Zara balik kampung

Hee..mase utk update citer2 lemau kembali lagi. kebetulan weekend yg baru ni pon tkde akt sgt kan, so apela kirenye mama letakkan aje citer2 2 minggu lepas ni dlm blog ye tak..=p
.
So, saje nak tepek gmbar2 Zara kat rumah atuk n nenek. Yg kat bwh ni kat rumah atuk Pt Raja. mula2 smpai kg mmg Zara diam jek. takut2 n asyik nk berkepit ngan mama. Lama2 tu bile dh warm up, mulala die mengexplore rumah atuk. mklumla, rumah kg ni kan luas, then tak takut die nk naik turun tangga. bebas la sket nk berlari2 budak tu..=)
.

Paling best kat rumah atuk ni ade FISH..ni die budk jakun tgk akuarium..
Haa..luas kan rumah nenek.puas Zara main lari2..

Zara yg hepi..=)

Ni plak bwk Zara jalan2 dpn laman nenek..amik angin nmatahari pagi..=)
Buduk bucuk lom mandi..=p

Esok harinye, turn balik rumah nenek Rengit plak. hee..samela conditionnye...eksited Zara berlari ke sana sini. Huu..hilang rindu mama pd kampung, pade nenek, pade bilik mama, pd katil mama, pd ruang tamu rumah,pada dapur, pada masakan nenek.. sumelaa...tak puas pon ade gak balik cume satu malam jek..takpela, abaikan mama yg emo. layan lagi gmbar Zara k..

Hehe..lari dan lari dan lari jek kerja Zara
Beskal turun temurun. Turn Zara buat main plak
Org duduk kat basikal, die berdiri smbil berjalan plak. kena praktis lagi neh..hehe

Seronoknye mase balik kat rumah nenek ni Zara dpt jumpe ngan sepupu2 die. Pasni mama letak muka anak2 buah mama yg comei n encem tu k..tunguuuuu...(hehe..poyo jek)
.
.
p/s: Act mase kat kg aritu Zara ade buat aksi kejar2 ayam tau. tp mama tk smpat nk snap gmbar or amik video. kesian kan..nilaa budak2 jakun tgk ayam. kat sini nk tgk ayam pon kena pi zoo..=p

9 comments:

~mamazahra~ said...

syoknyee zara balik kg jupe nenek n atok..
zahra boleh kata seminggu 3 or 4 kali balik kg..hehehe :)
kg zahra dekat jek, sbb mama n papa mmg sekampung...

bdk tecik mmg camtu eyh, kalo baru smp sure dok melekat kt mama n papa jek, bile da lama sikit baru okeh.zahra yg salu gi umah atok nenek pun, akn tetap camtuh :P

lily azliyana @ mama zara said...

mamaZahra- sbnrnye yg paling seronok mama n papa nye la..nasib baikla rumah masing2 tak jauh mane. lehla balik dua2 kg kan dlm satu weekend tu. klu tak, mau gaduh nak ajak balik kg siape..hehehe..

bestnye Zahra n mama..kg dekat so senangla nak jumpe nenek kan..=)

mizzyN said...

anak ko suke betul memuncung.

Fara_Adura said...

Wahh.sangat suke zara balik kampung yer.. dapat jupe kaum kerabat..hehe.. duk kl asek2 muka mama n papa aje.. kekeke

Lily xjalan mana2 kat BP? BP yang beshnye.. banyak shopping kompleks.. leh ar lepak2..hehe.. pantai minyak beku pon ade kan.. tapi xpenah jejak lagi kat sana.. nampak sainbod aje..kekke

lily azliyana @ mama zara said...

MizzyN- haha..ko memerhatikan muncung anak aku ker. yekla..skang nk suruh die berposing mmg tak reti lagi. so kebanyakannye dpt amik muncung die tu jekla..=p

Fara- hehe..BP leh tahan la byk shopping complex. kire zmn bercinta dulu tak bosanla klu kuar bp..wayang pon dh ade 3 tpt klu tk silap..tp aritu blk kg tk smpatla nk berjalan. yekla, sekali blk, kena gi dua2 rumah mak kan. mane smpat nk jalan2 bagai..=)

nway, pntai minyak beku tu tkdela best sgt. name jek pntai, tp batu yg byk..hehe

Qistina's Mama n Abah said...

uuiii...hepinya anak dara tu. maklum la boleh gi sana sini. luas mata memandang kan. Hilang rindu atuk n nenek dia.

papa n mama sekampung rupanya ye..jumpanya kat mana agaknya?

zieha said...

hehehe..setuju..kalau tak der benda nak hapdet..citer minggu lepas tu kira on jer..janji hapdet..layannn:))

:iBuAfiQah: said...

syok zara balik kampung..
betul la lily,bila diorg balik kampung suma cam pelik jer...
masa nie la tunjukkan kambing,lembu,itik la...hahaha..
kat putrajaya mana ada..
yang tahu ada bird,kapal terbang..
kesian budak2 nie kan..

mizzyN said...

tengok aksi itu je mesti la perasan. esok dia jadi pandai nak amek gambar sendiri ko kena belikan dia satu kamera siap2.

Keluarga kesayanganku..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Elegant Rose - Working In Background
Blog Widget by LinkWithin
Copyright to StoRiEs Of Us
Designed by UMIESUEstudio 2016