Seronoknye main gelungsur..!

Smalam mase amik Zara kat umah bbysitter, rupe2nye bbysitter dh bawak Zara turun bwh kat tpt mainan budak2. biasela, abg hazwan n k athirah paksa nk main kat situ. slalu pas Zara balik baru bbysitter bwk anak2 die turun main. so smalam dah alang2 ade kat tpt mainan tu mama pon bagi can Zara main gelungsur. lagipon dh lame sgt2 Zara tak keluar main outdoor nih. Tawakkal jekla moga takde virus2 tak sihat merebak kat situ kan..=p

So rasenye ramai kot yg perasan Zara ni mmg suka sgtla main gelungsur. mklumla, nak main buai tak smpai lagi kaki. nak main jongkat-jongket badan tak stabil. gelungsur tu jekla satu2 nye mainan yg die dh pndai main sndiri..soo..layan piccas yek..=D

Tiga budak yg HAPPY..
Zara tak sabar2 nak turun. Ni acara bergelungsur secara duet yek..hehe
See..muka eksited kan..Happy tgk Zara seronok mcm neh
Sian anak mama lepas gian nak main kat luar yek..=p
Dh pndai nak panjat tangga gelungsur ni sendiri
Huu..yg ni part paling melemahkan jiwa mama. Zara ngamuk guling2 tak mau balik plak sbb dh syok sgt main..


Takpela Zara, nnti next time kite gi main lagi yek..skang ni nak bwk Zara keluar jalan2 pon mama risau..
.
Oh..sebelum mengakhirkan entry ni, mama nak share satu lagi video aksi Zara bermain gelungsur. Act gmbar ni dh 3 minggu lebih mase kitorng balik kg aritu. lokasi kejadian di perhentian PLUS area Pagoh. Wktu ni 1st time Zara berjaya main gelungsur ni sndiri. slalu mama or papa yg akan pegang die n letak kat atas gelungsur tu. tp kali ni die bersungguh2 nk memanjat tangga tu n gelungsur ke bawah sdn bhd..abehla..lps ni mesti die dh ikut perangai kaka n abg die tuh mintak bwk pi tpt mainan..hehe..



Oklaa..tu jek utk kali nih. Esok jumaat mama sibuk sket. tengahari kena jalan satu machine sndiri sbb operator sume lelaki n diorng pi semayang jumaat kan. maka esok tkdela entry sbb lunch hr kena kerja..=p

13 comments:

mummy qistina said...

sonok nyer tgk zara main..happy sgt die...x sabo gak nk tgk Qis dpt main cam tue... :)

lily azliyana @ mama zara said...

mummy qistina- hee..nnti klu qis dh pndai main tak terlayan pulak dh.mcm si zara ni haa dh pndai jerit2 bile org panggil balik rumah..klu boleh nk main smpai mlm gamaknye..=p

Qistina's Mama n Abah said...

seperti biasalah kan..tak nak balik. Tina pun sama jugak. Kalau dah main tu lupa dunia..

Tapi tgk zara main..nampak seronok sangat dia. Nampaknya mama zara kenalah selalu bawak dia gi playground..

seronok kan tgk anak2 gembira..

mizzyN said...

anak ko dah pandai main gelongsor, bila nak ajar main basikal? lepas tu bawak kereta lepas tu gi kerja (eh kereta ke kerja dulu ko bagi?) lepas tu kahwin. Hmm hmmm

lily azliyana @ mama zara said...

mamaQistina- hee..slalu plh kurang weekend mesti bwk die main. ni sejak isu H1N1 dh jrang bwk jalan..tgu nnti sume isu dh reda sket kite qada' jalan puas2..=p

mizzyN- weh..jauh sgtla angan2 ko tuh..biarla lps pndai main gelongsor, pndai ckp plak, pas pndai ckp, pndai abc, pastu pndai baca, pndai nyanyi..pndai tlg mama, bla..bla..bla..hehe

nza said...

budk2 mmg xpuas main kt tmn...

Zetty84 said...

waa....eppy nyer aunty tgk zara main gelungsur....aktif zara erk...aksi tuh mcm syaza sejibik...lasak cam bby boy...hihi... ;p

~mama danish~ said...

seronok sgt la tuh dpt main gelongsor, 2 yg sampai x nak balik..

dilla-ady said...

bile bebudak ngamuk tak nak balik tuh, mula la kepala kite pun berasap kan lily..

Kite bukan ape, hari da petang..nk balik byk lak urusan kat umah, yg budak kecik ni tak nak balik..kalu leh nk tido trus kt situ..

Sasha lum leh lagi ngamuk kt dilla, cuma ade pengalaman mase jaga adik dulu..

kalu Sasha camtu, alamatnye dilla pun kluar asap kt tinge, kluar api kt mulut..da cam dragon ball da..hikhik..

kakyong said...

sonok nya zara.. anis yg dah 2 tahun masih takut2 lagi nak men slide ni...

almaklumlah, jrg dibawa main slide...

selamat berpuasa ya.. utk mama zara seisi keluarga..

izan ishak said...

zara sgt seronok ye main gelungsur!
sama juga dgn anak izan yg no2...naufal...
twin blom pndai nak main lg...kejap lagi kalau dah pndai jenuh juga nak layan.

ayang said...

Salam Kenal & Salam Ramadhan.

seronoknye zara main gelongsor.. anak saya takut nak main tu..hehe

Mama_Aqish said...

wah...sonotnyer zara main kat taman ek....

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016