Sabtu n Ahad yg bosan

Hee..update citer ttg kami yg kebosanan pd ujung minggu yang lalu. Act mama sedih n frust sebenarnya papa tak balik sbb die dh janji nak balik minggu tu. Then jumaat ade meeting tetibe baru tau yg die kena duty hari Ahad so tak dptla balik kan. tp biasela, mama bile dh berharapkan sumthing, mesti frust kalau tak jadi. bukanla mama tak paham keja papa, tp mmg dah jadi adat bile tau papa takleh balik mesti mama akan bersedih hati.. tapi kalau mmg dh tau awal2 yg papa tak boleh balik, biasenya mama tak sedih mcm nih..=)
.
So hari Sabtu tu mama mmg down sgt2. layan Zara mcm biasala. layan die mandi, makan, main sume. tp kerja2 rumah yg lain tak terbuatla. tgk tv pon hati bersedih jugak. utk merawat hati yg luka (ceh..mcmla luka sgt kan) mama pon menghabiskn mase cara dress utk zara kat online boutique. erm..terubat sket hati bile berjaya menghabiskan duit utk zara..hehe..
.
Antara aksi2 Zara kat rumah..
Ahad plak, mama dh ok sikit. kalau hari sabtu tu mama merajuk smpai tak angkat call papa, hari ni mama baik hati sikit. video call papa sbb nak tunjukkan aksi2 zara kat die biar ilang rindu di hati. Hari ahad tu, mama terpaksa keluar rumah jugak sbb nak beli brg2 dapur sket ngan nak kuarkan duit. si Zara pon nmpaknye dh panas muntot dok terperap kat rumah jek. mama lom siap lagi die dah nangis2 pegang pintu gril mintak kuar. huu..sian anak mama. bosan ek tak gi mane2..
.
Zara suka hati dpt kuar main.main dpn rumah pon jadilaa kan..
Mama kuar skjap jek pi amik duit kat ATM + pi kedai runcit. balik masak yg simple2 jek utk kami berdua. nak kuar tu ngengada jugakla mama pakai mask padahal bukan nk pi tpt sesak pon kan. sajela precaution kononnye. tp nmpak mcm pentingkan diri sndiri plak sbb mama sorang yg pakai.hehe..yekla, manela zara tu nk pakai mask kan. br letak kat mulut dh dicampaknye benda tu. oh ya..mama ade byk stok mask kat rumah sbb kebak dr opis..hehehe..
.
Selalu pakai mask dlm lab jek, so rase lain mcm pon ye jugak pakai mask nak kuar rumah ni..=p

Suka gmbar nih. Zara buat muka pelik agaknye tgk mama pakai mask..hehe..

Hari ni, Isnin mama cuti lagi sbbnye bby sitter zara nk gi check up kat klinik. Pagi2 tadi bangun mama rajin siap dh basuh baju, mop rumah n cuci toilet. then zara bangun, mama suap makan, layan main jap, la ni tgh tidur balik dh budak tu..esok start keja, mesti mama serabut semula sbb baaaaanyaaaaakkkkk sgt kerja tgh menunggu..huhu..

******************************************************************

Ni tambahan kat sini

1) Nenek zara br lps tepon. rupenye die tepon bbysitter saje2 tanye psl check up hosp tu. sgt mengejutkan rupe2nye bbysitter tak jadi pon pi check up tu. die kate suami die ade hal.huhu..nape die tak ckp kat mama. klu tak kan mama leh cancel cuti n antar zara kat die. dhla cuti mama tinggal sket ni..geramnyer..

2) geram kat adik ipar mama jugak. aritu mama dh bgtau die yg mama kena amik cuti ari isnin kan sbb nak jaga zara. tup2 mama tgk harini pon die cuti rupenye. smpai hati die tak offer diri nak jaga zara. mama rase tak patut btol. dulu mama mase time belajar pon mama leh diharap nak babysit anak buah mama 2 org tau..

TENSIONnyer....!!!!!

9 comments:

Qistina's Mama n Abah said...

Sian mama Zara tensen.. biasa la kan..kalu tahu awal tak balik tu ok lagi tapi bila tau lastminute..tu yang nak muncung tu..tak pe la..keje kan..

At least dapat la spend time ngan zara kan..nanti zara beso sikit boleh buat girly things bersama-sama..

Selamat menhadap keje yang menimbun!!

shila ariff said...

merajuk ngn asben..kadang2 best gak..ada org nak memujuk kita..terasa gak diri disayangi.....heeee....bab pakai mask tu...zara yang penting diberi perhatian..tapi anak2 kita ni kalo diberi pakai mask..mau nya dibukak..rimas punya pasal..pe2 pun mama doakan kesihatan zara..amin...

Nieza Ishak said...

ala la la .. mama zara merajuk ekk. Tp sekali sekala takpe heheheh.

nza said...

alahai kesiannya..sabor jelh dik. mmg sedih bila brjauhan dgn suami.

~mamazahra~ said...

siannye, lily.
apesal x calling mamazahra, kalo x leh kite gather2 kuar ilangkn tensen d hati awk tuh.

adik ipar awk same jek ngn adik ipar sy.. xleh harap.hikhik :P

xpe lah, at least awk leh spend time ngn Zara kn =)

lily azliyana @ mama zara said...

mamaQistina- tulaa..bile pk spend mase ngan Zara br hati sejuk sket. esok br pk psl kerja yg menimbun tuh..=p

Shila- hee..kite nih mmg mcm ni. dh 2 tahun lebih kahwin pon still nak sedih2 bile husbnd tak balik. ntahla..sbb dh terbiase die balik selalu kot..=(

Nieza- huu..nak tau selalu ke tak tanye papa Zara la..=p

Nza- hmm..mmg patut kena sbr kan..dhla sndiri yg pilih dok jauh2. tp kdg2 tu still jugak rs sedih..huhu

mamaZahra- haha..next time klu tension lagi kite calling awkla.'paksa' layan kitorng smpai kitorng happy..=p..

dilla-ady said...

ni ari stress sedunia le nih ye mama zara..hikhik

relaks okeh, jgn pikir sgt..rasenye papa zara lagi frust tau sbb tak dpt jumpe dua kuntum bunga dia yg kt umah tu..

kire aci le kan..same2 frust..

pandai jek dilla..padahal tak penah pun berjauhan ngan hubby lame cam lily..kalu sama, mungkin muncong itikku haarusss kluar..ahaks.

ibu_umairah said...

merajuk ngan hubby......hee.heeeee..kite pun penah mengalami..sabor bebanyak yeeee

mizzyN said...

lill, dah tue tue merajuk yey. haha.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016