikan Zara stroller kecik yg ringan tu kan (ape bnda org panggil ek, mama leh lupe plak) tp takut plak Zara tknak duduk. Jeles tgk anak2 org lain yg duduk diam dlm stroller time gi shopping..kitorng laki bini plak sibuk mengejar Zara sani sini klu masuk shopping complex..nk shopping pon susah tau..=p
.
Ni pic selingan. Gmbar2 kegemilangan Zara nak duduk dlm stroller ni. For info, stroller ni dibeli mase Zara umur 5 bulan. Smpai umur 8 bulan jek die nk pakai. Membazir duit mama btol. Sblum tu, Zara pakai stroller yg cik anem die hadiahkan..konon nk selesa, mama beli stroller baru yg lagi besar..rupe2 nye sia2 sahaja..hehe..
.

~Eh..tetibe terperasan dua2 gmbar tu bantal bucuk Zara tak tinggal..hehe.mmg 'kawan' dr kecik..=p~

18 comments:

Zetty84 said...

hihi...zara dgn bantal bucuknya..!!!akak, kita sama...tgk ank len dok senyap jerk dlm stroller...tapi kita nih asyik sibuk dok kejar ank...x penahnya dok diam...hikhik...

psst.....hai, dah nk tambah no. 2 ke..? ekeke...Bagi zara dpt kawan...nanti jd cam syifaa n syaza...tapi bg la bb boy..."argghh...bestnye dpt boy..." ;p

mama_umar said...

heheh lily, ok lg simpan dlm bonet,kitorg ni ha bior je kt porch,huhu,skg ni mmg xinginnye diorg nk dok dlm stroller kan?xper,simpan tuk adek ye :)

~mamazahra~ said...

kalo lily leh control xpe lah, takot terlepas jek. norly mmg ajar zahra dok dlm stroller, xde dokong2nye or xleh jln seniri. so, zahra da terbiasa :)

dyla said...

hehehheh. lawak la zara, ganas tu leh plak dia gi panjat atas stroller tu

mariaariffbaby said...

my ecah pun tak suka dok dalam stroller..
beli la brand combi ker comot ker..
sama jek..

btw,salam perkenalan dari kami
:)

Qistina's Mama n Abah said...

Lily Tina pun sama..tak nak dok kat stroller gak.. mahai2 mama beli stroller time keje dulu..hmm..simpan tuk adik gak la kot hehehe...

aah la kan..sha pun teringin nak beli stroller yg ringan..yg sempoi giler mcm tulang2 jek tu. Aritu tgk kat c4 tak sampai rm100 kalu ada sale..

sebab..kalau anak SIL naik menda tu, tina mesti sibuk suh amik budak tu sbb dia nak dok..mungkin stroller tu comfortable tuk dia agaknya..

Dilla Zaidi said...

same la lily ngan anak dara dilla tu..tak hingin dia naik stroller tu..

bile da beli rase cam membazir giler..beli lak excited, dalam perut lagi da gi belikan..kalu tau tak yah beli lagi bagus..

ni da rase nk jual jek strollernye..da kalu si kakak tak nk duk stroller, adik mesti same nih..tu pun ntah ye dapat adik kan...

shila ariff said...

betul tu lily..kalo tak beli nnti asyik nak kena dukung je...tapi rasanya tak membazir, sbbnya leh simpan n guna utk future baby lak...hehehehe...

lily azliyana @ mama zara said...

Zati- haha..lom nak tmbah lagi la. sebut jek dulu. layan Zara sorang pon dh tonggang tergolek..=p..

MamaUmar- hee..letak kat porch buat hiasan eh..tulaa psl. tgk budak lain ade jek yg suka dok stroller. yela, tk pyh penat2 jalan kn. tp anak2 kite ni awatla suka sgt berjalan n berlari sana sini kan..

mamaZahra- huhu..klu leh mmg nak sgt biasakan die duduk stroller. mslhnye dpd kecik dl asal masukkan jek nangis tak hengat. mcmla stroller tu ada duri2 tajam tak selesa buat duduk kan..tk tau nape die tk nak duduk dlm. belikan toys pon die tak layan..=(

dyla-ha..jgn tak tau. anak dara sorang ni mmg ganaz..sume tpt pon nk wat aksi stunt..=p

lily azliyana @ mama zara said...

mariaarifbaby- salam kenal juga yek..sayang kan diorng taknak duduk dlm tu. kite beli utk keselesaan diorng. rupenye diorng ni suka berdikari nk jln2 sndiri plak..=p

MamaQistina- stroller tu kecik n ringan..so mcm senang dibawak ke sana sini kan.. aritu prnah try kat kedai tp zara mcm tak suka jugak. die nak sorong benda tu plak adela..hihi

dilla- aritu pon de terpikir nak jual jek. kat mudah.com tu ke kan. tp hubby tak bg. die suruh simpan utk adik zara..=)

Shila- future baby yg entah bile nak dpt tu..=p..jgn stroller dh reput wktu dahla..terperap dlm stor jek kan..hehehe..

Mama_Aqish said...

wah...bukan main lasak lagi Zara ni ek....aktif tol dia...

.:: Suhaidah Tan ::. said...

yeah tu dia akak...cepat bgi zara adik hehe..nnti blh guna blik stoller tu :D

zieha said...

lor..kat kan dah jadi khazanah kot..hehehe
nnti adik zara nak pakai kan..:P

adda said...

kiutnye zara maca kecit2

moMmY miMiL said...

hi mama zara,

salam ziarah..
weols t'jmpe link uols kt blog fara adura..tgk2 address, cam kite ni berjiran je..tp weols menyewa kt flats pinggiran usj tuh..

nway, keep in touch! nice blog n sweet zara!

nza said...

ha, simpan jelh stoller tu utk adik2 zara yg comming soon...hi..

budk2 nih mmg gitu, kalu lama xtgk brg2 dia mulalh dtg jakunnya...mcm xprnah tgk lakkn...

YatieJay said...

Stroller Zara sebijik mcm naufal punya...tapi naufal masih nak dok stroller kalau bawak gi shopping. Kiranya dah setahun 5 bulan dia dok pakai stroller tu...berbaloilah beli!

Jess said...

cara zara naik turun stoller tu bahaya ni

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016