Kisah kerusi dan meja Zara

Sbnrnya ade few cerita lain nak update, tp mama publish citer psl kerusi meja Zara dulula. Sbbnye ade org bertanye psl kerusi n meja makan Zara yg mama letak dlm entry yg lepas tuh..=p

Alkisahnye, kerusi n meja tu bukanla mama beli sepasang. N bukan purposedly jugak untuk dibuat set kerusi n meja makan. Kerusi tu dah lame Zara ade, hadiah dari makcik die masa 1st bday aritu. Playskool activity chair yg ade macam2 mainan mcm bunga yg berlagu2, block matching, n ade pokok n bekas siram bunga mainan utk latih budak2 menjaga pokok la kononnya..tp biasela Zara, mainan2 tu main sepah2 jek n akhirnye sume terkumpul dlm toys box die. Tp Zara mmg sgt suka duduk kat kerusi tu tau. Tgk tv ker, minum air ker, mmg kat situla duduknye..=)

Gmbar dr web toy’r’us..nilaaa die kerusi comei Zara tuh..=)
Photobucket

Satu lagi, Zara mmg takde mama belikan highchair utk makan sejak dr dulu. Takde bajet satu hal (lokeknye mama kan..hehe), n mama rase tak memerlukan sgt pon satu hal. Selalu makan kitorng pangku jek Zara or just dudukkan die atas lantai dpn tv. Tp sbb suka tgk die duduk kat kerusi comel tu, mama pon terpikirla nak carikan satu meja utk Zara. Bukan setakat boleh buat makan, tp utk Zara melukis n menconteng jugak (kan zara suka conteng kaler book)..


Kerusi fevret Zara
Photobucket

Sebelum beli meja. Terpakse guna Tupperware utk alas makan n melukis.haha..sian kan..
Photobucket

Photobucket


So, satu hari tu kitorng kuar shopping ingat nk pi cari meja Zara ni. Target just nk carikan meja lipat kecik yg ade tulis ABC n 123 sume tu kan. besar n selesa. Tp kat sini tak taula nak cari kat mane. Gi toy’r’us, satu set meja punyela mahal nak m****s..then kebetulan gi giant, ade meja yg jauh lagi murah. Tp malangnya, tinggi sgt plak utk Zara. Ingat nk postponed beli..tetibe ternampak plak bangku comel kaler pink. Soooo kesimpulannye.meja makan Zara tu hanyela sebuah bangku comel yg bersaiz agak besar n berharga sgt murah..hahahahaha..tertipu tak. Tp bile beli n bwk balik, mcm sesuai2 jek bangku tu utk dijadikan meja utk Zara. So sementara ni pakaila dulu ‘meja’ sementara tu. Lagipon nenek dh janji nak belikan meja lipat ABC yg mcm mama nak tu kat rengit..suka3x..=p

Bangku kecik yg dibuat meja utk Zara..lenjanla labu..asal leh guna wat masa nih..hehe
Photobucket

Gmbar Zara ngan ‘set kerusi mejanya’..tp mama suka sbb Zara nak guna meja tu wlu kecik.
Photobucket

Photobucket

So skang, secara rasmi mmg meja tu jadi tpt makan Zara la. N die pon sgt bijak. Bile time nak sediakan makan Zara, mama akan sebut ‘Zara, pi duduk kat meja. Mama siapkan makan..’ n terusla die meluru duduk kat kerusi meja die. Then kalau mama lambat sket siapkan makan tu, trosla die mengomel n menjerit mintak cepat..hee..comei jek..

13 comments:

Raja Radiah said...

salam...comei apa bangku pink tu jadi meja..ok lah tu....sesuai untuk zara....akak pun ada gak nak belikan E in meja dan kusi tapinya hubby tak kasi beli...lagipun budakkan cepat membesar....jadinya..terpaksa lah lupakan hasrat tu...

mama auni firdina said...

alalala sweetnye kusi n meja zara..aritu mmg nmpk kusi n meja dlm pic lepas tp lupe lak nk tanye..

ok le,zara da ade kusi sendri..da phm mama die ckp suoh duk kt kusi tu ekk..bgs2!..-=p

teringin gak nk bli set tu tuk auni..hmmm insya allah la kot coming soon..heheh

lily azliyana @ mama zara said...

Kak Radiah- hee..tu kire meja bajet rendah la tuh. tp asalkan Zara dpt guna dh puas hati dah..=)

mamaAuni-nanti dh ade rumah n bilik sndiri, lehla belikan macam2 utk auni. mesti best belikan brg utk die kan..=p

izan ishak said...

alahai...comelnya zara dan set kerusi n mejanya..

mcm izan yg ada twin ni xbelikan pon set2 kerusi meja ni...nnti bukan dorg yg punya...abg2nya la yg lenjan...

DYLA said...

ha ah, cute btul la krusi tu.. tp zara ni tertib la rasenya. sbb dia mau duk situ.. inas tak boleh la..

Qistina's Mama n Abah said...

oohh..tak nampak mcm kerusi pon meja zara tu. Teringin gak nak beli meja ABC yang colourful tu utk Tina tapi sebab dia suka panjat..so..kena hold dulu..kang jatuh lain lak cite dia..

Anyway..bagus zara nak dok makan kat meja dia..pandai anak dara ni..

nza said...

mmg sesuai meja n bangku tu dgn zara....skurg2nya dia dh ada displin bila nk mamam....

:iBuAfiQah: said...

bagus jugak ye lily, zara ada meja n kerusi sendiri kan..
senang nk tgk tv ker,nak makan ker.
hopefully leh beli patern cam2 tu gak utk afiqah..
thanx for the info lily...

Zetty84 said...

alala...comeinya....
cantik per colour pink tuh...
yg x tahan meja tupperware...kuikuikui
hihi, asalkan ank nanti blaja pandai kan..?

dilla-ady said...

lily org rengit ke? atuk dilla pun org rengit tau..parit seri merlong..

suke la tgk zara kt krusi tu, tertib jek..dengar arahan le die..

tp pasan tak cam nak amik order kt warung..bile lambat jek customer bising...hiiiii...mane waiter ni???

mama_umar said...

mcm kusi&meja umar plak,die dah xduduk dah, men pijak2 je,huh, nk duduk pon montot die mcm dh x muat,ekeke

MiMiEZaN ZaHRa said...

wah..best nyer zara dah ader kerusi n meja sendiri...

kakyong said...

belasah jer mama zara, janji boleh guna & praktikal..
wah zara dah pandai lukis2 nih.. bijak bijak..

kat rumah kayong guna meja jepun jer utk buat kerja.. sbb meja study kena makan dek anai2..
so anak2 join sekali, dok atas tong biskut... kedekut sungguh ayhnya nak belikan kerusi.. so, tong biskut pun boleh lah...

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016