Sesi fotografi yang tak menjadi..

Hee..mase utk menghapdet blog. Citer dh ala2 lemau tp layankan jek la yek..

Alkisahnye, jumaat minggu lepas bwk zara ke desa sri hartamas. Kami ade appoinment utk ambil gmbar zara di De One Studio. Act, Zara terpilih utk peringkat final Cuties Baby Calender Contest ni anjuran studio de one tu ngan ayam brand. Sbnrnya, mama pon dh tak ingat ade submit form utk contest tu. Dh lame dr bulan 4 tak silap. Citer psl 1st contest tu ade dlm ENTRY nih. Mase tu tak pentingkan nk masuk kontest, tp sibuk nak dptkan promotion gmbar studio zara yg dibuat kat giant. Nilaa aksi zara bergmbar mase tu. Comei n girlish ngan baju ala2 butterfly.. mesti ramai yg ingat lagi kan gmbar2 nih..
.


Nway, stlh hampir 4 bulan berlalu..zara bukanla zara yg suka bergambar mcm dulu. Sgt susah okey n die asyik menangis2 n nak peluk mama. Tak pasti either die takut ngan photographer, or tak selesa ngan studio tu. Mklumla, suasana studio agak suram cuma ada lampu2 sportlight kan. yg tak bestnye, utk final stage nih, kami dh tak boleh pilih kostum dh. Kostum ditetapkan oleh penaja (ayam brand) sbb die taknak 2 org budak pakai baju yg sama. So sbb kami pergi dh last2 minit (sbb weekend asyik fully booked jek studio tu), maka tak banyak pilihanla baju yg ada.

Nak tau baju ape zara kena pakai. Tinggal 3 pilihan jek mase tu. Kostum banana, green peas n bees. Huhuhu..tak bestkan. Mama ingat lehla pakaikan baju ala2 princess ke ape kan. rupenye baju kostum makanan+binatang. Frust btol..papa dgn yakin nye pilih kostum banana utk zara. Tp HAMPES..tak cumei langsung. Dhla zara tak suka pakai topi. Menangis2 die bile pgrapher pakse die pakai topi pisang tu..=(

Ni gmbar yang dihantar utk 1st stage contest

Utk final stage, Zara yg bebaju pisang. (ni jek yg smpat disnap. Yg kat phrapher tak siap lg).Lawak kan..mcm itik pon ade..=p
Photobucket

Kesimpulannye, leh dikatakan sesi ni tak berjaya. Cuma dpt 5 shots jek gmbar zara. Dhla kena byr rm88 (kena byr yek, bukan free tau) so pgrapher kate die nk bg zara sekali lagi chance utk ambil gmbar. So die set appoinment 22 hb nanti. Mase tu dah pose, so kalau rajin mama bwkla zara. Klu tak, hantar jekla gmbar yg ade tu utk contest. Tp 5 keping yg diamik haritu sume gmbar zara muka masam. Tkde yang senyum langsung..konpem tak menangla..hehe..nway, klu jadi pegi utk 2nd appontment tu still zara kena pakai baju pisang jugak..

Klaa..layan jek gmbar2 yg lain ni yek..


Sebelum masuk set Zara ok lagi..main2 sume..
Photobucket

Dan die sgt suka ngan anak patung ni. Sbb baju cntik mcm princess kot.mama tgk muka patung tu mcm menakutkan jek..=p
Photobucket

Zara yg merajuk n menangis taknak bergmbar. Jenuh gak memujuk tp tak berjaya
Photobucket

Habis amik gmbar, bwk zara pi lunch. Lps lunch troslaa balik shah alam..

Photobucket

Sesape yg berminat nak join contest ni, penyertaan masih dibuka utk season 2. sila rujuk link ni k..


P/s: Pas sesi fotografi aritu, mama n papa suka sgt usha zara ngan gelaran ‘budak pisang’..hehe..sian anak mama..=p

9 comments:

Fara_Adura said...

Budak pisang eh>>siann die>>:D

Ohohohoho.. masuk contest kene bayor ke lily.. isk, kalo bayor xnaklah masuk..kiki

Comeinye zara pakai baju ala2 angel look tuh.. bidadari aje gayanye..hehe. Contest baru neh xde baju2 cam tuh ker.. siann zara kan..yer laa, dak2 bukan suke pakai topi bagai..

Pepon..zara tetap comei ngan baju angel look tue..i laikk!

~mamazahra~ said...

pandainyee zara berposing..pastu senyum jek manjang..tomei sgt2...
baju pisang tu lg kiut..egege :D
kalo zahra agaknya, mmg dok bwh celah kangkang papa dia jek la cam PS aituh :(
rajinnye awk masuk contest...
kite x rajinlah nk masuk contest camtuh...
nak masuk ruangan dlm PA&MA tu pon asek xjadik jek =P

lily azliyana @ mama zara said...

Fara- hehe...tula cr diorng nak buat duit. contest tu patutnye kena antar gmbar sekeping jek. tp die letak plak syarat kena amik gmbar kat satu studio tu jek. byr jugakla alang2 dh dpt masuk final kan..klu ade rezki, hadiah saguhati pon jadila..hehe

mamaZahra- 1st ni ni join. itupon sbb kebetulan beli brg ayam brand, then ade promotion amik gmbar sekali. tak sangka gak dpt ke final. mase tu zara mcm fotogenik sket. skang dh hampess..hihi

:iBuAfiQah: said...

kesian zara...
dulu kecik2 suka la diorg bergambar..
tp sekarang susah btul...
ingat raya nie nak amik gambo kat studio...
xtau la afiqah senang tak nak bergambo...hehehe..
nyway,harap zara menang w/pun saguhati...

DYLA said...

zara ni kire sporting gak lily. kalau inas kene pakai baju pisang tu lum tentu dia nak. ntah2 dia ngamuk sakan.

harap2 zara menang la ye...

Dilla Zaidi said...

alahai...masamnye muke zara mase pakai baju pisang tuh...agaknye dia tak suke la lily baju tu...dia tau die tak comei pakai baju tuh...
tu yg masam jek tu..

tapi zara mmg comei pkai baju butterfly tu...comei, suke sgt!!

YatieJay said...

Akak rasa Zara nanes sebab tak rela pakai costume banana tu la....cuba kau pakaikan yg ala2 princess tu, mesti dia suka..heheee...

Tapi yg gambo dulu tu cantik la....nampak sweet je Zara....

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

bestla.. mama damia tak sabo gak nih nak bawa damia pi posing cam zara..

mummyseri said...

alalala cute sgt zara in action tu..suke la tang kepak pari2 tu..

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016